Followers 0

Autostop do Rima

5 posts in this topic

Ima li neko iskustva u stopiranju do Rima ili uopste po Italiji?

Kojom rutom je najlakse stici, gde stopirati, dokle...?  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo mozda ti mogu pomoci jer sam sada u Rimu i dosao sam autostopom. Ne znam odakle si, ali ako si iz Bg lepo je objasnjeno na sajtu odakle da se krene, i ja sam uvek dobijao voznje do Simanovaca tj naplatne rampe, a odatle nista manje nego do granice ne treba uzimati. E sad ne znam ali mi se cini da je bolje stopirati pre granice, na nasoj naplatnoj rampi ali to ne mora biti istina, ovo kazem jer su nas hrv. granicari smarali: pa kako cete peske tj stopom preko granice, pa zvali nadredjene ali nas na kraju pustise i dobismo brzo stop do Zg.

treba da odlucis gde ces spavati. Mi smo spavali u Zg, Gorici, i Firenci dok nismo stigli o Rima. Preporuka je da na autostrade.com nadjes lokacije svih pumpi u It. na autoputevima i odatle stopiras (policija tu ne pravi problem).

Moj savet je da pokusas u jednom danu da preskocis Slo i Venetokoliko mozes jer stopirah tuda i leti i uvek je kisa i bar 5 stepeni hladnije no drugde.

Pouci malo mapu, vidi sta te konkretno zanima i pitaj! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hijavata, hvala puno na informacijama. Posto sam u skripcu sa vremenom ja planiram do Rima bez spavanja ako je to ikako izvodljivo. Da hvatam direktnu voznju do Rima recimo na SLO granici ili negde u Sloveniji. Ako se budes vratio stopom daj utiske da znam sta me ceka u povratku :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da dosta kamiona ide iz Slo za dalji sever Italije sto ti odgovara do poslednje pumpe pred Padovu i mislim da je veoma tesko uhvatiti direktnu voznju do Rima ali ne i neizvodljivo. Ma kazem ti da preguras Slo i Veneto i sve je lakse i toplije.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0