Followers 0

Ukrajina - od 15. jula do 5. avgusta - okvirno

9 posts in this topic

Možda je malo kasno, ali evo kasno završavam sa ispitima, pa nisam mogao ništa sa sigurnošću da planiram. Plan je da se ide vozom Beograd - Budimpešta (samo tih par sati za presedanje) - Ljvov - Kijev - Krim - Odesa - Černovci - Bukurešt - Beograd. Sve ukupno nekih 20-ak dana. Hosteli su po Ukrajini jeftini (http://www.hihostels.com.ua/en/). Takođe i vozovi.  :mah:

Ti ideš u avgustu, koliko vidim iz druge teme? Ja idem sa jednim ortakom sad u ponedeljak 19. jula, s' tim što izbacujemo Bukurešt, tj. vrećamo se istim putem.

jeste otišli?? Ja bih išao ovih dana,ali ne bih sam..nisam nikad išao neznam kakva je procwedura na granici,usput..

ja i kolega bi išli do ukrajine. barem dok smo sa vremenom napokon slobodni ovo ljeto. pa ako netko ima neku ideju neka predloži. okvirno blizina ovih gradova lviv-kijev-donetsk ili dnipropetrovsk. može i preko bukurešta,mađarske nebitno, to nije problem.

Vratismo se pre par dana. Uglavnom išli smo Beograd-Budimpešta povratna vozom 26, Budimpešta-Lavov povratna 53evra + rezervacija spavaćih u jednom pravcu, jer samo spavaća idu 20evra (nikako ne uzimati na blagajni rezervaciju, nego direktno kod provodnjika, mi smo dali provodnjiku u Budimpešti 20 evra, a u povratku smo platili 32 na blagajni). U Lavovu smo bili u Kosmonaut hostelu za 8 evra koji toplo preporučujem. Po Ukrajini su vozovi strašno jeftini, ali kupite kartu odmah kad stignete u Lavov, jer su često vozovi puni. Možete kupiti kartu i za vozove koji ne kreću iz stanice gde kupujete kartu. U Lavovu imate blagajne za karte u centru grada, blizu Kosmonauta. Bolje tu kupite, jer su mnogo manje gužve, a ako ne znate Ukrajinski, na železničkoj će te se teško snaći. Mi smo platili 8 evra plackartni Lavov - Odesa, 10 evra kupe Odesa - Simferopolj, 10 evra plackartni Simferopolj - Kijev i 15 evra kupe Kijev - Lavov, ali ovaj poslednji baš u nekom fensi vozu. Šta će te u Dnjipropetrovsku? Idite na Krim bolje...

Mi smo platili 8 evra plackartni Lavov - Odesa...

Odavno me interesuje jedna činjenica pa bih ti bio veoma zahvalan ako mi odgovoriš. Kako ide taj voz Lavov - Odesa? Preko Ivano-Frankivska i Černovicija ili preko Kijeva? Znam da je bilo priče da jednim malim delom prolazi kroz Moldaviju za koju nam treba viza...