Posted November 17, 2010 Pozdrav! Zanima me da li neko ima iskustva za iznajmljivanjem autobusa (za 30-ak osoba). Ako znate nekoga ko iznajmljuje autobus, a da je ok, javite (ako nećete da reklamirate firme, javite mi na PP). Hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 17, 2010 Mislim da svaki veci prevoznik ima tu uslugu, a ima i dosta manjih privatnika koji iznajmljuju kombije. U svakom slucaju, probaj da spustis cenu koju ti traze, jer sam nacuo da pristaju na to, narocito ako je duzi put. Ovo ispod su neke varijante sa neta, ali bez iskustva iz prve ruke. http://www.lasta.rs/vozni-park/729/vozila-za-iznajmljivanje http://www.monix.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=57&Itemid=28 http://www.najam-autobusa.com/vozni-park- Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 17, 2010 Iskustvo veliko Nazalost u celoj Vojvodini ima mozda 2-3 minibusa, koji su za 28 osoba (sto je neka realna cifra za mnoge organizacije puta) - sve ostalo je standardna varijanta od 54 i preko toga... Realno, sada ima dosta dobrih autobusa i nekako najbitnija razlika je u tome, kakav je vozac ! Saradjivao sa mnogima u gradu, a sada imam jednog koji je sam vlasnik autobusa, pa nema nikakvih agencija izmedju koje ce napraviti dodatak na ceni. Meni ne smeta njegovo pominjanje, a ti reci da li hoces javno ili tajno (imas i mob broj, pa se javi za detalje) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 17, 2010 Hvala na dosadašnjim odgovorima. Iz mog iskustva (potvrđenog i jutros) velike kompanije su prilično skuplje od malih prevoznika, tako da više ciljam na ove druge. Problem je i u tome što ljudi imaju ili autobuse sa 50 mesta ili kombije sa 8 mesta, što kaže Un I.Q.ue. Uzeću taj kontakt pa ću videti, a ako još neko zna nekog malog prevoznika, neka javi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 17, 2010 za mini buseve kontaktirajte likove kluba Avantura 4x4 iz Panceva...imaju sajt al ne znam sta se desilo sa istim nakon promene yu domena... http://www.info-tours.net/object.php?id=1199 imas tamo br telefona pa nazovi...par likova radi sa kombi i minibus prevozom uglavnom Mercedes Sprinter... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 25, 2011 Moze li mi neko reci nacin na koji se racuna cena iznajmljenog autobusa? Konkretno me interesuje za d. decker 70+2 ili za neki sa 40-ak mesta na relaciji Beograd-Bec-Pariz i u povratku Pariz-Minhen-Beograd? Video sam na sajtu monix-a termine ''auto dan do 12h i 300 km'', 1.3 evra po km. . .ali mi nije jasno kako se sve racuna . Kolika bi bila okvirna cena ali pre svega kako se i na koji nacin racuna? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 25, 2011 Prosle godine je iznajmljivanje bus-a sa 50-tak sedista do Barselone kostalo 1e za 1km. U pitanju je bila skolska ekskurzija. U tu cenu su bile uracunate putarine i parking za bus. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 25, 2011 Znaci x km puta evro i to je to? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 25, 2011 Da da... km puta eu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 25, 2011 Ovo "do 300km" se uglavnom svuda racuna sa fiksnom cenom dok se kod vecih relacija uvek dogovor pravi po principu koji je naveo travelman...e sad, nafta je koliko znam trenutno na visokom nivou, pa mislim da je cifra nesto veca od 1e/1km...opet, put koji si naveo je prilicno dug, pa bi mozda mogao i da se cenkas za bolju cenu od one koju ti daju u prvom trenutku... Najbitnije je da izbegavas dogovor gde ti treba da placas putarine i parkinge, jer je tesko da o tome vodis racuna na samom putu i dosta bi morao da kontrolises vozace... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 24, 2011 pa tzv auto dan ti je do 300km i on je mislim u proseku 250e. sve preko toga ide se na cenu od 0.9-1e po km,zavisi od autobusa... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 1, 2011 Tema stara, ali preko potrebna:) Naime, hocu da unajmim minibus sa 20ak sedista. Treba mi na liniji Novi Sad - Manhajm - Minhen - Novi Sad, sto ce reci oko 2600 km. Da li znate nekog privatnika koji vozi, posto kao sto je vec spomenuto, ovi veliki i traze velike pare. Nikad nisam ovo do sada radio, a hocemo da organizujemo strucnu ekskurziju do BASF-ove fabrike, posto studiramo fitomedicinu. Mi bi spavali po hostelima, a sada vidim da agencije traze smestaj na bazi polupansiona za svoje vozace. Mi bi, naravno nosili neku svoju klopu, ali tesko da bi to proslo kod prevoznika kao polupansion:) Svaki komentar je dobrodosao, a bilo bi dobro kad bih do ponedeljka vec znao nesto konkretno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 1, 2011 Bacvanac, kad unajmis bus, ti si samo duzan da vozacu obezbedis smestaj bez obzira kakav (osim naravno satora)...hrana moze i ne mora, zavisi kako se dogovoris sa agencijom. Sa tako malo mesta ima par varijanti, ali su oni nesto skuplji zato sto ih nema puno (za razliku od velikih buseva kojih ima gomila)...najbitnije je da sto tacnije moguce odredis koliko ti zaista treba mesta (neko ce mozda kasnije da se prijavi, a ti nemas mesta), pa da onda krenes sa trazenjem... Temu sam apsolvirao, pa pitaj sta god treba Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 1, 2011 Pregledao sam dosta sajtova i zvao par agencija, svuda je bas skupo. Ispada me isto kao da uzimam redovan bus. Da li je realno da ocekujem 0,5e po 1km zato sto je mini bus a ne autobus? Naisao sam negde na nekom sajtu da je cena 0,5e bez putarina i parkinga a ja hocu sve uracunato. A cena za bus je 1e. Koliko sam na google maps video, ceo put je 2600 km, znaci, podnosljivo bi mi bilo da me put izadje 1300 eura. Racunam 20 ljudi. Plus 2 nocenja u Minhenu, ceo aranzman 95 eura otprilike po osobi. Znam da bi bolje bilo kad bi nas bilo 50, ali ne mogu toliko ljudi skupiti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 1, 2011 Pa nemoj sve da teras u tu fabriku organizuj ovde turu, mozda se javi bar 5 ljudi, koji bi do Minhena ili negde usput ako je dobra cena...onda svako drugi od vas koji ide povede devojku, decka i to je jos ljudi Malo se salim, ali neki od predloga mogu svakako pomoci da se poveca broj...mada broj ljudi ne vredi povecavati ako se ne moze doci do barem 35...pisao sam mislim vec, da je najgora situacija u Vojvodini sa busevima od 28 mesta... Cenu sigurno neces naci tako "upola" i iako negde naletis na 0.6-0.7e sigurno je bez dodatnih troskova ili cak bez PDVa...moj je predlog da se uvek dogovoris za fiksnu cifru (sa uracunatim parkinzima, putarinama...), pa da si onda miran...u suprotnom svaka greska vozaca (slucajna ili namerna), tebi znaci dodatak u km i u ceni, pa se bespotrebno nerviras i ne uzivas u putu na pravi nacin. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 2, 2011 Onda ovako....recimo da je cena 0,75e/km, sad sam zvao neku agenciju. Na bazi 25 putnika. Na putu do Majnhajma bi trebalo koristiti vinjete za autoput; koliko vidim, nista iznad 10e po drzavi. Parking bi koristili celodnevni u Manhajmu i dvodnevni u Minhenu. U sustini, ne bi smelo da izadje vise od 100e nikako, jel da, putarina i parking? Posto, ako je 100e u pitanju, tu se onda lepo uklapam. I jos nesto, na koju foru oni odredjuju duzinu puta? Ja sam gledao na Google Maps i pokazuje Novi Sad - Majnhajm 1263km. Al sam zaokruzio na 2600 za svaki slucaj. I racunao sam 5e po satu voznje od 22-07, posto i to traze posto se vozi nocu. Vozacu sendvici i smestaj u hostelu ko i nama. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 2, 2011 Sve OK, samo vidi sa njima da ti daju cenu sa uracunatim tim troskovima...ne znam koliko je parking u tim gradovima, ali je fora u tome da vozac (ako recimo ti to placas) uvek ima zelju da se parkira najblize, ne razmislja o troskovima, ceni, duzini stajanja na parkingu (koji tebi mogu biti presudni da ne odes u minus)...dok, ukoliko je to uracunato u cenu tj oni placaju parking, umeju veoma dobro da se snadju (cak nekad i izadju na periferiju grada, jer im je bolje da predju 10-tak km vise nego da plate cenu parkinga... I ovaj dodatak za nocnu voznju nije nesto uobicajen... Sustina je - ZAUZMI STAV ! Ipak ti placas i imas pravo da biras i postavljas uslove...recimo ako im je redovna cena 0.75e, sigurno ti mogu dati nesto povoljnije zato sto ti prelazis vise od 2500km, a ne ides do Jagodine ili nesto slicno od 300-500km Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 2, 2011 Nasao sam sad neku agenciju Belgrade transfers, 0,8e/km, uracunata putarina i parking, a nema doplate za nocno. Ovo za sada deluje kao prava stvar. Jos ako bih uspeo da spustim malo, strava. Hvala puno na savetima, ako mi jos nesto zatreba pitacu sigurno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 29, 2011 Nasao sam sad neku agenciju Belgrade transfers, 0,8e/km, uracunata putarina i parking, a nema doplate za nocno. Ovo za sada deluje kao prava stvar. Jos ako bih uspeo da spustim malo, strava. Hvala puno na savetima, ako mi jos nesto zatreba pitacu sigurno Ма брате, одеш преподне лепо на Панчевац, доле на станици ти стоји цирка 20 комбија који чекају ангажман Ево ми навијачи се некако сналазимо, возе свуда, до Рена је котрљао за 120евра по човеку и то ајмо, ајмо... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 30, 2011 Kombi moze po povoljnoj ceni da se nadje a ovde je bilo govora o povoljnom iznajmljivanju autobusa. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 31, 2011 Da vodim drustvo samo, tako bi i radili, ali moram sve po ps-u zbog tog sto radim to u ime fakulteta. Ali na kraju sam im napravio varijantu Minhen, Majnhajm sa dva nocenja i nisu hteli da prihvate, bilo im prejeftino Ne moze profa da se ugradi za male pare. Tako da ne verujem da ce biti nesto od toga. On hoce da idemo za 350e a ja nudim za 120. Bezveze... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 6, 2012 Ima neko proverenu a povoljnu opciju za iznajmljivanje kombija za 10-14 osoba? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites