Followers 0

Ride For Your Rigths!

7 posts in this topic

Pozdrav drustvo!

Evo jednog zanimljivog projekta za zaljubljenike u putovanja na dva tocka i dvonozni pogon. Cilj projekta da se promovise moblinost studenata i ucini napredak ka prevazilazenju problema mobilnosti.

Naime, putuje se od Novog Sada do Sankt Peterburga, sve vreme biciklom i to ne bas najkracim putem. Ruta je duga 4000km i osim Srbije i Rusije, prolazi kroz jos 10 evropskih drzava. Iz Novog Sada se krece 3. jula, a u St. Peterburg se stize 14. septembra. Svako zainteresovan (ne samo studenti) moze da se pridruzi i vozi sa nama celu rutu ili neki njen deo.

Evo linka koji vodi na zvanicnu prezentaciju projekta http://www.rideforyourrights.org/

Rok za registraciju je prosao, ali se jos uvek mozete prijaviti, samo pozurite. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jako mi sviđa i podržavam! Ja bih čak i napravio akciju gde bi išli po otpadima i kupili sjebane bajsove i sastavljali ih ponovo, ili ako neko ima pokvern bajs da donese pa da mu se popravi ili ako hoće da ga da. I onda bi te bajsove prodavali studentima po minimalnoj ceni (čisto da se pokruju troškovi materijala koji se mora kupiti, gume, mast, zvonce...) i onda da ispadne cena nešto oko 1000 dinara.

Ili možda još bolje da se iznamljuju na bazi semestra, tipa ostave depozit i kad ga vrate ako je ispravan vrati mu se depozit... Tako bi se bajsovi zadržali u krugu fakulteta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sjajn ideja Nikola! Pricacemo o tome jednom uz pivo, malo ozbiljnije da razradimo plan.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

To je svaki dan verglanja od 50-60km i tako 2 i po meseca! Nije uopste naivno i treba dobro razmisliti pre upustanja u tako nesto! Ideja je svakako lepa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tacno Dragance, s tim sto u Finskoj ima deonica i do 100km. E sad olaksavajuca okolnost je sto tempo sigurno nece biti jak, tj bice prilagodjen najsporijem, jer nije poenta da se trkamo nego da uzivamo i da se zezamo, a i to sto je teren uglavnom ravnicarski.

Ako neko nije u mogucnosti da se prijavi i putuje sa nama, a ipak zeli bar malo da ucestvuje, neka dodje 3. jula na trg ispred gradske kuce (ne zna se jos satnica, ali cu je objaviti naknadno). Bice organizovan ispracaj od strane gradonacelnika, a prvog dana vozimo samo do Backe Palanke, tako da nam se mozete pridruziti makar na tom prvom delu, ili nam samo mahati kad budemo polazili. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Au odlicna ideja ,svaka cast ! Da znam da mogu da izdrzim toliko da vozim bajs, pridruzila bih se ,ali ovako.... Zabushavala bih  :mrgreen:

no, bilo kako bilo, sjajna ideja, zelim vam lep provod i da obidjete shto vishe ! :) :) :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drugari, dosao je dan da zapucamo put daleke nam Rusije. Ko zeli da nas podrzi i isprati moze da dodje sutra, u nedelju 3.7. u 11h ispred gradske kuce. Bice malo neke govorancije, a potom krecemo za Bačku Palanku. Ko god je voljan da vozi sa nama sutra, dobrodosao je da se pridruzi, tako da, dodjite biciklom. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0