Posted August 1, 2012 I jel može i pomoć oko Drezden-Berlin povratnog prevoza? https://www.berlinlinienbus.de/ ovo nađoh najjeftinije. I onda po onoj njihovoj jeftinoj tarifi (ako se ispune određeni uslovi tipa no cancellation itd) piše mi u jednom smeru 18 i u drugom smeru 18. Ja sam prvobitno skontala da to znači da je povratna 18, al mi je sinulo da je možda u oba smera po 18. Kako je zaista? I ako je u oba smera po 18, zar nema ništa jeftinije, izuzev auto-stopa? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 8, 2012 Zdravo, planiram put do Drezdena pocetkom decembra, svaki predlog o tome kako proci najlakse po novcanik mi je dobrodosao... :-\ Hvala unapred! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 10, 2012 Da li ideš u Drezden samo ili još neka mesta? Pogledaj već sad na hostelbookers, hostelworld, itd, jer bi sad već mogao možda nešto jeftinije da rezervišeš. Ja sam ostavljala o vde neke linkove za jeftinije neke smeštaje po Drezdenu, ali su "neprovereni" tj. nema nigde ikakvih reviews niti išta o njima na netu, i uglavnom su daleko van centra grada, pa bi ti bio potreban prevoz do centra. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 10, 2012 I jel može i pomoć oko Drezden-Berlin povratnog prevoza? https://www.berlinlinienbus.de/ ovo nađoh najjeftinije. I onda po onoj njihovoj jeftinoj tarifi (ako se ispune određeni uslovi tipa no cancellation itd) piše mi u jednom smeru 18 i u drugom smeru 18. Ja sam prvobitno skontala da to znači da je povratna 18, al mi je sinulo da je možda u oba smera po 18. Kako je zaista? I ako je u oba smera po 18, zar nema ništa jeftinije, izuzev auto-stopa? Ja kad sam isao od za Berlin krenuo sam stopom od Praga, ali me je u Drezdenu uhvatio mrak pa sam odlucio da nastavim nekako drugacije. Voz je tada (leto 2010.) kostao 30 eura, pa sam na onom sajtu Mitfahrengeheit nasao prevoz. Inace sajt je nesto na fazon sajtova podele troskova, samo sto je ovaj vid putovanja veoma zastupljen u Nemackoj, i velika je i ponuda i potraznja. NA zeleznickoj stanici u Drezdenu nasao sam internet kafe, gde su me odrali za internet 1,5 eura za pola sata, ali to mi je bilo dovoljno da nadjem prevoz. Inace koliko se secam vecina ljudi (od cak nekih 30-ak ponuda tog dana) je trazilo 10 eura, ja sam nasao nekog lika koji je trazio 7, ako nas bude trojica u kolima. To koliko ce traziti zavisi od potrosnje automobila, broja putnika , a pomalo i od postenja vozaca. Prepisao sam broj telefona sa sajta, i zamolio neke NEmce da pozovu broj za mene i dogovore se sa likom. Sve je proslo po dogovoru, mesto gde se uglavnom ceka za ovaj vid prevoza u Drezdenu je iza stare zeleznicke stanice, inace u blizini je i mesto na kom ljudi stopiraju za Berlin. Posto je to bilo vece, a lik je kretao ujutru, morao sam da prespavam na toj staroj stanici. Sto je bilo ok, zabo sam se u neki cosak razvio podlogu i vrecu i zaspao kao beba. Spavao sve dok me nije probudila policija i trazila mi aufsvajz kao u Otpisanima. Rekli mi da je zabranjeno spavanje na stanici, ali cim su otisli opet sam zaspao. Ujutru se lik pojavio tacno na vreme, posto se u medjuvremenu jos jedan lik javio za taj put, cena je pala sa 7 na 5 eura. I tako se ja prevezao od Drezdena do Berlina za 5 eura. Ako ne zelite da stopirate, definitivno preporucujem ovaj sajt za bilo kakva putovanja po Nemackoj, najbrze, najkomfornije i definitivno najjeftinije. http://www.mitfahrgelegenheit.de/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 13, 2012 Da li ideš u Drezden samo ili još neka mesta? Pogledaj već sad na hostelbookers, hostelworld, itd, jer bi sad već mogao možda nešto jeftinije da rezervišeš. Ja sam ostavljala o vde neke linkove za jeftinije neke smeštaje po Drezdenu, ali su "neprovereni" tj. nema nigde ikakvih reviews niti išta o njima na netu, i uglavnom su daleko van centra grada, pa bi ti bio potreban prevoz do centra. Tnx! Letim do Memingema, par dana ću provesti u Minhenu, odakle nastavljam do Drezdena na nešto duže... Zanima me čime je najpovoljnije preći relaciju Minhen-Drezden? Voz ili bus? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites