Posted July 10, 2013 Може да се купи и са картицом која је везана и за динарски, какве везе има? Са маестром не можеш да платиш јер нема она 3 броја позади за он лајн плаћање Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 10, 2013 imam maestro karticu u banci inteza ali je problem sto je to dinarski racun, pa me zanima da li mogu da unesem podatke sa te kartice na njihov sajt i da tako kupim kartu? da li je to uopste moguce i ako jeste kolika je provizija, i koja je procedura za kupovinu karte na taj nacin? Hvala vam puno unapred! Karta kupljena na njihovoj stranici sa Visa Electron karticom vezanom za racun u konvertibilnim markama (iz Bosne sam). Nema provizije za placanje karticom, jedino gdje se moze javiti razlika jeste kurs po kojem banka racuna i konvertuje lire, ali to su neke sitne pare. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 12, 2013 Stigao danas Pegasusom iz IST. Sve bilo kao pod konac. Kartu nisam stampao niti se online cekirao, samo predao pasos i dobio boarding kartu. Sabiha Gokcen u svakom slucaju bolji izbor od Ataturka, mnogo je lakse doci na isti posebno kada su mi sve obaveze bile ili na Azijskom delu ili oko Kabatasa. Karta u jednom smeru placena Visa Internet karticom Intesa 43.99e. Jos jednom, odlicno iskustvo sa Pegasusom. Moja procena da je u avionu bilo najvise 15 slobodnih mesta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 13, 2013 imam viza klasik debitnu karticu, nisam je nikad koristila za plaćanje letova preko interneta, samo za rezervaciju hostela prošle godine i bilo je okej. planiram ovih dana da rezervišem let na sajtu pegasusa, pa se malo tripujem da li će mi prihvatiti ovu karticu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2013 Stigao danas Pegasusom iz IST. Sve bilo kao pod konac. .... Znaju i oni da zabrljaju i to DEBELO. Pre nekoliko nedjelja (09.06) su imali "pad sistema" i avioni su im kasnili od 15 min. (evropski gradovi) do 3 sata (Beograd !!).... Ipak, su bili fer, pa su "beogradjane" častili kafom u restoranu. Naravno, kapetan se izvinio zbog "pada sistema" i to pri poletanju a i po sletanju. Nejlepša stvar su ipak, ona deca što demonstriraju "ponašanje u avionu".... upiš živi !!! Znam clip napamet, ali svaki put crknem od smeha... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2013 Letela sam sa Pegazom u aprilu na relaciji London-Istanbul-Antalija i nazad. Prvi let je malo kasnio, ali nisam izgubila vezu u Istanbulu, a svi drugi su bili na vreme. Vecina putnika su Turci sa dosta rucnog prtljaga, makar na letovima na kojima sam ja bila. Kod prodaje hrane prioritet imaju oni koji uzimaju topla jela, pa tek kada ta jela budu podgrejana i posluzena, pocinje prodaja sendvica (koji su uzasni, u rangu JAT-ovih). Moj savet je da se ponese svoja hrana. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 16, 2013 Da li i kada se leti iz Bgd je dovoljno doći do Pegasus šaltera sa pasošem, bez predhodno odštampane karte? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 16, 2013 Da... mada sam imao print e-maila sa kodom leta/ karte, ali ni šaterica nije tražina ništa osim pasoša... Tako isto i u Turskoj: daš im pasoš i sve u redu... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 2, 2013 trenutno je akcija do 30%. ja sam gledao dubai i teheran bas i nije 30% pre nekih 5% ali sam nasao u septembru za istanbul 55 eura. pise oko 72, ali kada se odradi ona konverzija popust za pegausu plus dobija se 55 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 2, 2013 trenutno je akcija do 30%. ja sam gledao dubai i teheran bas i nije 30% pre nekih 5% ali sam nasao u septembru za istanbul 55 eura. pise oko 72, ali kada se odradi ona konverzija popust za pegausu plus dobija se 55 U kom koraku? Ja sam probao juče, ali je sve isto.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 2, 2013 I kod mene je sve isto... Pola sata sam cackala profil da bih vidjela gdje se moze dobiti popust za pegasus plus, ni to mi nije islo od ruke... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 2, 2013 Niste pazljivo citali. Popust je samo za balkanske letove. U onom koraku kod placanja imate ispod da izaberete opciju za popust. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 3, 2013 da. u poslednjem koraku kada se dodje do placanja i kada se unese broj telefona i jos neki info, bilo je 30% da se cekira malo nize. posle konverzije ispadnu te cene. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 3, 2013 Pohvale pgs. Dakle potrebno je samo otići na čekiranje sa pasošem. Moguće je i čekiranje preko neta ako nemate čekirani prtljag. Ako ne vidite da vam je stigao prtljag, bez panike, možda je stigao nekim drugim letom. Ako žurite na neki novi let, osoblje će vas ljubazno premestiti na sedišta do izlaza. Na čakiranju sam i birao mesto u avionu bez dodatnog plaćanja. Sve u svemu, odlično iskustvo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 16, 2013 Treba da kupim povratnu kartu Bg-Istanbul 11.3.-27.3.2014g. i proverila sam na sajtu izađe 77,78e ( od prilike toliko) od čega je 8e na čeking. Moje pitanje je da li mogu nekako da izbegnem ovih 8e za čekiranje ili ne , i da li i kod kupovne ove karte mogu da ostvarim neki popust o kome ste pričali u prethodnom postu . Nemam nikakvu Pegasus plus karticu niti sam član nečega kod Pegasusa. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 26, 2013 Oljice, što se tiče dodatnih popusta, trebala bi da pratiš akcije, koje oni imaju s vremena na vreme, a da se tiču zemalja sa naših prostora. Poslednja je čini mi se bila pre nepunih 10tak dana, a pre nje početkom meseca.. Uglavnom se tiču perioda putovanja za npr - kupiš sad, a letiš u oktobru, novembru i td. Jedino što treba kupovinu ispratiti do kraja, jer se u poslednjim koracima pojavljuje opcija koju treba čekirati za popust, ako sam ovoga puta ja dobro razumeo. Pisao je danilokorac 3 posta pre mene.. Mislim da tih 8e ne može da se izbegne.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 27, 2013 Karte sam kupila za marta sledeće godine . I posle sam na mejl dobila broj članstva , pa ako bude prilike sledeći put iskoristiću taj broj članstva da vidim da li ću dobiti popust, ako to tako funkcioniše. Ovo mi nije prvi put da kupujem karte preko Pegasusa . Prošle godine sam kupovala , ali tada nisam dobila nikakab broj članstva za popust pri sledećoj kupovini. Nestižem da pratim sve promene kod avio kompanija tako da nisma upućena u detalje broja članstva. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 27, 2013 čim se ode na početnu stranicu pegasus kompanije dobija se opcija da se učlani u pegasus plus klub. članstvo je besplatno. dobije se kod od 4 cifre, ako se dobro sećam. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 5, 2013 Evo nove akcije za letove sa Balkana, danas i sutra za putovanja u oktobru.. 30%, i ovoga puta sam video poseban dodatak u delu gde upisujem kontakt informacije koji treba da bude čekiran Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 8, 2013 Pozdrav iz ovoga što sam iščitavao vidim da je Pegasus jedna od boljih lc kompanija, ali bih voleo da razjasnim neke stvari pre nego kupim kartu (do Teherana): 1. Ne postoje nikakvi lopovluci tipa provizije na kupovinu karticom i sl. kao kod wizza i rajana? 2. Na relaciji Beograd - Istanbul - Teheran je besplatan prtljag uz kartu do 30 kg + ručni do 8 kg? 3. Što se tiče ovih check in fees, definitivno ne postoji način da se one izbegnu, pošto se one (koliko vidim) dodaju na originalnu cenu pokazanu u pretrazi ? 4. Kakve su to fore sa nekim besplanim nalozima i nekim popustima na karte ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 9, 2013 Ja nisam upela pre kupovine karte da dobijem member broj , već sam ga dobila nakon kupljene karte. Ovo mi nije prvi put da kupujem online kartu preko Pegasusa , prošle godine sam kupovala ali tada nisam dobila nakon kupovine member broj koji služi za umanjenje cene karte. Nepratim tako često šta se dešava kod Pegasusa pa nisam sigurna kad su uveli ovu mogućnost sa popustom. Mislim da nema nikakva dodatna provizija za kupovinu karicom . Imaš samo na kraju još jedan dodatak od 1,25e da ti komfirmaciju karte ili kartu pošalju na telefon, ako se nevaram. To možeš da isključiš . U svakom slučaju dobićeš komfirmaciju na mejl. Prošle godine nije bila ta opcija,a nalog za kupovinu je dat sa kompa koji nema prikačen štampač. Ove godine smo se pripremili sa štampačem ali su iz Pegasusa poslali sve karte na ostavljeni mejl. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 9, 2013 Ne moraš ništa da štampaš. jednostavno se pojaviš sa pasošem na čekiranju i to je to. A na mnogim aerodromima imaš automate za čekiranje, ako ne čekiraš prtljag ili si u tranzitu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 9, 2013 Tačno je da je potrebno na čekingu da se pojavim samo sa pasošem al....volim da imam pri sebi isprintanu kartu ...za nedaj bože . Videla sam da neki putnici priikom ukrcavanja samo prislone svoje telephone tamo gde ostali spuštaju svoju bording kartu , jer su primili bording kartu putem sms sa sve bar kodom . Ja za sada idem još uvek na tradicionalan način. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 7, 2013 Ja imam dva pitanja, planiram uskoro da kupim kartu, pa me zanima: 1. Da li mogu i kako da saznam koliko slobodnih mesta ima na letu? 2. Da li mogu kartu, čiji je iznos u lirama da platim u evrima? Hvala unapred! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 8, 2013 Kartu možeš da platiš u evrima a i u ostalim valutama koje imaš na ekranu prilikom rezervacije /gornji desni ugao ekrana/ zavi od tvoje kartice...Dinare još nisam video na tom spisku valuta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites