Posted December 17, 2013 Isplaćuju u Raiffeisen banci, potvrđeno danas GlobalBlue U Nišu se to radi u Obrenovićevoj 35, preko puta Kalče. Samo jedna žena to radi, tako da najbolje pozovite telefonom da vidite kada radi, a tamo recite obezbeđenju zašto ste došli Naravno, računaju najniži kurs (danas 112.6 din/€) i uzimaju proviziju (300 din, moguće da je fiksna), meni su za 10€ isplatili 826 din. Rok varira od zemlje do zemlje, za Nemačku je 4 godine. (I meni je čudno.) @hekata Ako je na GlobalBlue obrascu, sigurno može u Raiffeisen banci. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 18, 2013 Hekata, a jesu joj rekli to da nece dobiti novac u Decathlonu ili na granici? Moze biti da samo oni malo gundjaju, jer uvek carinici to rade kao da se licno od njihove plate vraca taj porez... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 18, 2013 Rekli su joj da mora da se vrati u Dechatlon sa overenim racunom na granici u roku od 3 meseca i da ne mogu da joj vrate kes u prodavnici nego da mora da ima devizni racun, sto je ona i uradila i otvorila je u banci devizni racun , (ovde je bilo peripetija, jer kao u bankama kazu "ne mogu leje da se prime jer jer nisu kovertibilne"....a kad trosis sa kartice u Rumuniji onda jesu....i, da skratim pricu, jedino joj je uspelo u Intezi gde je besplatno otvorila devizni racun i odstampali su joj instrukcije za uplatu iz ionostranstva na engleskom) i na kraju od ocekivanih 90 eura, posle svih konverzija i naknada doobila je svega 52 eura...posle tri nedelje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 22, 2014 Znate li kakva pravila vaze u Grckoj kada je u pitanju povracaj poreza?Mnogo radnji odbija u startu povracaj novca od sume racuna. Minimum je 120 eura.U Turskoj je procedura ne daj boze, pa ne znam ni ima li svrhe (bar na drumskom prelazu) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2014 Ima li neko da mi HITNO pomogne proverenim savetom,Naime kupio sam neke delove za komp u Berlinu u Nemackoj. Zna li neko koliki je vremenski ROK za povracaj poreza iz nemacke. Tj posto meni u ponedeljak istice 3 meseca od kako sam kupio tu robu, da li je bitno samo da u roku od 3 meseca udarim pecat na racun na granici ili u roku od 3 meseca moram da dostavim taj overeni racun radnji u berlinu iz koje sam kupio robu? *******!!!!!! HITNO !!!!!******* Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 5, 2014 http://www.berlin.de/en/tourism/travel-information/1741381-2862820-value-added-tax-vat-refund.en.htmlTu piše da imaš 3 meseca da izneseš robu.Imaj u vidu da pečat na formular možeš da dobiješ samo za robu koju si kupio tokom te posete, a ne neke prethodne. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 24, 2014 Zna li neko da li imam pravo na povracaj poreza na tehniku ako sam privremeni rezident Holandije? Dakle ovde sam dobio ugovor na godinu dana za pocetak i boravisna dozvola mi je izdata na godinu dana pa me interesuje da li imam pravo na povracaj poreza jer cu naravno ponekad putovati nazad za Srbiju. Dakle nisam drzavljanin, samo privremeni boravak.Hvala unapred. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 26, 2015 Jel moguce dobiti povracaj u kesu na Fumicinu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 21, 2015 Povracaj PDV iz Rumunije???Raiffaisen ne radi....upravo saznala....kako onda, da li neko zna?Pretpostavljam da mi ostaje varijanta-obrazac u radnji, potrosenih 160eura i vise, racuni, pa overa na granici, pa sve te papire odavde da saljem postom u radnju gde sam kupila i kopirane iste dokumente mejlom....bar sam tako radila kada su ostale zemlje-zapadne eu bile u pitanju...Global blue ne otkupljuje obrazce iz Rumunije, upravo mail dobila....\Da li neko drugi ima neke druge informacije? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites