Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima!

U velikoj sam muci :bang:

Treba da putujem za Lisabon,  :yok:, i trazim najpovoljniji nacin da dodjem do tamo. Iz Banja Luke nemam letova, tako da trebam na neke od okolnih aerodroma. Pokusavao sam razne varijante preko Ryanair-a ( preko Frankfurta, Brisela, Dizeldorfa, Bremena do Fara ili Porta ali nema sasne). Period kad trebam biti u Lisabonu je od 18.06 - 28.06. i imacu vizu vjerovatno od 16.06. - 30.06. Na kraju mi je pala ideja da letim iz Milana do Porta za oko 60 evra, a onda iz Porta do Lisabona vozom, koji nije preskup nadam se. Al nemam pojma kako da dodjem iz Banja Luke do Milana najjeftinije, pa ako mi neko moze pomoci, bilo bi  klanj:: Ili ako neko zna kako drugacije da doprem iz BL do Lisabona...? Hvala!

Al nemam pojma kako da dodjem iz Banja Luke do Milana najjeftinije, pa ako mi neko moze pomoci, bilo bi  klanj::

Ne znam koliko ti je komplikovano da dodjes od Banja Luke do Zagreba. U Zagrebu ima onaj Euronight voz za Veneciju, krece oko 23.30 i stize u 7 h. A onda od Venecije da hvatas voz do Milana. Pogledaj na sajtu hrvatskih zeleznica.  :102:

Da, imam BH pasos, i imacu vizu samo za Shengen zemlje - znaci nista Sofija, Temisvar, Bukurest, itd... :102:

Možeš i u ove zemlje sa šengen vizom jer poštuju taj sistem...ako ti to išta znači!

16.06. Osijek - Frankfurt 3+5e

17.06. Frankfurt - Porto 20+5e

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

29.06. Porto - Frankfurt 20+5e

30.06. Frankfurt - Osijek 20+5e

Dakle, 83e plus dolazak do Osijeka, koji tebi ne bi trebalo da je problem i tamo Porto - Lisabon !

S obzirom da si pominjao Milano - Porto 60e jedan pravac, ovo je dosta manje!

• Author

ma da vidio sam, al tu onda treba da uracunam troskove boravka u frankfurtu, treba samo doci sa frankfurt hahna do grada...vidjecu sta cu, hvala svima na informacijama:)

ma da vidio sam, al tu onda treba da uracunam troskove boravka u frankfurtu, treba samo doci sa frankfurt hahna do grada...vidjecu sta cu, hvala svima na informacijama:)

Ne moras cak u Frankfurt da ides da bi prenocio. Imas pored samog aerodroma nekih hotela, doduse, nisam siguran da su bas jeftini, ali imas i pored neko malo mesto, peske se ide do njega, i tamo ima mogucnosti za smestaj. No, nisam video neki hostel sa grupni smestaj, ali za slucaj nuzde, moze se negde zanociti. U krajnjoj liniji, mozes i na aerodromu da zanocis, ili negde napolju, priroda je lepa, samo poneses vrecu za spavanje :)

Prosetas po danu i uvece se vratis na aerodrom na spavanje...nista lepse ;)

• Author

pa moracu nesto iskombinovati, vec je vrijeme da se rezervise karta...mada ima neka TAPova promocija iz Zagreba direkt za Lisabon, mada nije bas jeftina...nemam pojma :102:

Ljudi,kad smo vec kod Lisabona,htedoh da vas pitam sledece: da li je i kako moguce da se ide vozom iz Beograda do Lisabona, pri tom dolazi u obzir i presedanje u Budimpesti i Madridu i gde god u Portugalu...samo da nije interrail posto mene samo zanima Lisabon i kako najjeftinije stici do istog....ili biste ipak preporucili lowcost,mada sam trazila i dosta mi je skupo.

hvala puno!

• 2 weeks later...

Pa iskreno mislim da se više isplati bilo kakav let, nego voz.. Po Španiji su vozovi baš skupi. Pogledaj na sajtu renfe.es koliko bi koštala karta Madrid - Lisabon, mislim da je jeftinije bilo leteti Iberiom ili TAP-om, nego uzeti voz