Jump to content

Featured Replies

Posted

chekirala sam se pre neki dan on line za let krajem decembra rajanom, i na onoj bording karti koju treba da odstampam i dalje mi pise ono VISA CHECK bla bla bla.

posto nam vise ne trebaju vize, da li treba da idemo na ovaj visa check  :? to je potpuno nelogicno...

dakle, da li je neko probao?

VISA CHECK je obavezan za sve drzavljane koji nisu iz EEA bez obzira da li im viza treba ili ne treba.

• Author

pa onda bi mogli da promene ime. bezveze je visa check ako nemas u pasosu nikakvu vizu. sta onda, samo ti pogledaju pasos?

Pa meni nisu nikad ni gledali vizu, samo su gledali u pasos... jednom je cak ona seka na kontroli uzela moj pasos otvorila ga dok je gledala na drugu stranu i caskala sa koleginicom i zatvorila ga, drugim recima nije ga ni pogledala i lupila mi pecat na papir...

Valjda kontaju, policija proverava pasose zar ne?

;D

posto nam vise ne trebaju vize, da li treba da idemo na ovaj visa check  :? to je potpuno nelogicno...

dakle, da li je neko probao?

Visa check je kod njih potreban kao sto kazu za sve non-EEA drzavljane.

Ukljucujuci i glupo pravilo - na domacim UK letovima  :?

Ja sam npr. letos bio dva puta u Severnoj Irskoj [jednom FR, jednom BE] i morao sam da nosim pasos kad sam isao njima, a sa FlyBe samo vozacku...

• 4 weeks later...

PRVI PROBLEM / PORTO!

Sluzbenica aerodroma u Portu, mi je trazila sengensku vizu ili residence za EU unutrasnji let. Inace usao sam sa novim crvenim pasosem u EU pre pet dana. problem sam resio tako sto sam pokazao boravisnu dozvolu.

Drug, crnogorski drzavljanin, imao je problem slican ovom, a pored toga sluzbenica nije znala gde je CG, i cudno joj je bilo kako na online check inu nema opcije za CG vec samo SCG. Na kraju ga je pustila. I onda su nas obojicu proveravali na gateu da li imamo nove pasose.  Inace, vec sam leteo na nekoliko destinacija pre toga i nije bilo problema.

\Pitanje glasi:" da li je neko leteo Rajanom od kad su nam ukinuli vize, ajde da probamo da se drzimo teme, jedva cekamo odgovor :)

Meni je let 17. februara za Bergam (Milano) iz Pariza (Beauvais), kada budem radio check in 3. februara, te kada budem imao let, pisaću iskustva...

\Pitanje glasi:" da li je neko leteo Rajanom od kad su nam ukinuli vize, ajde da probamo da se drzimo teme, jedva cekamo odgovor :)

Pitanje je da li treba da se ide na Visa Check nakon sto su nam ukinute vize. A odgovor je dat jos na pocetku teme.

Ja letim sledece nedelje Rajanom ali ne znam sta bi se to toliko bitno promenilo od ukidanja viza.

• 2 weeks later...

Iskustvo od pre par dana:

- u Nemackoj je sluzbenik trazio vizu. Verovatno je neobavesten.

- u Spaniji je sluzbenica pogledala samo prvu stranu pasosa i lupila pecat ;)

- u Nemackoj je sluzbenik trazio vizu. Verovatno je neobavesten.

Jedina drzava gde sam imao neprijatna iskustva kad sam leteo Ryanairom, je ta smor Nemacka i njeni "neobavesteni" sluzbenici picajzle :potty:

Da ne dodje do nesporazuma, u pitanju su sluzbenici Ryanair-a koji rade Visa Check, a ne granicna policija.

Jesi siguran? Ja msilim da check-in rade službenici aerodroma, ne avio-kompanije.

• 2 weeks later...

Ryanair je uveo koriscenje mobilnih telefona tokom leta. Cuo sam za to i ranije ali tek sad sam video uzivo. Medjutim, nisam uspeo da im se logujem na mrezu ni sa srpskom ni sa nemackom karticom. Verovatno imaju roaming ugovore sa malim brojem mreza. Koriscenje je naravno preskupo, ali nije lose za primanje SMS-ova sto je naravno besplatno.

Posto vidim da je aktivna tema, evo da javim da sutra putujem sa njima, Pariz Buve - Milan Bergamo... Spamuju me vec nekoliko dana sa porukama u vezi dozvoljene velicine i kolicine prtljaga...

Putovao jutros, po dolasku na aerodrom je bilo nekoliko praznih pultova na kojima je mogla da se proveri tezina prtljaga... cisto radi sebe samih... Kada je zapocela pasoska kontrola i kontrola karata, pored samog ulaza je stajao jedan covek koji je odmeravao prtljag i neke ljude vracao, neke terao da bolje presloze stvari itd. I meni se obratio sa  zahtevom da ubacim torbu u onaj okvir, ali sam je ja okrenuo da je bolje vidi i rece mi ok. Devojku je opomenuo da ubaci zensku torbicu u kofer...  Ono sto je interesantno, uopste nisam video "carinike", tj ljude koji bi trebalo da vam lupe pecat da napustate zemlju... Ne samo tamo, nego i ovde u Bergamu nisam video nikoga, samo sam pokupio prtljag, izasao na vrata i to je to...

Naravno, zato što letiš unutar Šengenske zone, ona se posmatra faktički kao jedna država i jedna carinska zona.