November 28, 201114 yr Cao! Imam sledeci problem. Imam karticu koju sam napravio u zemljama EU, i hocu da putujem u Hong Kong. Znaci mogu da kupujem karte preko Kayaka, Orbitza i tako to. Najjeftinije su na taj nacin. Problem je u tome sto moram da kupim kartu, a ne samo da napravim rezervaciju, a treba mi rezervacija avionske karte da bi dobio vizu za Hong Kong. Necu da kupim kartu, i onda da izvisim za vizu. Kako da napravim rezervaciju avio karte negde? Da li mogu da napravim besplatnu rezervaciju i dobijem vizu zbog te rezervacije, a onda sam po svom licnom nahodjenju da kupim kartu kad vec dobijem vizu? Svaka vrsta pomoci je dobrodosla jer moram to da sredim ove nedelje. HVALA!
November 28, 201114 yr A koliko planiraš da ostaneš? Ukinuta je Viza za Hong Kong za boravak do 14 dana.
November 28, 201114 yr 01. Odeš u poslovnicu rec. Aeroflota i tražiš rezervaciju karte za HK. Rezervacija će važiti 24h, za koje vreme možeš da apliciraš za vizu. 02. Izvadiš vizu za Kinu i po isteku 14 dana u HK, odeš u Kinu i isti dan se vratiši opet imaš 14 dana.
November 28, 201114 yr Author Citao sam na njihovom sajtu ministarstva inostranih poslova da je lako produziti vizu posle tih 14 dana... moracu da zovem ambasadu da se raspitam
November 29, 201114 yr Uopste ne moras u Kinu. Mozes i u Makao, viza se dobija na granici za oko 10 EUR, ostanes jedan dan, i imas extra 14 dana u HK.
November 30, 201114 yr Sto se rezervacije aviokarte tice, odes u neku od agencija koje prodaju karte i zamolis ih da ti odstampaju rezervaciju karte za potrebe ambasade. Oni ti naprave rezervaciju i odmah poniste, ali tebi je to dovoljno za ambasadu i ne kosta nista. Doduse, u poslednje vreme, neke od agencija naplacuju tu uslugu, pa ces mozda morati da probas u nekoliko agencija. Prosle godine sam to besplatno uradio u Jumbo travel, ali mislim da sad naplacuju, a nedavno znam da je to moglo da se uradi u Putniku.
November 30, 201114 yr Nema šte da ti naplaćuju. Kažeš da ćeš platiti preko banke i dobiješ rok do kada to treba da obaviš tj. do kad važi rezervacija.