Followers 0

Sa jednog kraja USA na drugi

19 posts in this topic

Da li je neko od vas proputovao cuvenu liniju New York-Los Angeles,preko

citavog kontinenta (bilo stopom,bilo automobilom ili vozom) i kakve su impresije?

Ili hajde mi koji jos nismo to uradili,da dozvolimo sebi slobodu da mastamo  :)

Voleo bih da kao stari Keruak krenem iz NY sa podignutim palcem, ka zapadnoj

obali ...  :hihi:

Jedna od stvari koje sam rekao sebi da moram da uradim pre nego što odem na onaj svet  :spot:.

Да да сви маштамо о томе. Али колико сам ја чуо познатија је она тура од Чикага до Лос Анђелеса, ваљда Пут 66.

Е сад мислим да је много небезбедно палцем то прећи. ПА ЈЕЛ ГЛЕДАТЕ ВИ ФИЛМОВЕ  ;D

Da,da,cuvena ruta 66,nesto je kraca od linije NY-West Coast,ali takodje jedno od

svetih mesta svakog svetskog putnika :)

Gledao sam skoro na TVu kako je propala,nije u upotrebi autoput.sistema jos od 85',

hoteli,moteli,restorani,sve zapusteno,ali bas joj to sad daje neki djavolski smek:)

Definitivno jedna za od stvari koje treba videti pre susreta sa Sv Petrom;)

Imam prijatelja u San Francisku kod koga se mogu stacionirati na zap. obali.

U narednih nekoliko godina,sigurno cu poduzeti ovaj put preko kontinenta,samo

da nabodem jedno leto slobodno i pristekam nesto kinte.

Za opasnosti se slazem,ali ima ih kao i svuda u svetu :) Rizik mu valjda dodje deo

puta.

Gledao sam i dokumentarac o railway sistemu u USA,i zeleznicom ici NY-zap.obala

je takodje trip nikad bolji :)

I meni je zelja route66! Pre nekoliko godina je isla na RTSu jedna emisija putopis bas tim putem. Jako mi se svidela emisija, ne znam kako se zvala, znam samo da je bio neki smotani voditelj koji je bio jako interesantan.

Juce sam se cuo sa drugaricom iz San Franciska i plan je sledeci:

da se prvo pristedi kesh,a potom u narednih godinu ili dve,da se zapali nekim unapred

rezervisanim letom za NY (iz Frankfurta ima nekih jeftinih letova,treba se raspitati!).

Potom kada se stigne u NY,da se skupi ekipa koja bi bila voljna da kolima prepichi

USA u jednom cugu,gde bi se svi talili za benzin (slicne varijante mogu se naci i tamo

npr na kampusima,gde uvek potencij.putnici kace na pano svoju ponudu,gde traze

saputnika koji bi placao gas).Ako se ekipa van takvih oglasa dogovori,jos bolje.

4-5 putnika bilo bi sasvim ok,a onda - sky is the limit :)

Moze se seci donjom stranom,dakle NY-juzne drzave-Texas-pustinja-Zapadna obala,

a moze se i piciti do Cikaga,pa se sjuriti rutom 66 ka Kaliforniji.

Najmanji je problem kuda ici kada vec dodje do toga :)

Ja bih zavrsio put boravkom u San Franu par dana,pa odande takodje ne bas skupim

letom pravac Roma,Italy.

Iz Rima bi verujem nasao put nazad do BGDA :)

Ova turneja ce iziskivati vremena i novca,tako da ako je izvedem i u naredne 2-3god,

bicu jako srecan  :mah:

Ma ideja je extra,samo mi je krivo sto je ne mogu sprovesti u delo u neko skorije vreme :)

Hajde vas sto idete ovog leta za USA da cujem,sta planirate u vezi ovog road-tripa?:)

Izvinjavam se forumasima,tek sam danas video da postoji slicna tema na forumu  :bang:

Koliko je otprilike potrebno dana da se predje NY-SAN FRAN udaljenost,vozeci recimo

ne vise od 12/14h dnevno?

Otkako covek pogleda KONVOJ,EASY RIDER,i procita ON THE ROAD,ne moze a da ne pozeli

jednu ovakvu avanturu  :blob:

Ja sam kolima vozio od New Yorka do Austina u Texasu u cugu (1800milja), trebalo mi je dan ipo i raspao sam se od voznje, do duse ja sam zurio pa nisam imao vremena za razgledanje ali sve sto je vise od 10 sati voznje je previse.

Put New York - San Francisco ima oko 3000milja, mislim da bi optimalno bilo 500milja na dan a ako vam se neko mesto posebno svidi da se zadrzite i citav dan. I racunajte da je 500milja najmanje 8 sati voznje na autoputu.

OK :) Onda ne vise od  6 hours dnevno voznje, a ostalo vreme potrositi na razgledanje.

Ne bih bas planirao autoputem da shibamo, vise sam za sporedne puteve (tako bar

ima vise da se vidi,mislim).Autoput mu dodje previse sterilan.

;D

Da li je neko od vas proputovao cuvenu liniju New York-Los Angeles,preko

citavog kontinenta (bilo stopom,bilo automobilom ili vozom) i kakve su impresije?

Ili hajde mi koji jos nismo to uradili,da dozvolimo sebi slobodu da mastamo  :)

Voleo bih da kao stari Keruak krenem iz NY sa podignutim palcem, ka zapadnoj

obali ...  :hihi:

Moj dobar prijatelj je uradio nesto slicno pre 20-tak godina ....... krenuo je iz Cikaga, kupio auto za $750 sa jos dva tipa koje je upoznao u kampu u kojem je proveo 3 meseca (razmena studenata). Napravili su krug oko 20K km , na zapad do San Franciska, dole obalom sve do San Diega i onda preko Arizone itd.......nazad do polazne tacke gde u  prodali auto istom dileru za $250  :dance:. Ceo put je trajao 2 meseca.

Ako mislis da  vozis, sto je ludacki dobra varijanta, onda ti treba saputnik. Ako si solo, mozes nekoga naci na oglasima tipa Ride Share i tome slicno, uvek se neko nadje sa slicnom idejom.

Ja planiram da uradim slicnu stvar ali u Kanadi, .......vozio sam pre 3 godine relativno kratku rutu od provincije Alberta (krenuo iz jednog mesta blizu Edmontona) pa do Vankuvera na zapadnoj obali, nekih 1250 km, ludilo!

Heh, slicna situacija kao i sa putom za NY, i za ovu sam shemu ovog leta, bilo bi cool obici USA na ovaj nacin  clap.gif' alt=':clap:'> :clap: clap.gif' alt=':clap:'>

Obisao South West prosle godine.Bio stacioniran u Arizoni.Imam garlesicu u NY tj  popularnom gradic Pejtonu tj Pricetonu.Koja ima gajbu na Manhattan-u.Imam jos rodbinu u Chicagu i gomilu garlesa svuda u USA.Veliki gradovi me bas ne privlace.Route 66 mi je neostvarena zelja.Zakacio sam malo parce u Arizoni ali to nije to.Texas je zanimljiv.Mozda S.Carolina ili Ohio.Treba obici sto vise mesta u USA.

Ako neko planira neku duzu turu,tu sam.Viza mi jos vazi.

Obisao South West prosle godine.Bio stacioniran u Arizoni.Imam garlesicu u NY tj  popularnom gradic Pejtonu tj Pricetonu.Koja ima gajbu na Manhattan-u.Imam jos rodbinu u Chicagu i gomilu garlesa svuda u USA.Veliki gradovi me bas ne privlace.Route 66 mi je neostvarena zelja.Zakacio sam malo parce u Arizoni ali to nije to.Texas je zanimljiv.Mozda S.Carolina ili Ohio.Treba obici sto vise mesta u USA.

Ako neko planira neku duzu turu,tu sam.Viza mi jos vazi.

Poslao sam ti privatnu poruku. Pozdrav