June 6, 201114 yr Како најлакше стићи до Прага? Питао сам на железничкој за воз Авала, рекли су ми да је повратна карта 17000 динара!!! То је мало много за воз, није ми јасно ко путује тим возом уопште ако је цена тачна, мада ови у Нишу су ми непоуздани, мораћу то да проверим у Београду.
June 6, 201114 yr Beograd-Budimpešta voz 26e povratna, pa Orangwaysom iz Budimpešte do Praga i nazad za 40 evra sve ukupno te izađe 66 evra. Kreneš noćnim iz Beograda u Budimpešti si ujutro u 5 , u 7 imaš bus za Prag i u Pragu si oko 13.30. U povratku iz Praga krećeš u 15:30 u Budimpešti si u 22:00. u 23:30 imaš voz za Beograd.
June 6, 201114 yr Author Фина комбинација, хвала. Баш гледам, пише све лепо на http://www.orangeways.com, само је на мађарском
June 6, 201114 yr Tamo gde pise da je izborni jezik madzarski, mozes da pronenis na tebi odgovarajuci jezik.
June 6, 201114 yr Imaš i voz Budimpešta - Prag za 19 EUR u jednom smeru. Po toj ceni ima samo 6 mesta u vozu tako da moraš unapred da kupiš dok ne nestanu. Možeš u Putniku da uzmeš. Na taj način ne moraš da presedaš, već samo do Budimpešte kondukteru pokažeš povratnu do Budimpešte, a posle Budimpešte kartu Budimpešta - Prag. Ista fora i natrag.
June 7, 201114 yr Imaš i voz Budimpešta - Prag za 19 EUR u jednom smeru. Po toj ceni ima samo 6 mesta u vozu tako da moraš unapred da kupiš dok ne nestanu. Možeš u Putniku da uzmeš. Na taj način ne moraš da presedaš, već samo do Budimpešte kondukteru pokažeš povratnu do Budimpešte, a posle Budimpešte kartu Budimpešta - Prag. Ista fora i natrag. mislim da se ova cena odnosi samo na onaj noćni voz u 19.58 , ispavi me ako grešim rax.
June 7, 201114 yr Imaš i voz Budimpešta - Prag za 19 EUR u jednom smeru. Po toj ceni ima samo 6 mesta u vozu tako da moraš unapred da kupiš dok ne nestanu. Možeš u Putniku da uzmeš. Na taj način ne moraš da presedaš, već samo do Budimpešte kondukteru pokažeš povratnu do Budimpešte, a posle Budimpešte kartu Budimpešta - Prag. Ista fora i natrag. mislim da se ova cena odnosi samo na onaj noćni voz u 19.58 , ispavi me ako grešim rax. Ne, upravo obrnuto. Odnosi se na sve sem noćnog voza u 19:58.
June 19, 201114 yr Pozdrav narode...Jedna mala digresija na ovu temu;možete li mi preporučiti neke hostele po Pragu?
June 19, 201114 yr OrangeWays ima i liniju Beograd - Budimpešta u kooperaciji sa Fudeksom za 30eur povratna ako si ispod 26god, ili 40eur za starije od 26, što je mnogo brže nego ćira. Stiže tamo u 14h, a bus za Prag polazi u 16h. link: http://www.orangeways.com/en/budapest-beograd-busline
June 19, 201114 yr Pozdrav narode...Jedna mala digresija na ovu temu;možete li mi preporučiti neke hostele po Pragu? hostel Tyn u samom centru Praga. Bio u njemu za uskrs i zadovoljan. Krevet u četvorokrevetnoj sobi za oko 12-15e. Bukvalno iz hostela izlaziš na njihov glavni trg. .gif' alt='::'>
June 20, 201114 yr Mene zanima kako najbrze mogu iz Praga u Beograd, ali problem je sto iz Praga mogu da krenem tek posle 15h? Ima neki bus, studentagency, do Budimpeste, u Budimpesti je oko 23h. Ali kako posle toga do Bg-a?
June 20, 201114 yr Mene zanima kako najbrze mogu iz Praga u Beograd, ali problem je sto iz Praga mogu da krenem tek posle 15h? Ima neki bus, studentagency, do Budimpeste, u Budimpesti je oko 23h. Ali kako posle toga do Bg-a? pa imaš voz u 23:30 za Beograd !!!
June 20, 201114 yr Pa da li je to ista stanica, autobuska i zeleznicka? I da li trebaju da se rezervisu karte za voz?
June 20, 201114 yr Bus stize kod stadiona FCV a voz polazi sa Keleti p.u. koji je udaljen 3.7km. http://goo.gl/maps/L6CX Ne moras da rezervises kartu ali treba da je kuois na salteru. Mozes da platis u i eurima. Danasnji, njihov, kurs je 270ft za 1 euro.
June 20, 201114 yr Odlucila sam, mislim da je ovo najbolja varijanta. Idem vozom direktno od Praga, polazi oko 15.30, nadam se da imaju neki popust za studente. Posto je ista stanica na kojoj se preseda u Budimpesti, racunam da sigurno stizem.
June 20, 201114 yr Karta od Praga do Budimpeste je 29 eura a od Bud do Bgd 16eura. Imas vremena od dolaska do polaska voza sat vremena i mozes kupiti kartu u budimpesti.
June 20, 201114 yr Odlucila sam, mislim da je ovo najbolja varijanta. Idem vozom direktno od Praga, polazi oko 15.30, nadam se da imaju neki popust za studente. Posto je ista stanica na kojoj se preseda u Budimpesti, racunam da sigurno stizem. Nema popust za studente. Ali ima 6 mesta u vozu za 19 EUR i 6 mesta za 29 EUR. Ukoliko je to rasprodato. Cena je paprena - 57 EUR. Kada putuješ? Ako kupiš unapred kartu imaš šanse da nađeš te jeftinije.
June 21, 201114 yr Putujem u sledeci utorak. Posto nisam ni u Pragu, vec malo severnije, da li mogu nekako odavde da kupim kartu ili bar rezervisem? Mogu li da rezervisem i tu iz Budimpeste?
June 21, 201114 yr Iz Budimpešte do Beograda nema potrebe da rezervišeš. Za Prag - Budimpešta kupi preko https://www.cd.cz/eshop, još uvek ima karta za 475 CZK (19 EUR), ali kupuj što pre da ne nestane.
June 21, 201114 yr Sa student agency je 17e Budimpesta-Prag ako imas studentsku karticu. Glupi OW, taman sam sve bukirao i sredio i oni poskupeli tu kartu iz Budimpeste do Praga! Pre 2 meseca je karta bila 3900HUF a sada 6400HUF za polazak u 23.30. A samo taj termin mi odgovara.
June 21, 201114 yr Molim one koje znaju madjarski da provere kupovinu preko MAV-a....mislim da su uveli on line kupovinu karata iz Budimpeste, a postavili su na Keletiju automate za neku vrstu cekiranja gde treba samo uneti broj sa mejla i dobije se odstampana karta! Ja sam tako razumela! Hajde ko zna madjarski, neka pokusa kupovinu da vidi da li je to konacno u funkciji! Poblem je to istracavanje iz voza u BP trcanje na salter, uzimanje broja,kupovina kod tetkica koje pisu rukom...a voz stoji pola sata! Moguce je preko Putnika uzeti do Praga, ali ne moze do Bratislave! Ili mozda neko zna da li moze preko interneta od Bratislave do BP? Tako ispadne jeftinije jer se kupuju karte Novi Sad-Budimpesta (specijal) i Budimpesta-Bratislava ( specijal) jer spajaju gradove izmedju dve drzave!
June 22, 201114 yr Koliko sam video preko MAV-a mogu da se kupe karte za dnevne vozove, ali ne i za nocne. U Putniku mogu da se kupe karte za nocne. Na sajtu MAV-a sve je na engleskom do dela gde zahtevaju registraciju korisnika i placanje karte. Dalje ne razumem, jer ne znam ni m od madjarskog. @ mamahaker Mozda bi mogli do Bratislave autobusom: http://berletelin.volanbusz.hu/ticket/wrd/run/ticmain?lang=en ili http://www.orangeways.com/en
June 22, 201114 yr Moramo uciti madjarski (ja imam alternativu, ali mm zaboravio puno maternjeg jezika)...Ja uvek idem dnevnim vozom Avala,a znam za te buseve, ali ne mogu da se cimam od Keletija do tih autobuskih stajalista (to je za vas mlade...mi mame smo manje "zivahne") a zna se kako mame idu napakovane kod cerke i zeta. Tako da mi ostaje da kada sledeci put budem isla ipak probam preko MAV-a,a uzela sam i Intesinu internet platnu karticu....pa javim kako je bilo.
June 22, 201114 yr Hm, gledaj. Shvatio sam do Bratislave da ideš? U Budimpešti imaš Wasteels agenciju gde nije tolika gužva (ja sam za 5-10 minuta letos kupio kartu). Mislim da je dvoje ljudi bilo ispred mene. Tamo možeš da kupiš povratnu Budimpešta - Bratislava po istoj ceni kao na šalteru - 16 EUR. Primaju i evre. Nalazi se unutar stanice, kad izađeš iz voza levo i dođeš do ulaza/početka koloseka. Videćeš zeleni izlog na kom piše Wasteels.