Posted July 6, 2014 Da, koliko znam ta kartica, osnovni paket kosta 80 i nesto lira. Mene interesuje isto, da li je isplativije da placam na licu mesta te ulaznice, ili ih kupim od agencija, cuvene fakultativne izlete? Mozda je koji evro jeftinije u svojoj reziji, jedino te agencija bas dovede do tog meste, sa ovako moras se sam snaci. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 6, 2014 Isplati se ta kartica ako cete da obilazite, ispadne jeftinije, a nemaju popust mislim za te studentske kartice. Mada cesto ovde ljudi pricaju da one press kartice svuda prolaze. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 6, 2014 Pa hocu da obilazim, koliko mi se cini, hotel je udaljen 1,5 km od Topkapi palate, tako da bih rekao da cu biti relativno blizu vecini znamenitosti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 6, 2014 Ako ti treba prevoz kupis onaj njihov bus plus, i jeftine su voznje, za sve vazi i sve je povezano super bas. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 6, 2014 Naravno, kupicu bus plus njihov, posto sam vec napravio spisak od nekih 18 mesta u uzem centru Istanbula. Naravno, nece biti vremena za sve. Zato prvo idem ono sto svi izdvajaju kao must see. Da li ici na krstarenje Bosforom? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 6, 2014 Muzejska kartica koja važi dva dana i omogućava ulaz u sledeće muzeje košta 85 TL (30 evra).30 TL Topkapi + 15 TL Harem30 TL Aja Sofija15 TL Arheološki muzej10 TL Muzej mozaika20 TL Muzej turske i islamske umetnosti (trenutno zatvoren zbog rekonstrukcije)10 TL Muzej istorije nauke i tehnologije u IslamuDovoljno je videti da se posetom tri velika muzeja u gradu (Topkapi, Aja Sofija, Arheološki) kartica sama od sebe isplati. Da ne govorim da se ne gubi vreme na kupovini pojedinačne karte i čekanju u redu na ulazu. Ovaj problem je naročito izražen u letnjim mesecima.Muzejska kartica koja pored prethodno navedenih obuhvata i sledeće muzeje košta 115 TL (40 evra) i važi 5 dana. Sasvim dovoljno da se obiđu svi muzeji u gradu bez žurbe.15 TL Kora muzej10 TL Galata Mevlevi muzej10 TL Jilidiz palata5 TL Fetije muzej (Pamakaristos crkva)5 TL Rumelihisar tvrđavaKartica takođe omogućava popuste na ulaznice u druge muzeje širom grada. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 6, 2014 Ja kad sam bio pisalo je 3 dana, 72 sata. Taj "bus plus" tj istanbul kart vazi i za brodove, voznja traje 15 min po pravcu pa ti to dodje ko krstarenje. A brodic sat i po je bio 8 evra valjda. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 13, 2014 Možete li mi predložiti neko mjesto na moru sa finim plažama i OK uslovima za wild camping, a da nije prejužno (oko Izmira) ? Šta je još must see u centralnoj Turskoj? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 14, 2014 Ja kad sam bio pisalo je 3 dana, 72 sata. Taj "bus plus" tj istanbul kart vazi i za brodove,voznja traje 15 min po pravcu pa ti to dodje ko krstarenje. A brodic sat i po je bio 8 evra valjda.A reci mi, koliko kosta taj nazovimo "bus plus"? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 14, 2014 Au zaboravih sad, al nek bude da je kartica 8 lira turskih, i mozes da vratis karticu na kraju puta, a voznja je oko 2.5 lire, ali kada presedas sledeca voznja kosta duplo manje. Ako je neko bio skoro moze da ti kaze. Mnogo se vise isplati od zetona/karte za jednu voznju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 18, 2014 Ja lepo rekoh da ce me neki maler poterati pred put. Cujem neki neredi u Istanbulu zbog Gaze. Da li neko zna kako je konkretno tamo i da li je to nesto prolazno ili ce eskalirati? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 21, 2014 Da li neko ima iskustva sa putovanjem od Ankare do Erzuruma, a odatle preko Uzundere i Artvina do Hope?Deluje mi da to poprilicno krati put ako se ide na varijantu Batumi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 20, 2014 (edited) Dragin prijatelji...ja sam nov u ovoj priči...planiram da 45.-ti rodjendan provedem u Cappadociji tj.u Goreme...Išao bih onim balkan fexipass...izgleda da je najgore do Istambula i nazad..Molim pomoć u organizaciji puta ..13-tog novembra treba da sam u Goreme...Hvala unapredKREĆEM IZ sUBOTICE..ODNOSNO bEOGRADA...ISTAMBUL-ankara MISLIM ONIM SUPERBRZIM-DA LI VAŽI bfpANKARA -KAYSERI ima neki što ide na istok DOGU EXPRES ili nešto sličnoKAYSERI-GOREME METRO bus AKO IMATE SUGESTIJE RADO PRIHVAĆAM... Edited August 20, 2014 by Malisha Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites