Jump to content

Featured Replies

Posted

copy paste sa sajta Radija 021 :

NOVIH SEDAM SVETSKIH ČUDA  25.11.2006.

08:57 - U julu naredne godine treba da bude progla?eno novih sedam svetskih čuda. Ajfelova kula u Parizu, njujor?ki Kip slobode i indijski Tad? mahal u?li su, uz 18 građevina, u u?i izbor za novih sedam svetskih čuda, o čemu će konačnu odluku glasanjem doneti građani ?irom sveta do jula 2007. Kampanju Novih sedam svetskih čuda 1999. počeli su ?vajcarac Bernar Veber i njegova fondacija, a do sada je bilo vi?e od 200 nominacija.

U u?em izboru su i Maču pikču, Akropolj, Aja Sofija, Kremlj i crkva Vasilija Bla?enog, rimski Koloseum, dvorac Noj?van?tajn u Nemačkoj, Stounhend?, Sidnejska opera, ?panska Alhambra, Kineski zid, japanski hram Kijomicu, statua Hrista Spasitelja u Brazilu, kompleks hramova Angkor u Kambod?i, Timbuktu, Petra u Jordanu, Uskr?nje ostrvo i drevni majanski grad Čičen-ica u Meksiku.

Glasanje traje do 6. jula 2007. na http://www.new7wonders.com/index.php, a sedam pobednika biće progla?eno 7. jula u Lisabonu. Prema rečima organizatora, do sada je glasalo vi?e od 20 miliona ljudi. Egipatske piramide su jedine sa izvorne liste sedam svetskih čuda starog veka, na kojoj su jo? bili Semiramidini viseći vrtovi u Vavilonu, statua Zevsa u Olimpiji, Artemidin hram u Efesu, Mauzolej u Halikarnasu, Kolos sa Rodosa i Faros u Aleksandriji. (FoNet)

Pa ko voli neka glasa  :-)

:mrgreen:

не мораш се регистровати ако гласаш телефоном :)

Glasacu jasta!

samo neke gradjevine mi bas nisu za cudo:

*Akropolj - nisam ga video uzivo, ali ne deluje mi bas kao nesto toooolikko i impozantno i tesko za napraviti cak i za ono doba..

*Kip Slobode ... hmm ne znam ni to bas koliko je za cudo iako mozda deluje impozantno...

*Alhambra, Koloseum, Kremlj, taj hram japanski ... jesu mozda lepi ali opet ... cudo?

Piramide su legendarne i bez njih nema nijednog spiska sedam cuda! Pa Kineski zid! Machu Pikchu.. Petra..

Bar mi se tako cini, iako nista od ovoga uzivo ne videh? :cry22:

A oko ostalih cu jos razmisliti dok cekam konfirmacioni mejl... :blob:

...i evo moje liste:

You have voted for these candidates:

Angkor

Easter Island Statues

Great Wall

Hagia Sophia

Machu Picchu

Petra

Pyramids of Giza

:3some:

1. Machu Picchu, Peru

2. Petra, Jordan

3. Pyraminds of Giza, Egypt

4. Timbuktu, Mali

5. Great Wall, China

6. Hagia Sophia, Turkey

7. Kremlin/St. Basil, Russia

ono shto me strashno raduje je da je objava rezultata u Lisabonu, koji je worldwonder itself, po mom mishljenju :)

Uglavnom se slazemo oko 5 chuda, a onda ostane 2 da se pupune prazna mesta... :)

Evo moje liste po velichini znachaja:

1. Piramide u Gizi, Egipat

2. Veliki kineski zid, Kina

3. Machu Pikchu, Peru

4. Angkor Vat, Kambodza

5. Timbuktu, Mali

6. Tadz Mahal, Indija

7. Petra, Jordan

gent