Posted August 18, 2011 Која је најјефтинија варијанта превоза по Пукету, ако изузмемо изнајмљивање мотора? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 18, 2011 Elem , ako nekog interesuje , viza je besplatna za građane BIH . Како сад па то да је за нас са босанским пасошем виза бесплатна? Гдје си ископао тај податак? Спремам се да идем да тражим посла на Тајланд и чекајући да ми нови пасош буде готов, испланирао сам да скокнем до Загреба у конзулат и да ми тамо ударе тромјесечну туристичку за тридесетак јеврића. Да ли си ти мислио на то, или на неку другу варијанту визирања? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 4, 2011 Dosta korisnih informacija u ovoj temi. Hvala svima koji su pisali zadnje dve godine. Ja idem sad krajem oktobra i planiram da se vratim pocetkom januara. Nadam se da je to dobar period za putovanje Tajlandom. Nadam se da nema puno kise na ostrvima i sl. Za Bangkok sam gledao godisnji izvestaj i pise da je novembar sušni mesec. Pozdrav svima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 5, 2011 Lonely planet kaže da je od novembra do februara najbolje za odlazak/boravak. Ko ne zna, još uvek mogu da se nađu karte sa polaskom i povratkom u decembru za min 514 evra za polazak iz Beograda, Turskish Airlines Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 12, 2011 Pozdrav ,ima li ko da preporuci ,neki ok hostel guesthouse u phuket patongu zaotprilike oko 500 bht dvokrevetnu sobu .tamo smo pocetkom dec 5,6 d,mislim da je to realno ,na agodi i hostelworldu je dosta skuplje,unapred hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 14, 2011 bio ko , smestaj na patong beachu puket ? xvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 18, 2011 Pozdrav svima...Citam vase poruke i vidim da svako prica svoju verziju price pa osim cene avionskih karata sve ostalo je nejasno...Koliko kosta hrana,pice,koje su cene,dali neko moze precizno da kaze neke cene??? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 19, 2011 Prosle godine sam bio na Tajlandu ,Phuket , Koh Samui ,Koh Phangan i Bankok , cene variraju od mesta do mesta i od toga kad tj u kom periodu ides .Evo ti nekih cena iz 2011 godine u high seassonu Puket , Patong beach - dorucak u restoranu od 100 bata pa na gore rucak sa picem po osobi ispod 300 bata neces naci Seven eleven prodavnica ima dosta pivo u radnji je izmedju 25-50 bata voda oko 15 , 20 bata ,slatkisi su skupi hot dog 30 bata palacinke na ulici 50 bata cigarete 80 bata lm i malboro .motor short term 5 eur dan ,mesecno moze i za stotku , al mi je bilo gotivnije da ih stalno menjam .Masaza od 200 pa do 500 bata ... da ako imate goscu u hotelu za vece ili par sati dodatno se naplacuje pivo je u barovima od 70-120 bata , nocni zivot patonga je neopravdano skup koktel je oko 150 bata pa ide i jace, pivo ispod 80,100 tesko viski sa kocom isto 150, flasa pica u klubu 50-60eur plazni bar sveze kokosovo mleko 80tak kafica 40-60 sejkovi blizu stotke .Gorivo za motor je 40 litra toci se na ulici iz flasa sto me je neodoljivo podsetilo na 90te Mozete klopati odlicnu svezu ribu na ulici pece se direktno na prikolici motorcica mislim da je oko 100tke isto ima i piletine na dosta nacina uglavnom previse zacinjene Phangan dosta jeftiniji cene su dosta manje Preporucujem klopu na pijaci u Thong Sala gradicu sjajna je i svestrana , nocu su uglavnom zurke u kucama i po plazama na najpoznatijoj Had RInu svako vece je zurka na plazi i bucket kosta oko 200 bata to je kofica u koju ide bezmalo pola flase alkoholnog pica 0,7 a ostalo je po zelji ( Jack and Coke ) toplo preporucujem Had rin sam po sebi i nije nesto al ovde je rec o cenama tako da necu ulaziti u opise . Bankok taxi od aerodroma do Kosan roada platite najvise 400 bata za 150 bata se vozite svuda okolo taksijem iscenkajte tu cenu to je realno Provod u Bankoku je sjajan flasa dzeka ili votke u klubu je 30tak evra a ako ne popijete sve upisu vam koliko imate i sutra nastavite kokteli u kosanroadu su bili oko 100 bata pivo cini mi se 60 -80 voce sveze na ulici 50 porcija stejk sa pomfritom 150 bata pica isto nesto slicno cini mi se kurs je tada bio oko 42 a i sad je nesto slicno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 19, 2011 Obrati pažnju na napisano , da je neko spreman da plati više a neko ne. Svako bira smeštaj , provod , klopu prema ukusu na koji je navikao . Takođe cene ti se razlikuju u zavisnosti da li si na Kao Sanu , Ko Panganu , Puketu ili Patongu , da li si u visokoj ili niskoj sezoni. Da li ideš u fensi restorane ili ne , da li naručuješ lokalnu hranu ili domaću. Tako da su sve informacije tačne samo moraš da osetiš po tekstu napisanog iskustva ko je za koju varijantu i kojoj grupi ti pripadaš. Generalno Taj. nije prterano skup ako za 5e možeš da nađeš pristojnu sobu a za 20e extra sobu ali ima toliko toga tako da se budžet rapidno smanjuje. Moj savet ti je da pročitaš pažljivo sve naposano na svim froumina , barem ono što je napisano u poslednje 2 g., i ukapiraćeš kako stoje stvari i šta bi ti i na koji način. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 19, 2011 SkySurfer i Oljica hvala vam puno,ovo su vec veoma konkretne informacije... .gif' alt='::'> :: .gif' alt='::'> Citao sam nesto i o kupovini bungalova tamo... P.S.Nisam jos uvek bio na Tajlandu ali planiram da odem uskoro pa zato pitam Dali znate koje su cene bungalova da se kupe,cena po kvadratu ili po bungalovu kako to vec ide tamo....I ja kao stranac tamo dali uopste mogu kupiti osim onog da se ozenim Tajlandjankom ali ako znate i o tome nesto nebi skodila i takva informacija Unapred zahvalan na odgovoru Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 3, 2011 Koliko se ja sećam ako ne oženiš Tajlanđanku ništa od bungalova. Mada sam čula i priču da postoje i neke adv kancelarije koje i to mogu da reše , tako da naštimaju ugovore da tvoje ulaganje bude sigurno ali opet tvoje cenjeno ime neće biti na prvom mestu na ugovoru o kupovini već neki Tajlanđanin. Sorry. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 3, 2011 Cao ljudi, procitao sam vase postove i mogu vam reci da mi dosta pomazu. Idem da Tajland sredinom Novembra na 17 dana. Jel moze neko da mi da neke savete. Bio bih u bankoku par dana pa bih u neko letovaliste sa prelepim plazama i dobrim provodom , koliko je smestaj i kako iz Bankoka to tih mesta. Unapred hvala. javascript:replaceText(' ', document.forms.postmodify.message); Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 4, 2011 Kad budeš bio u Bkk kupićeš voznu ili bus kartu do plaže koja ti se dopada , ali to moraš sam da odlučiš da li si za Puket , Pataju , Ko Pangan , Ko Tao , Ko Samuji , Ao Nang , Pi Pi, Krabi , Ko Lanta , Ko Čang . Na Taj. ima toliko lepe obale pa ćeš već naći nešto po tvom ukusu i džepu. Ako nisi raspoložen da sam ideš do stanica da kupuješ karte uvek možeš u nekoj od lokalnih agencija ... pazi da te ne zavrnu i dobro se cenjkaj. Kod njih možeš da kupi i kartu i nađeš smeštaj ali bolje je da na licu masta tražiš smeštaj i tamo pogodiš nižu cenu. Dok si u Bg. pogledaj na netu koja plaža ili ostrvo ti se najviše dopadaju , gde procenjuješ da će to biti najbolje a sve to na osnovu onoga što si pročitao i iskustvima sa ovog i drugih foruma. S obzirom da ideš u tom peridu ja bi ti savetovala da ideš na Puket. I dok si na puketu moći ćeš da deš na brojne izlete J.B ostvo , nacionalni park , Pi Pi ostrvo . Ako ideš na istočnu obali kombinacija Ko Tao i Ko Pangan su ti super ali Marine park u to vreme nije otvoren i plašim se da ti u to vreme ne pada kiša. Eto toliko , srećan ti put . Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 4, 2011 ja sam pretprosle godine bio na koh phan ganu bas od polovine novembra, i nije mi za 15 dana pala ni kap kise, cak nije bilo ni oblacno uopste , samo sunce ... vreme se promenilo, ti monsuni vise ne postuju utvrdjene rasporede heheh...to svi thai kazu, a i sam sam primetio..jer mi se vec 3 puta desilo da u januaru, pa sve do zadnjih dana januara, ima poprilicno kise, a trebalo bi da bude susna sezona.. idi sam na zeleznicku stanicu hualampong u bankoku i tamo kupi sve karte..sve je lepo napisano, i cene i vremena polazaka, a odatle krecu i busevi...mada, ima jos jedna velika bus stanica,juzna, koja se nalazi preko mosta rama VII ( ili VIII zaboravio sam broje hehe)... u sv. slucaju, ne daj pare agencijama, koje obicno uzmu proviziju, kao i svuda... sedni u taxi, i nista lakse, reci da te voze do stanice... eto inace, ja uvek savetujem koh phan gan, eventualno trang ( koh lanta) ili koh chang...puket je pravi turisticki svinjac, izmisljen za debele evropljane, i ljude kojima se npr. svidja odmor na plazi u sutomoru ili slovenskoj plazi..ako nisi u tom fazonu, izbegavaj zapadnu obalu, prevashodno puket i naravno, pataju... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 12, 2011 Dve majke imaju kupljene karte za decembar do Tajlanda. Tamo ce ostati 10 dana, a nakon toga nastaviti put ka Kini gde treba da posete svoje sinove. Za sada nemaju nista isplanirano tako da su otvorene za sve predloge. Da li bi neko od putnika mogao da da predog kako najbolje da ikoriste vreme kojim raspolazu? Uzmite u obzir njihove godine i cinjenicu da ne poznaju engleski jezik ( recimo da se ruskim sluze skolski). Pretpostavljam da bi bilo najbolje da posete neko od ostrva, da se ka njemu od Bankoga dovezu vozom, a mozda i nesto usput posete. Da li imate neke lokacije koje bi za njih bile adekvatne? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 13, 2011 Dve majke imaju kupljene karte za decembar do Tajlanda. Tamo ce ostati 10 dana, a nakon toga nastaviti put ka Kini gde treba da posete svoje sinove. Za sada nemaju nista isplanirano tako da su otvorene za sve predloge. Da li bi neko od putnika mogao da da predog kako najbolje da ikoriste vreme kojim raspolazu? Uzmite u obzir njihove godine i cinjenicu da ne poznaju engleski jezik ( recimo da se ruskim sluze skolski). Pretpostavljam da bi bilo najbolje da posete neko od ostrva, da se ka njemu od Bankoga dovezu vozom, a mozda i nesto usput posete. Da li imate neke lokacije koje bi za njih bile adekvatne? najadekvatnija lokacija je koh phan gan...mogu da odu iz bankoka i do ajutaje malo, da vide stari kraljevski grad..to je dnevni izlet.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 18, 2011 E cao, sad znam planove puta, prvo idem na Puket na 8 dana a posle bankok. Jel moze neke smernice sta da se vidi, odnosno sta da se ne propusti Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 19, 2011 pa najbolje ti je da promenis rutu, i da propustis puket..jer to nije tajland, takve vasare imas svuda po svetu...ovo je naravno, moje subjektivno misljenje, ali posto sam jos malo pa thai , onda ipak mogu da pricam o necemu sto tako dobro znam.. sto se bankoka tice, predji most rama VIII ( mozda 7-mi ), viseci je i prelepo je tu u tom kraju..ajutaja, stara prestonica na par sati od bankoka...naravno, khao san road, chatuchak day market, pa i plovecu pijacu, china town..ako volis da izlazis, najbolji klubovi su duz ulice Sukumvit..ogromna je , npr. soi 11,12, 13, 14( to su sve ulicice upravne na nju)..kad stignes tamo, vec ce ti svi reci gde je sta..a tu su i svi shopping mallovi, fancy restorani i tako to....ako imas 3-4 dana, idi do kambodze, na angkor wat..to je a must, ako imas dovoljno vremena... ali pataja, ili puket...to su 2 najveca krsa azije, gde se skupio sav olos iz sireg okruzenja, da odere debele turiste, pedofile, i sexualne devijante...naravno, ima i normalnih ljudi, ali opsta slika koja se na ta 2 mesta stekne, je potpuno drugacija od onoga sta je tajland... nikad nikom ne bih preporucio da ide tamo, a uvek i na svakom mestu bih svim ljudima preporucio da idu na tajland, po meni najbolju zemlju na planeti... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 20, 2011 Pa nije rekao covek da su tamo sve olosi, debeli turisti i pedofili. Samo da ih je veca koncentracija nego u drugim delovima Tajlanda. Citajuci Trip Advisor, i ja koji nikada nisam bio stekao sam takvu sliku - da je Tajland zemlja raj za turiste i da pre Pataje i Puketa ima da se vidi mnogo toga. Ja bih npr obisao i takva mesta ali je cinjenica da su na losem glasu i po ostalim forumima. Sazeto, izgleda da je to destinacija prvenstveno za sex turizam... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 20, 2011 Pa nije rekao covek da su tamo sve olosi, debeli turisti i pedofili. Samo da ih je veca koncentracija nego u drugim delovima Tajlanda. najadekvatnija lokacija za sve, koji nisu kreteni, je koh phan gan... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 20, 2011 pa sta ovde fali..lepo sam rekao da je bolje da kreteni ( i pedofili) ne dolaze na koh phan gan, jer im se nece svideti..a i ne trebaju nam tamo, da budem iskren.. a nisam rekao da su svi koji idu u puket i pataju takvi, vec da je ponuda tih gradova prevashodno napravljena za takve.. i to je jasno kao dan cim udjes tamo, a da si predhodno obisao bar neke druge delove tajlanda.. razlika je drasticna i momentalno uocljiva... slazem se da treba sve videti, ali ako imas dosta vremena..a ne pola odmora potrositi na takvo mesto.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 20, 2011 Bam-bam imaš li neki predlog kako otići do Koh phangana? Krenuo bih iz Kuala Lumpura pa me zanima da li je moguće stići do tamo busem ili vozom + neki čamac? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 20, 2011 Bam-bam imaš li neki predlog kako otići do Koh phangana? Krenuo bih iz Kuala Lumpura pa me zanima da li je moguće stići do tamo busem ili vozom + neki čamac? moze lako...imas bus od kuala lumpura do hat yai-ja, na tajlandskoj strani..e sad, ima i derekt buseva, a ima i buseva koji voze do granice sa malezijske strane, i onda samo uhvatis lokalni van do hat yai-ja... cena je oko 500-600 bahta( 50 ringita)...putuje se oko 6-7 sati...onda od hat yai-ja ide voz do suratanija, ja bi ti preporucio 3 . klasu, jer je vrlo dobra, a cena je 60 bahta..i ovako je samo 5-5.30 sati voznja... od suratanija (sa zeleznicke stanice) kupis komplet bus (do luke donsak) + trajekt, i to je 300 bahta ( max 350) za komplet..bus vozi oko sat, i trajekt oko 3-3,5 sata.. svi prevozi pocev od kuala lumpura su jako frekventni, po nekoliko desetina dnevno, i voz pici na svakih pola sata...poslednji trajekt krece u 5 popodne...znaci, najbolje je popodne da krenes iz KL-a, uhvatis neki od vozova nocu, iz hat yai-ja do suratanija, a ima ih i nocu non-stop, i ujutru si vec u 8 na trajektu...na ostrvu si pre podneva...i sve coool..taman odma na plazu sve zajedno te dodje oko 25 evra, a nije nikakav cim, jer sve brzo ide... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 20, 2011 Bam-bam imaš li neki predlog kako otići do Koh phangana? Krenuo bih iz Kuala Lumpura pa me zanima da li je moguće stići do tamo busem ili vozom + neki čamac? Kad planiras da budes u KL-u? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 20, 2011 Znam da ljudi prolaze i kopnom ali još uvek je zvanično da u i iz Malezije, nosioci Srpskih pasoša mogu samo avionom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites