Followers 0

Tajland , smjestaj

210 posts in this topic

@bam-bam: Hvala čoveče, baš zbog ovakvih postova volim ovaj forum! klanj:::banana:

@Cruela DeVil: Od sredine marta pa nadalje, mada kako sam čuo nema toliko puno da se vidi pa ćemo verovatno samo srediti vize i krenuti dalje.

Znam da ljudi prolaze i kopnom ali još uvek je zvanično da u i iz Malezije, nosioci Srpskih pasoša mogu samo avionom.

Kako onda da prodjes kopnom ako u ambasadi zahtevaju avionsku kartu u i iz zemlje?

Inace sam se juce prijavio za malezijsku vizu i prilozio avionske karte; imam kartu samo za izlazak iz Malezije, a ne i za ulazak.

Izgleda da postoje razlike u zavisnosti od mesta prijavljivanja.

Na primer ovde pise: http://www.imi.gov.my/index.php?option=com_content&view=article&id=96&Itemid=72〈=en da sva dokumentacija mora da se preda u dva primerka, dok je u Australiji samo jedan primerak: http://www.malaysia.org.au/travel1.html

Znam da ljudi prolaze i kopnom ali još uvek je zvanično da u i iz Malezije, nosioci Srpskih pasoša mogu samo avionom.

bez brige, vise puta sam ulazio i izlazio iz malezije kopnom..i to bas na ovom prelazu koji sam opisao, kao i iz singapura...i nije bilo problema...i jos dosta ljudi je islo, da ja znam..

takodje, ne kapiram i da bi mogli da ti prave ikakav problem kad izlazis iz malezije??

aj kad ulazis, da nemaju tu aparaturu za cekiranje viza ili sta god, ali za izlazak, mislim, samo se lupa pecat..a chaba izlazi iz malezije  ;)...

btw. ima konzulat malezije u gradicu songkla pored hat yai-ja, i tu moze da se izvadi malezijska viza..ortak je pre par meseci bas tu izvadio, i onda prosao kopnom preko ovog granicnog prelaza koji sam vec opisao, i zapalio za Penang...

Ja ne moram nista da pitam,vec ima dovoljno informacija  clap

Planiram da odem sa 4/5000 eu pa koliko izdrzim,a mozda ostanem i zauvek  ;D

Zdravo dragi putnici ,imam jedno pitanje za vas

Sutra letim za tajland ostacu mesec dana imam povratnu kartu koju razmisljam da iskuliram i vratim se kuci kopnom ...

Put preko kine i rusije mongolije transiberian zeleznicom predpostavljam e zanima me koje vize bi mi za to bile potrebne citah u sekciji sajta da je kineska nesto smesno para a ruska mi ne treba

Ima li ko da je vec isao ovuda ,koje puteve prevoze rute da hvatam posto otprilike to sve moze da kosta i koliko dana otprilike put traje ,gledao sam na sajtu transibirije da je samo kroz rusku fed. 10k km i 7 dana ... Vize bih morao zavrsavqti u bangkoku jer sutra letim

Svaka info je dobrodosla i puno hvala

Idem na Koh Samui u februaru. Jel moze neko da mi da predloge za obilaske i klopu kao i cene za iznajmljivanje motora i sl.?

Hvala!!!!

Klopu imas na svaki cosak,pa biraj okom dali ti se nesto dopada.Skuter ti ne treba ako se smestis na Cheweng beachu,to ti je najturisticki deo ostrva.Ako ti treba dobar a jeftin smestaj kad sidjes na Koh samui udjes u pick up i za 100BHT (2.5eu) ides na Cheweng.Reci soferu da te spusti kod Ark Bara,predji preko puta i u jednu ulicicu imas Anong Guesthouse,pored ima Cabare bar sa trandzama :) plaza ti je blizu,Green Mango najpopularnija diskoteka ti je jedna ulica pored,Mc Donalds i svakakve restorane. Smestaj ti je 14  eura dvokrevetna soba sa kupatilom,tv i frizider.

Sve sto je na obali ti je vise parica,ovo je na 200metara od vode

=====================================

► Da li želite da upoznate ljude iz radnih zemalja i sa raznih kontinenata?

►Da li želite da vežbate konverzaciju sa ljudima kojima su pojedini strani jezici zapravo maternji?

Ako je jedan od Vaših odgovora DA,treba obavezno da nam se pridružite.

Organizujemo sastanak couchsurfera gde ce glavna tema biti putovanje na Tajland :-)

Posebno su dobrodosli oni koji su vec bili na Tajlandu i zele da podele svoja iskustva?!

Ocekujemo Vas u subotu 21.januara 2012. u 19h u kafe-restoranu FRESKA

Address: Vuka Karadžića 12

Dear friend,you can see directions and map on link

http://www.beoclick.com/Caffe_restoran_Freska

Molim vas za pomoć! Idem avionom do Bangkoka! Kako do Phuketa iz Bkk? Koliko košta  prevoz i kako se putuje?

I nek mi neko kaze za koliko se može naći smeštaj na Phuketu! Neka povoljnije varjanta! Planiram tamo ostati 14 dana? Molim vas za pomoć...  ::crazy:

Sad smo na Ko Phanangu, po preporuci bam-bama, i samo da napomenem da nismo uspeli kupiti karte za 3. klasu u vozu zato sto je sve bilo puno (neki budisticki decaci su zauzeli celi voz), pa smo morali sa 2. klasom za 300 bahta od Hat Yai do Suratthai-ja.

U Suratthai-ju odmah cim izadjes sa stanice na levo se nalazi parking, prvo su taksisti a iza njih stoji bus, ili ako trenutno nema busa onda pored internet kafeja je jedna turisticka agencija (pise "joint ticket") gde za 400 bahti mozes kupti kartu za bus+brod do ostrva.

Daj malo vise podataka!

Kako do bangoka do tamo! I unazad molim te vise detalja! IDem uskoro tamo i i dem izgleda sam! Molim te!!!! Daj vise detalaj oko kesa koliko da ponesem i! Idem n tri nedelje! Planiram da odem od kambože! Bicu skroman!  :kamp:

Napisao sam za Ko Phangan, ne za Phuket. Ako te zanima da ides na Ko Phangan, onda odes lepo do zeleznicke stanice u Bangkoku i kupis kartu do Surat Thani-ja, najbolje je ako krenes oko 8 sati uvece tako da voz stigne u Suratani izmedju 6-8 ujutru. Nakon toga kupis join ticket kao sto sam vec napisao.

Cene na ostrvu su dosta visoke, sve je oko 2-3 puta skuplje nego u Bangkoku. Recimo jedna green curry supa sa piletinom kosta 90-100 bahta, pivo 90 bahta. Luka je u gradicu Thong Sala, cim izadjes odmah ce te vijati taksisti, normalna cena do glavne plaze Hat Rin je 100 bahti, ne daj da ti naplate vise. Do druge plaze Hat Yao cena je kao 150, ali smo uspeli da snizimo na 100. Inace meni je Hat Yao bezveze, idi odmah na Hat Rin. Imas 7-eleven prodavnice, samo u Hat Rinu je malo daleko, a imas gomilu falsifikata (7-mart, 7-star, 7-shop itd.) koji prodaju po visim cenama. Savetujem ti da kupis papuce, dusek, sve sto ti treba za plazu, jos u Bangkoku, posto je na ostrvu sve skupo i niskokvalitetno.

Mogu da ti preporucim mesto Leela Beach, vlasnik je (cini mi se) jedan ladyboy, bungalow kosta 300 bahti i na 3 metara si od mora, mnogo je lepo. Naci ces tako sto kazes taksisti da te odveze do Coco Hut Resorta, tamo sidjes na plazu i setas 5 minuta do Leela Beacha. Slobodno pitaj na recepciji u Coco Hutu u kom pravcu je.

Ili je još bolja opcija da odmah po silasku sa broda najmiš motor. A jeftinije možeš kupovati u hipermarketu.

Uf... nema sta sve nisam procitala za Thailand i samo stvorila sebi konfuziju. 1. juna krecem na put i bicu dva dana u Bangkoku. A sta dalje :? Momak je cuo preporuke za Patong Beach i zeli da idemo tamo 7 dana a ja sam malo rezervisana. Da li stvarno ako imam svega 12 dana na Tajlandu trebam da ih potrosim na Phuket ili imate neki savet za mene sta mi je najbolje ciniti.... Hvala puno...

12 dana nije dovoljno ni za Bangkok. Mi smo sad bili 10 dana tamo a na zadnji dan smo skontali da nismo videli jos neke atrakcije i da bi morali da ostanemo jos par dana (ali nazalost vec smo kupili karte).

Koliko znam Phuket je najskuplji i najturistickiji deo Tajlanda, zbog toga ja ne bih otisao tamo, ali siguran sam da je plaza odlicna pa ako to zelite onda samo napred. Valjda je jos i Ko Phi Phi dobar, a nalazi se pored Phuketa.

Ja sam jos jedan novajlija na forumu. Odlucio sam se da idem na Thailand ceo decembar 2012.Trebalo bi mi sto vise vasih iskustava sta bi bilo dobro posetiti na Thailandu ali da to nije Pataja jer sam tamo bio i to mi se ne svidja.Poslao sam kolegi bam-bam poruku pa bih molio da me kontaktira ako mu to nije problem jer mi se cini da ima velikog iskustva i odlicno poznavanj lokacija i aktivnosti na Thailandu.Kartu sam vec kupio tako da sam taj pocetni problem resio.Unapred zahvalan

Ja sam jos jedan novajlija na forumu. Odlucio sam se da idem na Thailand ceo decembar 2012.Trebalo bi mi sto vise vasih iskustava sta bi bilo dobro posetiti na Thailandu ali da to nije Pataja jer sam tamo bio i to mi se ne svidja.Poslao sam kolegi bam-bam poruku pa bih molio da me kontaktira ako mu to nije problem jer mi se cini da ima velikog iskustva i odlicno poznavanj lokacija i aktivnosti na Thailandu.Kartu sam vec kupio tako da sam taj pocetni problem resio.Unapred zahvalan

u guzvi sam velikoj ovih dana, izvinjavam se, javicu se pocetkom sl. nedelje...

2 pitanja :D

Bicemo na Koh Phangan-u u periodu Bozic (25 dec) i Nova Godina, do 2.01. Da li da smestaj rezervisemo unapred (s'obzirom da idemo u periodu "high season") i koliko je realno dati za neki jeftin smestaj za 2 osobe na Haad Rin plazi u tom periodu?

I drugo, "full moon party" za NG vredi ili gde za Novu god?

Tnx, tnx, tnx..  :pivoooo:

2 pitanja :D

Bicemo na Koh Phangan-u u periodu Bozic (25 dec) i Nova Godina, do 2.01. Da li da smestaj rezervisemo unapred (s'obzirom da idemo u periodu "high season") i koliko je realno dati za neki jeftin smestaj za 2 osobe na Haad Rin plazi u tom periodu?

I drugo, "full moon party" za NG vredi ili gde za Novu god?

Tnx, tnx, tnx..  :pivoooo:

za ovaj period ces morati da rezervises ( pogotovu sto je full moon party 3 dana pred novaka, to se ne desava tako cesto)...mozda se i vidimo, i ja sam na pan ganu od 27-og dec. pa do daljeg heheh....na haad rinu ti uopste ne preporucujem da budes smestena, pogotovu ne za full moon ( i plus tu imaju i 2 velike zurke za novu godinu), bice haos tamo, smorices se od tolike dreke i loodnice..bolje se smesti malo dalje, sve je to na 10-15-20 min. skuterom...

ja generalno ne gotivim toliko full moon, jer se skupe svi zivi " s koca i konopca" , ali bice haos u sv. slucaju,i dobro zezanje, pogotovu ako znas gde da ides  ;)....u sv. slucaju, neces doziveti koh phan gan onakvim kakav stvarno jeste, jer tih 7 dana kad ces ti biti tamo, je stvarno haos, i ekipa uopste nije standardna, opustena, kakva dolazi na to ostrvo...vise ce biti histerije, klinaca nafuranih koji su culi za full moon pa dosli da se malo izdrogiraju i izduvaju...

eto

po meni su neke druge zurke, isto velike, al ne tako izvikane, mnogo bolje, tipa half moon, black moon, jungle experience itd...da ne otkrivam sve heheh

Bam-Bam tnx za info. Bilo koji guest house za preporuciti? Nasle smo nesto za 28e, meni to deluje malo mnogo s'obzirom da smo na Goi za "Sun Burn" festival placale 18e sa doruckom u istom periodu na Candolim plazi. Ne trazimo luksuz, jednu sobu, 2 kreveta (moze i jedan malo veci hehehe) i struju, topla voda nije neophodna i da bude blizu nekog desavanja jer ne vozimo skuter :)

Ne uporeduj indiju sa Tajlandom,nije isto :) Lepe su plaze u delovima kao Had Yao West,ako zelis da budes blize gradu zbog vecernjih izlaska i nocne pijace gde ima super klopa pogledaj neki smestaj pored dela koji se zove Baan Tai.Link http://www.phangan.info/ tu imas sve.Ja sam bio na Haad Rinu za Full Moon,tamo je ludnica,nema spavanja od buke i previse guzve a i plaze u tom delu nisu lepe.Taj full moon nije nista posebno.Klientela je sve oko 20 godina klinci,duga je plaza sa 5-6 razlicitih muzickih setova istovremeno na svakih 60-70 metara.Pazi se dzeparosica,ima Thai devojke koje se non stop guraju ali tako koriste sansu da te opeljese u guzvi,aparat,pare,telefon....

Smestaj kad je Full moon je skuplji.Bungalovi se krecu oko 25eura sa klimom malo bolji kvalitet za 2-3 osobe.

Preporucujem na Haad Yao plazi www.ibizabungalow.com 20eura bez klime,tu sam prosao i uzeo vizitku,pogledao smestaj,preporucujem i www.haadyaoresort.com  tu cena 800BHT to je 20eura sa fenom i 30eu sa klimom sa pogledom na more za 2-3 osobe.

Na Baan Tai mi se dopao smestaj www.holidayphangan.com Kad sam bio n atom ostrvu uzeo sam skuter i svaki dan obilazio ostrvo pa uzeo sam kontakte gde mi se dopala plaza i smestaj.

Ma znaaam, kapiram da nije isto India i Thailand, samo poredim cene zbog festivala jer su tamo (na Candolim plazi) cene nenormalno vece u doba festivala i Bozica.

Odustale smo od Haad Rin-a jer smo cule da je bilo bas dosta slucajeva gde su ljudi bili opljackani, Svidja mi se Baan Tai mada su i tu malo fensi smestaji i cene su jace. Nasle smo na nekom sajtu u istom mestu "Life style" bungalows pise da su u peak sezoni od 400-500 bht pa smo im pustile mail mada ne znam koliko je to realno. Dva druga me savetuju da idem na licu mesta i da ne rezervisem nista. Ja opet, ne bih da rizikujem, bar ne za taj period.

Toncik tnx! :pivoooo: