Followers 0

otkazan let zbog vulkana

8 posts in this topic

sestra mi je zaglavljena u Parizu, trebalo je da leti Lufthansom(karta kupljena besplatnim miljama) ali je sad saznala da su otkazani svi letovi i da ne moze da se vrati.

kakva su iskustva?

sta da se radi?

da li ce kompanija da joj plati smestaj, tj da ga refundira kad dostavi racun?

ako je tako, ja bih joj savetovao da uzme voz do minhena i od minhena da leti ako moze, ili da uzme voz do BG-a direktni.

ali to ce sve zajedno da ispadne dobrih 300 i vise eura, da li mislite da ce to kompanija da joj refundira u ovim, za avio kompanije, teskim vremenima?

dajte ljudi bilo kakav savet! zavrsava joj se i skolska godina, pocinju pripreme za prijemni, zakljucivanje ocena, znaci, dosta je hitno i da se vrati...

sta biste vi radili????

HVALA u napred!

Minhenski aerodrom je trenutno zatvoren. Sto ne znaci da sutra mozda nece proraditi.

Ja sam imala slicno iskustvo u aprilu, iz Malmea letovi bili otkazani. Doduse letela sam sa Wizzom, pa posto od njih nisam ocekivala da bi mogli ista da refundiraju, zapucala sam vozom i busom preko Berlina i Budimpeste do Bgd.

Ne znam sta je gore - da spava na aerodromu i ceka ili da hvata neki gastarbajterski bus za Bgd...

Najbolje je da pita na Lufthansinom salteru u Parizu sta moze da ocekuje, ipak je Lufthansa ozbiljna kompanija i za razliku od lowcosta verujem da ce ponuditi drugi prevoz ili refundaciju.

ja verujem da je ce Minhenski aerodrom biti otvoren koliko sutra tako da bih ja na njenom mesto uzeo bih neki hostel/hotel i uzivao jos jedan dan u Parizu  :yok:

hehe, znam ja da ce sad biti otvoren minhenski, ali aerodrom u parizu je zatvoren!  :cry22:

tek da javim u slucaju da nekog interesuje.

nista nije refundirano. dobijen je let za 3 dana, a smestaj i troskovi zivota u skupom parizu nisu refundirani.

jedino bi mozda refundirali da je uzela voz i isla vozom do BG-a, al tu je neka procedura sa slanjem racuna i molbi i sl.

meni je to razocarenje iskreno, jer sam citao u medijima da je obaveza kompanija da snose troskove otkazivanja letova...ovako, koje us troskove snosili? nikakve.

Oni su bili u obavezi da je prebace na neki drugi let ili da joj vrate novac za kartu (ako ona otkaze putovanje). Mislim da nisu u obavezi da ako ona izabere re-routing (kao sto jeste izabrala) da joj pride nadoknade i troskove boravka dok ceka taj novi let. Kako ja razumem Regulativu 261, nadoknada troskova smestaja nije ni predvidjena u slucaju "vise sile" (sto je pojava vulkanskog pepela). Predvidjene su samo opcije prebacivanja na drugi let i i povracaja novca za kartu.  :102:

"If your flight, for which you hold a valid reservation, is cancelled, you are entitled to re-routing, care, refund and compensation as laid out here above. You are not entitled to receive a compensation if the cancellation is attributed to extraordinary circumstances which could not have been avoided, even if all reasonable measures had been taken. Examples include bad weather conditions, political instability, strikes, security, risks, unexpected flight safety shortcomings".

http://www.lufthansa.com/online/portal/lh/cmn/generalinfo?nodeid=2161511&l=en&cid=18002

Ajd da napisem, mozda ce nekome biti od koristi. Wizz Air mi je danas poslao Invoice kojim me obavestava da su izvrsili povrat novca na moj racun za otkazani let zbog vulkanskog pepela. Let je trebalo da bude 19.04. Nisu nigde zakinuli, vratili su mi 1) iznos za kartu, 2) naknadu za prtljag, 3) naknadu za placanje karticom. Steta sto je to sve ukupno 30 eur  ;D