Jump to content

Featured Replies

Posted

Održaće se 26-29. avgusta u Novom Sadu. Evo više informacija...

www.danibrazila.org

Da li je neko bio ranije? Kako to izgleda, vredi li?

Ja sam bio u Beogradu, negde pocetkom ove ili krajem prosle godine kad je bila slicna manifestacija. To mi je bilo u sklopu priprema za odlazak u Brazil :) Ali, mogu reci da mi je bilo prilicno bezveze! Isao sam jedne veceri kad je trebalo da bude reci o brazilskoj kulturi i muzici, dosao ambasador da otvori svecano, delovalo obecavajuce, a u stvari sve svelo na pricu dvojice majstora kapoere o njihovim zivotima i ucenju vestine. Meni prilicno nezanimljivo. Cak i je i mojoj drugarici koja trenira kapoeru bilo dosadno. Onda, sto se tice promocije brazilske kuhinje, nisam licno bio, ali je ista ta drugarica otisla u restoran koji su reklamirali, da bi se ispostavilo da je tamo hrana pripremana za samo za Brazilce, ucesnike tog dogadjaja?! Apsurdno!

Na kraju je bila zurka u klubu Havana, gde je navodno trebalo da nastupi neki bend i da bude ludilo, medjutim - corak! Ja sam ocekivao Brazilke kako djuskaju sambu, a sve sto sam video to je da su negde pred kraj veceri neki likovi uzeli udaraljke i izudarali par pesama. Mozda moja prevelika ocekivanja :D

U svakom slucaju, koliko mi se cini, sve te stvari vezane za promociju Brazila kod nas, se odigravaju na insistiranje ljudi koji se bave kapoerom, pa se, manje vise, na to i svodi program. Doduse, taj deo o Karnevalu je novost, ali ne ocekujte slike kao iz Rija :) Svakako, verujem da ce ovo biti bolje, ne bih da odvratim ljude od posete, naprotiv! Samo hocu da kazem da je Brazil ogromna zemlja koja nudi mnogo stosta zanimljivo, ne samo kapoeru, a svakako treba otici i videti tu manifestaciju u NSu, pa sam prosuditi!

U svakom slucaju, mene svi navedeni "zanimljivi" dogadjaji nisu pokolebali i danas sam u Brazilu i uzivam :)