Posted March 9, 2010 Interesuje me da li je neko bio na ostrvu i da napise svoja iskustva. hvala puno unapred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 9, 2010 Bio je brat mog druga sa zenom na medenom mesecu tamo. Kazu da je jako lepa priroda, ali da slabo ima bilo kakvog nocnog zivota, bar tamo gde su oni bili. Rekli su i da hrana nije skupa. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 10, 2010 Bio je i moj najbolji drug i rekao mi je da je jako bitno na kojoj si strani ostrva, odnosno, jedna strana je katastrofalna za kupanje a jedna je fantastična. Mogu se detaljnije kod njega raspitati pa ti javiti o kojoj je strani reč kao i o još nekim pojedinostima. On je mlad ,lud i nije mi se žalio na provod na Tenerifama. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 2, 2010 moze, pitaj ga pa mi napisi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 10, 2010 Ukratko... Gornji, odnosno severni deo ostrva je hladniji i nepovoljniji za kupanje, plaze i vecina turisticke ponude je koncentrisana na jugu ostrva. Nocni provod postoji, zavisi sta neko ocekuje od istog. Preporuka je najam automobila i obilazak mnogih interesantnih mesta na ostrvu. Takodje, najvisa planina Spanije, El teide, se nalazi na Tenerifama. Ukoliko se ima vremena, preporuka je susedno ostrvo La Gomera na kome se nalazi nacionalni park Garajonay. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2010 Da li je neko mozda radio na Tenerifama? Ako ima takvih moze li ukratko komentar kakve su sanse sada da se nadje posao,kakvi su uslovi,koji su poslovi najtrazeniji... ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 14, 2012 Ima li neko sa svezijim feed back om sa tenerifa ja idem 27 jula na 9 dana spavacu u Santa Cruzu ,sta videti gde ici , sem La Gomera planiram da obidjem i La Palma de grand canaria trajekt je oko 30 e povratna karta koliko sam gledao i putuje 2 i po sata , sta obici na samom ostrvu ,koje plaze su najlepse ,sta je must see ? koliko sam video na lp nije moguce lako i jeftino doci do maroka ili bilo kog mainlanda afrike avion je preskup a brodovi retko idu i putuje se dugo .Pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 14, 2012 Ako si na tom ostrvu definitivno je najlepsa Playa de las Teresitas koja je nekih 10tak km od Santa Cruz-a ...ides do sela San Andres... Plaza je siroka i dugacka, nema guzve a pesak koji je na njoj je iz Sahare Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2012 @Skysurfer Krajem jula je u Santa Cruzu je tradicionalna rekonstrukcija cuvene pomorske bitke za Santa Cruz iz 1797 godine. Tada je britanska flota predvodjena admiralom Nelsonom pokusala da osvoji grad, ali su zestoko porazeni a Nelson je u borbi ostao bez ruke. Posto je to najvazniji istorijski dogadjaj na ostrvu onda ga svake godine proslavljaju tako sto veliki broj ljudi oblaci sspanske i britanske uniforme iz tog perioda i vrse imitaciju same bitke sto se kasnije izrodi u veliku festu. Ne znam tacan datum kad je, mislim da je poslednji vikend u julu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 16, 2012 Brazilac i WolfBg hvala vam puno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 16, 2012 Elem, sto se tice Tenerifa par saveta i preporuka. Prvo, ne uci klasicnu zabludu i posmatrati ostrvo kroz ogromna hotelska naselja jer ima toliko toga drugog i zanimljivijeg. Po meni je highlight svakako vulkan Teide. To je apsolutni must see. Proci ceo nacionalni park, videti sve te neverovatne okamenjene formacije od lave i naravno zicarom se popeti na 3500 metara. Gore je hladno i vecim delom godine snezno ali se vidi celo ostrvo kao i sva okolna ostrva, fenomenalan prizor. Gradovi koji su vredni obilaska su La Orotava i La Laguna. Do drugog se moze doci tramvajem iz Santa Cruza. Candelaria, Garachico i Icod su takodje simpaticni za videti posebno ako se ostrvo obilazi kolima. Inace preporuka je iznajmiti auto, putevi su odlicni a rentacar dosta povoljan ako se uzme na vreme preko neta. Preporuka za www.faycan.es Izmedju ostrva je cesto jeftinije putovati avionom nego brodom. Binter je lokalna aviokompanija koja cesto ima povoljne cene jer lete jako cesto. Npr izmedju Santa Cruza i Las Palmasa su letovi na skoro svaki sat. One najjeftinije cene su samo za lokalce tj rezidente jer spanska vlada subvencionise pola cene ostrvljanima, svi ostali placaju punu cenu. Pomenuta Teresita je fakticki gradska plaza Santa Cruza i zna da bude cesto krcata. Meni se dopala Benijo plaza. Do nje se dolazi samo autom. Krene se iz Santa Cruza ka Teresiti pa od nje kroz prelepu sumu Anaga ka selu Taganana i produzi do Benija. Parkira se kod par kafanica i onda spusta desetak minuta peske niz stepenice na litici. Pesak je naravno crn kao i na celom ostrvu. U samom Santa Cruzu obavezno videti Calatravin Auditorio, gradsku operu, jos jedno remek delo cuvenog arhitekte. Tu su i Plaza España i pesacka zona Calle Castillo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 23, 2012 На Тенерифе сам ишла само зими када се на уз обалу живот одвија поред базена, а на Теиде се иде на грудвање! Мислим да су у јулу врло високе температуре. Ван Санта Круза и Теиде, мени је најимпресивније било село Маска (Masca) на северозападној страни острва - колико год да је неприступачно, вреди отићи. Селу се прилази са истока, преко брда, а налази се на врху литице изнад Лос Гигантеса. Обавезно изнајми кола, тако заиста можеш да видиш цело острво. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites