Followers 0

Mjanmar (Myanmar, ranije Burma)

43 posts in this topic

Zdravo svima...  :party:

Zanima me kako se najjeftinije moze stici do Myanmara, sa sve smeshtajem, prevozom itd i ako je neko ishao (a jeste sigurno ), ako moze da kaze kakvi su ljudi, kakva je zemlja, kakvi su domacini, smeshtaj, i josh po neku sitnicu o zemlji...?

Unapred hvala !  

:mah:

edit: zbog pretrage prepravljen naslov teme

Zdravo svima...  :party:

Zanima me kako se najjeftinije moze stici do Myanmara, sa sve smeshtajem, prevozom itd i ako je neko ishao (a jeste sigurno ), ako moze da kaze kakvi su ljudi, kakva je zemlja, kakvi su domacini, smeshtaj, i josh po neku sitnicu o zemlji...?

Unapred hvala ! 

:mah:

za sada izgleda da je najjeftinije fly dubaijem direkt iz bg-a do dake, al ne znam dal je zatvorena granica izmedju bangladesa i mijanmara..jel ima neko informacije o tome? ranije je bilo nekih problema...

Naravno da je granica izmedju Bangladesa i Mjanamara zatvorena. Uvek je i bila. Iz Srbije nesto i nema jeftine kombinacije. Najjeftinije bi bilo leteti za Bangkok pa onda za Yangun ali tu treba viza za Tajland+Mjanmar, a i nije jeftino. Druga varijanta bi bila leteti za Kuala Lumpur i ona AirAsia-om za Yangun, ali i tu je zajeb sto treba i viza za Maleziju i to, kao i za Tajland, sa dve ulaska. znaci, kad se sve saber nema jeftinije od 700-800€-sa srpskim pasosem.Nama koji imamo i druge je ipak puno jeftinije.

Naravno da je granica izmedju Bangladesa i Mjanamara zatvorena. Uvek je i bila. Iz Srbije nesto i nema jeftine kombinacije. Najjeftinije bi bilo leteti za Bangkok pa onda za Yangun ali tu treba viza za Tajland+Mjanmar, a i nije jeftino. Druga varijanta bi bila leteti za Kuala Lumpur i ona AirAsia-om za Yangun, ali i tu je zajeb sto treba i viza za Maleziju i to, kao i za Tajland, sa dve ulaska. znaci, kad se sve saber nema jeftinije od 700-800€-sa srpskim pasosem.Nama koji imamo i druge je ipak puno jeftinije.

ne razumem sto je tolika razlika "vas" u odnosu na nas , sa srpskim pasosem...koliko sam ja shvatio, svima trebaju vize za mijanmar, a pogotovu za "zapadnjacke " zemlje..za srbe mijanmarska viza nije skupa, 20 $, ne znam koliko je za ostale nacije, ali sto je najvaznije, lako se dobija, tj. ne trebaju nikakvi papiri..a malezijska viza kosta 5 evra, znaci 10, ako trebaju 2...

znaci nije to nista skuplje nego za ostale pasose, sem ako smatras da je tih 10 evra za malezijsku vizu izuzetno velika razlika...

thai viza je 25 evra za ulazak, 50 za 2, ali vecini zemalja treba thai viza, pa makar je i dobijali na aerodromu, ponovo moraju da je plate, a cena je za sve ista..

evo ponovo mene sa burmom  :LOLLL:...

upoznao sam se nedavno sa jednom burmankom koja ima svoju turisticku agenciju u jangunu, i koja je rekla da ce mi veoma pomoci oko proputovanja kroz burmu, jer za neke krajeve jos uvek vazi da ne mozes da ides saam, vec da moras da imas ugovoren put preko agencije...

da li je neko skoro bio, kakva su iskustva sad posle ovih najnovijih " promena" i pokusaja otvaranja zemlje?

imam osecaj da ce za par godina burma biti jedna od najtrazenijih turistickih destinacija, jer je crazy bogata kulturnom bastinom i prirodnim lepotama, a takodje i neistrazena dosad...prema tome, tamo ima da bude krcato za koju godinu, a verovatno i skuplje i iskvarenije ( ko je bio u kambodzi pre 4-5-6 god, pa otisao skoro ponovo, znace o cemu pricam)...

sad je def. vreme za posetiti ovu zemlju

Bam-bam,

Cudi me da imas tako pogresne informacije kada za pola sata sve mozes proveriti na netu.

Malezijska viza nije skupa, ali kada vidim sta ti traze u ambasadi u Bg-u smuci mi se.

Totalno je netacno da vecina treba vize za Tajland. Jest vecina ako racunas africke zemlje, ali ko iz Afrike sem burzuja i Juznoafrikanaca putuje na Tajland? Ja sam prvenstveno mislio na zemlje tradicionalnih putnika- Evropu, Australiju,Amere i slicno.Ja imam pasos EZ i kao i svi vec pomenuti ne placam nista da udjem u Tajland kolilo god puta hocu. Idi na Lonlyplanet pa se obavesti ako nista drugo.

Tajland nema ambasadu u Beogradu pa ces morati da ides sam u Madjarsku ili Hrvatsku ili platis agenciji da to obavi-znaci 50€+30€ ili jos vise.

Nisam mislio samo na pare mada u Srbiji 100€, kao sto znas, je pola necije plate, te u tom kontekstu je to puno.

Ne postoji "pogotovo za zapadnjacke zemlje" za Mjanmar.Svima isto-npr: Imas srpski pasos, pri popunjavanju formulara za vizu ispadnes idiot pa napises da si novinar-neces je dobiti, bio Srbin,Bolivijac ili Svedjanin.

Sto se tice odlaska u zabranjene delove Mjanmara to jedino moze da sredi Nacionalna turisticka agencija pod uprvaom generala.Sve ostale agencije su samo posrednici i moraju preko njih.Oni  su da ti uzmu jos vise love.Dobiti dozvoly za odlazak u npr. krajnji sever Mjanmara(Putao i okolina) traje par nedelja i kosta minimalno 150$ po danu,maksimalno 15 dana i samo sa agencijom, nista solo.Plus avio karta jer to je jedini nacin.Ista cena (ili jos veca po danu)vazi i za pogranicni deo na istoku, uz Kinu gde moras da platis oko 200-350$ za obaveznog vodica i dzip.

ma ja pisem samo licna iskustva, ne volim da googlam i da se informisem  ;)

ma ja pisem samo licna iskustva, ne volim da googlam i da se informisem  ;)

Cekaj, informisanje ukljucuje saznavanje tudjih licnih iskustava ljudi koje nikada nisi licno sreo. Te informacije na sajtovima nije napisala ni vestacka inteligencija ni vanzemaljci vec ljudi na osnovu svog ili iskustva drugih ljudi. 

Ako hoces sve da baziras iskljucivo na svom licnom iskustvu onda se uopste ni ne mozes pripremiti za odlazak na novu destinaciju.

Dobro si mu i rekao.Ovakve internet stranice i postoje da bi se sirem krugu ljudi davali odgovori na pitanja u vezi putovanja, bilo iz licnog iskustva, bilo iz  saznanja ostvarenih putem raznih medija.

LP je prošle godine uvrstio Burmu kao drugu destinaciju najzanimljiviju za putovanje, ti generali trenutno pokusavaju da privuku sto vise turista pa puno ulazu kinte u turizam a zbog toga zemlja je u potpunosti sigurna, pustite sta pričaju i pišu zapadnjaci, i za nas misle da smo izašli iz pakla  :evil:  Od ortaka brat je igrao fudbal koju sezonu i kaze da je super, samo za komunikuciju imaju neke svoje sim kartice, sa kojih nemoze da se zove van zemlje ali tu je net, on tvrdi da je super protok... A to što ljudi pišu po netu hmmm... ipak verujem više ličnom iskustvu, pošto sam se ranije znao prevariti i poverovati nekom pametnjakoviću sa neta, tako da sve uzimam sa rezervom, a kamoli za neke ovakve destinacije gde je retko ko bio :) Mada za ljude kažu da su bolji i od Laošana ;)

Je'ote sta je to ljudima?Pa munjaaa, ljudi na Lonely Planet odeljku za Myanmar pisu super i mnogi su pravi eksperti i bili su i po 10-20 puta u Burmi.Isto tako je i na drugim specijalizovanim internet stranicama.Tako bi i ti saznao da debilni generali uopste ne ulazu PUNO u turizam i da je zbog navale stranaca sve prebukirano ove godine.Saznao bi i jos mnogo sto-sta, ali jebiga, gde ces ti da verujes tamo nekom na internetu.

A to tvoje o tome "sta pise zapad" me navodi da se pitam koliko ti uopste imas godina. To sto pise zapad( i sto je pisao o Burmi) je TACNO. Pise se o suludim generalima i teroru koji sprovode kroz njihovu gotovo privatnu armiju, tlacenju svih manjina, astronomskoj korupciji i pljacki(svadba cerke generala i vodje Tan Shwe-a je snimljena i na youtubu je, je kostala milione dolara),ubijanju cak i budistickih svestenika.Niko na zapadu ne pise nista lose o ljudima u Burmi tako da su tvoje besmislene floskule upravo to - besmislene.

Uostalom, ako znas da citas, procitaj koju  knjigu objavljenu o Burmi zadnjih 5-10 godina pa nauci nesto pre no sto krenes da komentarises.

Je'ote sta je to ljudima?Pa munjaaa, ljudi na Lonely Planet odeljku za Myanmar pisu super i mnogi su pravi eksperti i bili su i po 10-20 puta u Burmi.Isto tako je i na drugim specijalizovanim internet stranicama.Tako bi i ti saznao da debilni generali uopste ne ulazu PUNO u turizam i da je zbog navale stranaca sve prebukirano ove godine.Saznao bi i jos mnogo sto-sta, ali jebiga, gde ces ti da verujes tamo nekom na internetu.

A to tvoje o tome "sta pise zapad" me navodi da se pitam koliko ti uopste imas godina. To sto pise zapad( i sto je pisao o Burmi) je TACNO. Pise se o suludim generalima i teroru koji sprovode kroz njihovu gotovo privatnu armiju, tlacenju svih manjina, astronomskoj korupciji i pljacki(svadba cerke generala i vodje Tan Shwe-a je snimljena i na youtubu je, je kostala milione dolara),ubijanju cak i budistickih svestenika.Niko na zapadu ne pise nista lose o ljudima u Burmi tako da su tvoje besmislene floskule upravo to - besmislene.

Uostalom, ako znas da citas, procitaj koju  knjigu objavljenu o Burmi zadnjih 5-10 godina pa nauci nesto pre no sto krenes da komentarises.

Nije u redu da drukamo manje iskusne putnike, vec smo tu da savetujemo i razgovaramo u prijateljskom tonu.

To sto je za nekoga logicno, nekome je nepoznanica.

Upoznao sam jedan ruski par koji je nekoliko puta isao turisticki u Mijanmar. Predivna zemlja, gledao sam slike i ostao opcinjen Baganom, Yangonom. Slobodno moze da se ide u Mijanmar ukolko se drzis uobicajenih ruta: Yangon-Batan-Mandalay.  Znam da iz kineskog grada Kunminga ima letova za Yangon, China Southern airlines i da je karta u jednom smeru oko 130 evra. Letovi unutar Mijanmara su u proseku 90 evra i sva 3 gorenavedena grada imaju aerodrome.

U Mijanmaru su najveci problem ATM-ovi. Ne postoje!

Znaci, moras sa sobom da imas kesh, pa je malko nezgodno shetati se unaokolo, ali kazu ljudi da pljacke nisu ceste jer burmanski narod je religiozan i veruju da ako se nekom uradi nesto lose - pociniocu ce se istom merom u zivotu i vratiti....

Ja cu u Mijanmar verovatno sledece godine....

Čuo sam od ljudi koji su živeli/žive na Tajlandu (dakle, iz prve ruke), te su stoga proveli dosta vremena i proputovali jugoistočnu Aziju uzduž i popreko, da je Mjanmar prelepa zemlja, da nisu imali nikakvih problema sa lokalnim stanovništvom (krađe, nasilje i te fore), te da je u tom smislu Kambodža daleko, daleko opasnije mesto. Ali, kažu da su cene previsoke. Skoro, pa Norveška...  :(:o

Ja sam bas obrnuto cula. Moj drug je bio iznenadjen koliko je sve jeftino. Ja planiram da idem u februaru i nadam se da su njegove informacije tacnije  :)

Nisam dugo bio na ovoj int.stranici, ali vidim da ljudi i dalje lupetaju neverovatno.Iako je to bilo jos avgustu ne mogu de ne prokomentarisem totalnu dezinformaciju/glupost da je Mjanmar/Burma skupa skoro kao Norveska.Ni manje ni vise nego - kao Norveska.Kada neko tako nesto napise taj stvarno nema blage veze sta se na ovoj zemaljskoj kugli desava.To mora biti dezinformacija ove decenije. Burma skupa kao Norveska.O moj boze, kakva glupost.

Nisam dugo bio na ovoj int.stranici, ali vidim da ljudi i dalje lupetaju neverovatno.Iako je to bilo jos avgustu ne mogu de ne prokomentarisem totalnu dezinformaciju/glupost da je Mjanmar/Burma skupa skoro kao Norveska.Ni manje ni vise nego - kao Norveska.Kada neko tako nesto napise taj stvarno nema blage veze sta se na ovoj zemaljskoj kugli desava.To mora biti dezinformacija ove decenije. Burma skupa kao Norveska.O moj boze, kakva glupost.

necu da branim nikoga,ali izgleda da je tebi sopstvena istina jedina istina...ali to ponovo ne znaci da imas pravo da vredjas ljude...

ako je nekome bilo preskupo, to je njihovo pravo, da po njihovim merilima bude tako...i covek nije bukvalno mislio da poredi mijanmar sa norveskom, nego da si pazljivije procitao, video bi da je napravio poredjenje tipa norveska-zapadni svet, mijanmar- jugoistocna azija....

sva sreca da ne posecujes cesto sajt  :LOLLL:...

btw, sto se tice tajlandske vize, ipak ne mogu bas svi da udju bez nje, neki i moraju da je kupe na granici, i to i iz nekih fancy zemalja..http://www.mfa.go.th/main/en/services/123/15393-Visa-on-Arrival.html

btw, sto se tice tajlandske vize, ipak ne mogu bas svi da udju bez nje, neki i moraju da je kupe na granici, i to i iz nekih fancy zemalja..http://www.mfa.go.th/main/en/services/123/15393-Visa-on-Arrival.html

Nesto im ne valja ta lista, jer neke [bar 6, koliko videh na brzinu] zemlje su i na listi onih kojima ne treba viza  :?

http://www.mfa.go.th/main/en/services/123/15396-Tourist-Visa-Exemption.html

da, videh sad i ja....ne znam, izgleda da su nesto menjali ovih dana, nadjoh sad i clanak da ce izdavati zajednicku vizu sa kambodzom, za 35 zemalja ( btw. vecina od njih je takodje na ovom spisku za visa exemption). http://www.bangkokpost.com/news/local/328007/thai-cambo-single-visa-effective-tomorrow....

al zanm da je drugarica slovakinja( iz slovacke :) ), prosle godine putovala sa mnom na thai i vadila vizu na aerodromu...

al zanm da je drugarica slovakinja( iz slovacke :) ), prosle godine putovala sa mnom na thai i vadila vizu na aerodromu...

Ne znam koliko je Slovacka fensi zemlja, ali sa australijskim pasosem ne treba viza i ne mora nista da se placa.

da, videh sad i ja....ne znam, izgleda da su nesto menjali ovih dana, nadjoh sad i clanak da ce izdavati zajednicku vizu sa kambodzom, za 35 zemalja ( btw. vecina od njih je takodje na ovom spisku za visa exemption). http://www.bangkokpost.com/news/local/328007/thai-cambo-single-visa-effective-tomorrow....

Osim sto dozvoljava duzi ostanak [po 60 dana u svakoj], ne vidim da je to napredak. Npr. UK drzavljani mogu sada u Tajland bez vize [15 dana], a za Kambodzu da uzmu na granici [30 dana].

Po ovom novom bi za obe trebalo da uzmu [istina samo jednu] vizu u ambasadi...

Prijatelju, probio si sva merila nekulture i bezobrazluka. Pitam se, dokle si ti putovao sa takvim mozgom, načinom razmišljanja, pokazanom anti-kulturom i, pri tom, izrekneš jednu tvrdnju, a zatim na nju dodaješ još pet identičnih, samo u drugačijoj formi? Jesi li čuo nekada za metaforu ili, ne daj bože, metonimiju? Šta misliš o tome da poradiš na sopstvenoj pismenosti?

Što se mene tiče, apsolutno si diskreditovao samoga sebe kao relevantnu osobu za davanje saveta prilikom putovanja.  :potty:

I da, zaista, hvala bogu, te te prvi put vidim ovde...

Blagoje zašto si svirep, pa hampi ima tri puta više postova ovde, mada je to naravno nebitno.

Mislim da takva diskusija nije konstruktivna. Jednostavno napišite, ovo košta toliko, ovo toliko. A šta je kome skupo..?

A i čovek koji je neko vreme svog života proveo Hampiu, ne može biti loš, ali to je samo moje mišljenje.