Posted December 25, 2011 Jel skoro neko vadio vizu za Filipine, preko g-dje Milakovic, koja je pocasni konzul Filipina u Srbiji? I koliko procedura traje? treba da izvadim i thai vizu sl. nedelje, a odma posle nove god. putujem na brod, i necu imati kad da vadim vize, jer planiram da direkt po zavrsetku ugovora krajem maja zapalim na thai, pa na filipine... od papira imam ugovor o zaposlenju za dizni, i pozivno pismo od drugarice filipinke, mislim da je to dovoljno.. jedino sto sam zvao prosle nedelje ove brojeve koji su ostavljeni na sajtu, za g-dju Milakovic, i niko se nije javljao 2 dana za redom.. Jel ima neko svezu info? hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 26, 2011 jel ima bre neko meni da pomogne na ovom sajtu ? dajte neku ideju, bilo sta...niko se ne javlja na telefone...sigurno je neko isao na filipine Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 26, 2011 Kada sam bio kontaktirao gospodju Milakovic u vezi viza za Filipine bila je na oporavku nakon teske saobracajne nesrece, tako da nije bila u mogucnosti da mi izadje u susret.. Nadam se da je sada sve u redu.. Pokusaj mejlom (tako sam je i ja kontaktirao): vmilakovic/at/yahoo.com Pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 28, 2011 Ja sam izvadio vizu za Filipine pre nekolilko dana, 15 min procedura. Par dana pre toga sam je zvao telefonom, objasnila mi sta treba, poslala mi aplication form, a ja njoj vratio scan pasosa na mail da bi pripremila sve za vizu da ne bih cekao dugo. Pre mene je bilo nekoliko ljudi. Meni se javljala na telefon, odgovarala na mail. Rece da je tu sada za praznike, pa ako je nesto hitno, može izaći u susret. Broj telefona je 063.356.320 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 3, 2012 Zdravo svima, da malo osvežim temu, imam neka pitanjca... Idem za mesec dana u Maleziju i planiram da odatle izvadim vizu za Filipine, ali sam čula da će tamo jako biti fini prema meni i reći mi da vizu za Filipine mogu da izvadim samo iz Srbije, nikako iz Malezije. Da li je to tačno? Jel imao neko iskustva da iz neke druge Azijske zemlje prelazi na Filipine? Jako mi je bitna ova informacija... Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 4, 2012 Zdravo svima, da malo osvežim temu, imam neka pitanjca... Idem za mesec dana u Maleziju i planiram da odatle izvadim vizu za Filipine, ali sam čula da će tamo jako biti fini prema meni i reći mi da vizu za Filipine mogu da izvadim samo iz Srbije, nikako iz Malezije. Da li je to tačno? Jel imao neko iskustva da iz neke druge Azijske zemlje prelazi na Filipine? Jako mi je bitna ova informacija... Hvala Znam puno ljudi koji su izvadili filipinsku vizu u Kini, a znam da moze i u Hong Kongu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 5, 2012 U tom slučaju verujem da ne bi bio problem da to uradim i ja iz Malezije.. Ne vidim razlog zašto bi me odbili tj slali da vadim iz svoje zemlje... Hvala ti puno na informaciji. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 5, 2012 Ali ih obavezno pitaj mejlom ili ih zvrcni na kratko telefonom, da budes 100% sigurna: http://www.philembassykl.org.my/document/phembassykm.html Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2012 Iskontaktirao sam filipinsku ambasadu u Guangzhou-u, tako da ako vadite vizu za Filiine u juznoj Kini, od dokumenata je potrebno ovo: - popunjen aplikacioni formular za vizu, 1 fotografija malog formata (ne starija od 6 meseci) - kopija prve strane pasosa i kopija kineske vize - original i fotokopija stanja na racunu u banci, ili stanje sa kartice ... - rezervacija smestaja - kopija avio-karata do i od Filipina - uplata 400 yuana Viza ce biti gotova za 3 radna dana. Ukoliko zelite da viza bude gotova za 2 radna dana, dodatna taksa je 150 yuana, a ako zeliti vizu po ekspres postupku za 1 dan - uz onih 400 yuana se uplacuje jos 250 yuana. Konzulat prima aplikacije od ponedeljka do petka od 9.00h-11.30h, a za jos informacija, ovo je njihov sajt: http://philcongenguangzhou.org/home/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 23, 2013 Evo svezih informacija: Za filipinsku vizu se mora imati karta sa ulaskom iskljucivo u Manilu! Morati imati povratna karta( povratak ne mora biti iz Manile),jer ako na ulasku ne pokazete kartu kada napustate Filipine, nece vas pustiti da udjete u zemlju Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2014 Ima li neki update ovde u vezi vize? Mislim, jel postoji šansa da se vadi još negde sem u Guangzhou-u (mislim na Kinu)? Šangaj i tako to severnije? PS Upravo nađoh nešto. http://www.philcongenshanghai.org/pages.asp?ids=448 Ako dobro ja ovo kapiram, a plašim se da ga izuzetno dobro kapiram, ove baje nisu zdrave! Tona dokumenata, pljuneš 30eur minimum za vizu, još MORAŠ u Šangaj lično, pa to nije zdravo, kao da za američku vizu apliciraš Boga ti. Još gledam lisu zemalja kojima ne treba viza za Filipine (velesila Kambodža, onda Senegal, tu su čak i Slovenci!?!), znači mrak mi pade na oči... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 2, 2014 Vadila ja Filipinsku vizu u Sangaju pre par godina, nosila sam dve slike, popunila neki formular, karte avio sam kupila posle i hotel sam samo napisala ime bez da im pokazem rezervaciju. Jedino sto su me poslali da sve zivo iskopiram - kopije pasosa, kopija stranice sa Kineskom vizom, i kopija kreditne kartice (ja sam ovde inace iskopirala Visu Electron iz Srbije na kojoj nije bilo love). Sa posla ovde su mi samo iskucali papir da sam zaposlena i da imam odobren odmor (to niko nije ni pogledao). Predala sve, platila 450 Yuana ja mislim i podigla za 3 dana. Bili su super ljubazni i fini. U sustini ovde u Kini vecina konzulata kad vide nekog ko nije Kinez ne pitaju mnogo, cak i u Americkoj ambasadi ovde mi se 'intervju' za vizu sastojao od 'Dobar dan, gde idete i koliko ostajete' - ja odgovorila i rekli mi da ce viza da mi stigne za par dana. Bukvalno sam na salteru bila 2 minuta a Kineze mrcvare po 45 min. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 2, 2014 Ima li neki update ovde u vezi vize? Mislim, jel postoji šansa da se vadi još negde sem u Guangzhou-u (mislim na Kinu)? Šangaj i tako to severnije? PS Upravo nađoh nešto. http://www.philcongenshanghai.org/pages.asp?ids=448 Ako dobro ja ovo kapiram, a plašim se da ga izuzetno dobro kapiram, ove baje nisu zdrave! Tona dokumenata, pljuneš 30eur minimum za vizu, još MORAŠ u Šangaj lično, pa to nije zdravo, kao da za američku vizu apliciraš Boga ti. Još gledam lisu zemalja kojima ne treba viza za Filipine (velesila Kambodža, onda Senegal, tu su čak i Slovenci!?!), znači mrak mi pade na oči... Nema to nikakve veze sa 'velesilama' tipa Kambodze, nego je stvar reciprociteta. Vidi sta treba Filipincima da izvade srpsku vizu [u Indoneziji, posto nema ambasade kod njih]. http://touringbuddy.com/visa-requirements-philippine-passport-holders-%E2%80%93-serbia-republic-serbia/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 2, 2014 Đejms, a šta li im tek treba za Slovensku vizu, a? Ili je možda i tu stvar rcpc. Btw, ne vidim da njima za našu treba nešto više stvari, ako uopšte više i treba? Na kraju krajeva, 7 miliona Srba neće sigurno da ide da radi ilegalno na Filipine, a da li bi se kladio da neko od njihovih 100 miliona neće da doleti ovuda pa put EU preko njiva? Burazeru, za neke stvari je prosto suludo tražiti reciprocitet. Nikad mi neće biti jasno kad tako neka zemlja 33 sveta uvede vize recimo jednoj Francuskoj, Engleskoj ili USA zbog reciprociteta. Posmatram ovo sa turističke strane gledišta. Još nemaju ''za leba'', još kao oni ponosni i uvode vize onima koji bi im donosili pare. Mis'im. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 2, 2014 Uvek imas opciju da ne ides [osim ako bas ne moras] ako ti je problematicno postupati po pravilima koja je postavila druga strana Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 2, 2014 Uvek imas opciju da ne ides [osim ako bas ne moras] ako ti je problematicno postupati po pravilima koja je postavila druga strana Fala Bogu, ima 200 i kusur zemalja u svetu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2014 filipinsku vizu se moze izvaditi bilo gde u svetu,.bila je nasa bivsa YU Ambsada u Manili,bio je 1986/7 Hrvat Zoran Andric koji je mrzio Srbe koji su dolazili za bilo koju pomoc,ili savet ako je trebalo,uzasan covek,posle je proteran sa Filipina jer je svercovao viski,posle dosli neki nasi iz Srbije koji nisu bas bili toliko ljubazni sa nasim koji su se pojavili na vratima ambsade,jedan sluzbenik Stevo Uncanin,ostao na Filipinima uzeo politicki azil,Vera Markovic,kao nazovimo je otpravnik poslova bila,tamo,muvala tamo amo i sada kao zastupa Filipine kod nas koja je to bubuloza,ima nas kji smo ziveli u Manili i znamo istinu sta su nase bivse diplomate radile,.kao fora opljackali ih lopovi,odneli se iz ambasade,a oni podelili stavri izmedju sebe,i na lep fazon,zatvorena ambsada,.ja sam ziveo u Manili od 1986.1990.posle od kraja 1990-1996.tako da znam nas diplomatski svet dosta dobro i nebih preporucio nikoga ako mu treba neka pomoc i savet,od nasih diplomata,bolje je traziti pomoc od crnca,a ne od nasih diplomata,nisam naisao na goru vrstu naroda,od nasih diplomata,u svetu,hvala bogu da mi ne treba pomoc od nasih diplomata jer sam se resio naseg pasosa,i uzeo odmah strani pasos i drzavljanstvo,tako da sa mirom putujem po svetu, Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2014 OFFTOPIC: To što si sad ispričao sam u stanju da poverujem sve, jednostavno, takav je naš mentalitet, nažalost. Mislim da sam ovde baš nekad ranije na forumu čitao iskustva naših putnika sa Srpskim ambasadama po svetu. Ispada da mahom tamo rade nekulturni i bezobrazni čobani koji kao da misle da su u Beogradu, a ne negde van zemlje hiljadama kilometara (bilo je i pozitivnih priča, naravno, samo što su retke). Kada sam stigao u Tunis, sećam se da je u onom delu grada gde je Kartagina smeštena naša ambasada (ili šta već). Izađem iz voza i bap, srpska zastava! Rekoh da li da uđem da popričam sa ljudima... kad se setih ovih priča sa foruma... i produžih ka Kartagini. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 15, 2015 Da li je neko vadio vizu za Filipine u Bangkoku skoro? Da li je potvrda o zaposlenju obavezna? Nisam zaposlena, pa normalno nemam ni potvrdu... A potvrda da sam student, da li bi to nesto promenilo? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 5, 2015 Kako dobiti filipinsku vizu iz Džakarte? Pokušavam da saznam ali izgleda da jedino rezidenti u Indoneziji mogu da apliciraju. I da, traže tonu dokumenata. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 7, 2015 (edited) Zdravo svima, da malo osvežim temu, imam neka pitanjca...Idem za mesec dana u Maleziju i planiram da odatle izvadim vizu za Filipine, ali sam čula da će tamo jako biti fini prema meni i reći mi da vizu za Filipine mogu da izvadim samo iz Srbije, nikako iz Malezije. Da li je to tačno? Jel imao neko iskustva da iz neke druge Azijske zemlje prelazi na Filipine? Jako mi je bitna ova informacija...Hvala Zdravo Aleksanda.Nalazim se u istoj situaciji i zanima me jesi li uspela da izvadis vizu za Filipine u Kuala Lumpuru i da li se secas koji su bili uslovi?Hvala Edited September 7, 2015 by Jammide Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 8, 2015 Imala sam isto pitanje za apliciranje iz Indoenzije i rečeno mi je da će prihvatiti aplikaciju ukoliko mogu da im dokažem da sam duže od tri meseca izvan zemlje te da nisam mogla da apliciram iz Srbije. Pretpostavljam da je slična priča i za Maleziju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 8, 2015 Imala sam isto pitanje za apliciranje iz Indoenzije i rečeno mi je da će prihvatiti aplikaciju ukoliko mogu da im dokažem da sam duže od tri meseca izvan zemlje te da nisam mogla da apliciram iz Srbije. Pretpostavljam da je slična priča i za Maleziju.za maleziju moze da se aplicira u inostranstvu, nezavisno od duzine boravka van zemlje...ali ovo za filipine je jako bitno, jel mozes da azuriras odeljak o vizama? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 8, 2015 Najmanji problem, ali informacija nije iz ambasade, već od gđe Verice Milićević koju sam kontaktirala. Ne znam koliko je to njeno mišljenje a koliko tačna informacija.Ovo je njen dopis:"..oni (se) drze toga da ili neko vadi vizu u svojoj zemlji ili u zemlji gde ima dokumenta o regulisanom boravku, tj. tamo gde zivi i radi.Ako imate dokaze da ste krenuli na put iz Srbije pre minimum 3 meseca te da niste mogli izvaditi vizu, ali i dokaz da cete izaci sa Filipina i da imate dovoljno novca za svoj boravak na Filipinima i da bar negde imate rezervecijuza hotel tokom puta po Filipinima, onda vam je jedina sansa da odete u nasu Ambasadu u Dzakarti i da ih zamolite da kontaktiraju filipinsku ambasadu u Dzakarti i zamole za pomoc, tj. da potvrde da vi stvarno obilazite svet biciklom, naravno ako imate dokaze o tome. naime, to nije njihova duznost ali biste mozda mogli da pokusate." Ljudi iz konzularnog na Sulavesiju, sa kojima sam se dopisivala, nisu mi rekli ništa o tome. Samo su rekli da će mi trebati dosta dokumenata. Potom sam pisala konzulu u Surabaji i on mi je rekao da sa srpskom pasošem može da se aplicira jedino direktno u ambasadi u DŽakarti.A konzl na Sulavesiju preporučio mi je ambasadu u Timor-Lesteu gde je, navodno, lakše dobiti vizu.No, ponavljam, sve to nije provereno na ličnom primeru pošto sam odustala od toga da sad idem na Filipine. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 28, 2015 Ovako, mi smo letos pri boravku u Srbiji otišli i sredili sa gospođom Milaković i dobili vize bez problema, cimanja... mada jesmo vukli neke silne papirčine. Uglavnom, sve je ok i lagano sređeno, bez neke preterane muke. Tada sam je i i ja malo udavio potpitanjima o tim čudnim viznim režimima. Jbg, iz nekog razloga Filipini sa nama nemaju nikakve odnose pa nam treba viza. Pitah za Hrvate i Slovence, kaže žena fino da oni nemaju pojma ni gde ni šta je Srbija, ni Hrvatska, ni Slovenija, već automatski po osnovu članstva u EU dobijaju ''zeleno svetlo''. Čak smo potpisali neki papir, kao peticiju, da ostane mogućnost da se preko nje dobijaju vize u BG, pošto Filipinosi procenili da ih mnogo košta pa hoće sve da objedine u Budimpešti. U Kini se do skoro viza dobijala JEDINO ako imaš radnu vizu. Onda sam čuo da je drugarica dobila na biznis vizu filipinsku vizu, što me je začudilo. Pogledao sam web-sajt šangajskog konzulata, vidim da je promenjeno, ranije je stojalo da moraš da imaš kinesku radnu vizu (koliko je to retardirano čoveče!), a sada ne piše tako decidno. Kako ja stvarno ne volim da gubim radne dane i lomatam se po Šangaju, pa posle dovijam kako do pasoša nazad, lepo smo to završili u BG. Za ostale jugoistočna Azija zemlje pojma nemam kako stoje stvari, ali na osnovu svega što sam čuo, verujem da je sve što Sneža kaže tačno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites