Posted January 29, 2012 Pozdrav forumasi! Vaoma bi mi znacilo kada bi mogli da mi pomognete oko trazenja najjeftinijih letova za Meksiko i nekih informacija vezanih za put. Prvi put putujem i trebalo bi da idem pocetkom marta. Da li prvo treba da idem u ambasadu ili agenciju da kupim kartu. Ako se nadje neka dobra dusa koja bi mi pomogla, bila bih veoma zahvalna. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 30, 2012 Jel imas vec vizu za Meksiko? Ako imas USA turisisticku vizu, onda ti ne treba za Meksiko. Kad je moj drug isao za Meksiko, trazio je karte preko ovog pretrazivaca http://www.condor.com/us/index.jsp Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 30, 2012 Nemam. U ambasadi su mi rekli da prvo treba let da rezervisem... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 30, 2012 Rezervises ili kupis? To je bitna razlika (od oko 700-800 evra ). Ako ti traze samo rezervaciju, onda odes u neku agenciju koja prodaje aviokarte i trazis da ti daju neku rezervaciju do Meksika, ali, koju ti neces zaista iskoristiti, vec ti je to samo za potrebe vize. To bi trebalo da ne kosta nista, ma da, neke agencije to i naplacuju. Onda kad dobijes vizu, krenes u potragu za kartama. Najbolje da kupis karte negde u periodu od oko 1-2 meseca pred put, po mogucnosti ako naidjes na promociju. Savetujem ti da pretragu letova vrsis na sajtu www.kayak.com, pa kad vidis koja aviokompanija nudi najpovoljnije cene, odes na sajt te kompanije i kupis kartu online, placajuci karticom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2012 ja sam isao za cancun od 10 tog do 24og decembra 2011 i let sam platio 90 evra povratna...slucajno sam nasao na zadnjoj minuti..ali inac cene do cncuna stalno se krecu od 400-700 evra ali cesto bude i za 100-150 zavisi kakve srece imate.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2012 Da li mozes da mi kazes na kom sajtu si nasao tako povoljnu kartu za Cancun? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 27, 2012 naravno!! uvek bude za cancun mexico tajland indiju keniu jeftini karata od novembra do januara.recimo kada sam kupio za cancun za 90 evra za tajland je bila povratna oko 70 tako slicno i za indiju i keniju ne secam se bas.ali cancun mi se najvise svideo nekako.... http://www.reseguiden.se/ to je stranica i ides na to sista minuten i pratis stalno kretanje karata..gore mozes iznad da izaberes kontinent i izadju ti zemlje,sada je malo skuplje kako vidim do cancuna costa 5200 kruna ili oko 500 evra Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 27, 2012 evo nasao sam pre 5 dana do cancuna je bilo 200 evra povratna iz stockholma a do stockholma iz bg imate sa wizzair za 20 30 evra kartu...ima za 10 dana do cancuna avion na 14 dana 330 evra povratna za jedno tako da nije strasno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 27, 2012 90 evra povratna do Meksika, 70 do Tajlanda Moram jos jednom da pitam, jesi siguran sta pricas? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 27, 2012 zao mi sto nemam kartu sacuvanu od pre 2 meseca pa da vidis..prvog decembra do cancuna karta bila 1500 kruna oko 150 evra 8smog decembra karta 90 evra povratna i naravno odma uzeo na 14 dana..i za tajland indiju keniju je bilo malo jeftinije.jdini problem niski cena karata je sto morate ici na datum koji vam oni ponude,.uglavnom na 14 dana su letovi i datumi su kako njima pase al uvek mozes da se izbabere nesto lepo..prati tu sista minuten pa ces da vidis..ja za madrid rim letim iz sthlma za 15 evra nekad tako da nemoj da se cudis sto za tajland bude do 100 evra povratna...u tajlandu zivi uzasan veliki broj swedjana zbog jeftinog standarda zivota pa mislim da zato tolke niske cene karata ponude cesto Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 27, 2012 Nikad nisam video toliko jeftine karte za te destinacije. Evo, sad cackam po tom sajtu, istina, ima za Tajland, recimo, polazak sutra, na 14 dana, povratna oko 1500SEK, sto mu dodje manje od 200 evra! To je stvarno fenomenalno! Ali, problem za putnike iz Srbije je sto onda treba da kupe i karte do Stokholma od danas za sutra, a one su uglavnom dosta skupe. Otprilike to sto ustedis na letu Stokholm-Tajland, platis na letu BG-Stokholm Ali, svakako se moze naci nesto sto se isplati. Hvala za info! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 27, 2012 heheheh druze beograd stockholm ja sam putovo milion puta nikad kartu nisam platio preko 30 evra..ako ne verujes idi na wizzair.com pa se uveri cene karata stockholm beograd beograd stockholm...iz malmö do bg takodje direktna linija i karte su mnogo jeftino verovo il ne prosle godine u oktobru za 9 evra povratnu sam izvadio malmo beograd.naravno imao sam nesto kao vip clan,platis 30 evra i toko cele godine imas snizenje karata 10 evra za jedan pravac.tako umesto 29 evra povratna mene je izasla samo 9 evra..jedini problem kada sletis iz bg u sthlm trebas da menjas aerodrom..posto iz bg letovi su prosledjeni na drugi aerodrom skavsta a nekako morate se prebaciti do arlande glvnom internacionalnog.ali nie ni to problem buseva ima svaki pola sata do tamo....1500 kruna je menje od 150 evra Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 27, 2012 Ma, znam ja sta su jefitni letovi, leteo sam za smesne pare zilion puta. Ali, razlika je kad kod Wizza karte kupis 2 meseca pre leta i 2 dana pre leta. Ti letovi sa sajta www.reseguiden.se su uglavnom last minute, znaci, kartu kupis danas, a letis sutra, prekosutra, iz nekog Stokholma ili Kopenhagena. A da bi neko iz Srbije stigao do Stokholma i Kopenhagena, mora da kupi kartu kod Wizza danas za let koji je sutra. A te karte nisu jeftine i kostaju mnogo vise od 10-20 evra! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 27, 2012 nisu uvek za isti dan..ja sam ca cancun na 10 dana ranije kupio..imas i za tajland razni cena i razni datuma do 250 evra povbratnu na 10 dana unapred a kako koji dan se ide cena pada i pada do zadnjeg dana Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 27, 2012 Istina! Nisu sve povoljne karte za dan-dva pred put, video sam, ali vecina, ipak, jeste! Da ne razglabamo vise, ovo je svakako zanimljivo "otkrice". Ostavio sam link i na odgovarajucoj temi za jeftine aviokarte, da ne gusimo vise temu o Meksiku https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=3986.msg83181#new Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 27, 2012 Yandel hvala ti sto si nas obavestio za www.reiseguiden.se Ja to slicno pratim ali iz norveske. Iz norveske su malo skuplje karte ali moze da se nadje jeftino. Ja sam tako leteo za 90 evra povratna karta do Egypta. Za Cancun i za Thailand najeftinije sto sam video do sada bilo je 1495 NOK, sto je dosta jeftino. Jedva cekam slobodno vreme pa da ugrabim neku last minute ponudu. Pozdrav Yandel i hvala ti jos jednom Ja sam mislio da za srpski pasos nije potrebna viza za Mexico? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 27, 2012 neznam druze kako je za sprski pasos mnogi traze vizu u meksickoj ambasadi u beogradu i zale se daje tesko dobiti jel meksikanci traze da im dostavis kopije primanje nekakvih i sta posedujes u srbiji neznam ne razumem se u to..colombia je zakon netreba viza a zemlja je raj..u venezuelu ne pomisljajte nikako naredne 2-3 godine situacija je strasna sto se mafije kriminala ubistava tice..drugar sto zivi tamo inace venezolano mi je prepocucio da ne dolazim jel svaki dan ubistava dosta i kidnapovanja Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 27, 2012 Yandel, molim te ne širi dezinformacije Nije teško proveriti da nam je potrebna viza za Kolumbiju, pisano je o tome i na ovom forumu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 27, 2012 mislio sam za mene ja posedujem swedski pasos.... ali cak i hrvati mogu u colombiu bez vize zato me cudi za srbiju da ne mogu jel na zvanicnom sajtu turistickog programa za colombiju jasno stoji da viza nije potrebna Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 11, 2012 Pre svega pozdrav svim forumasima,jer mi je ovo prvi post Zanima me da li nekog mozda zna,da li mi treba Kanadska viza ukoliko letim iz Frankfurta za Kankun,a imam presedanje u Montrealu? Unapred HVALA Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 14, 2012 Pre svega pozdrav svim forumasima,jer mi je ovo prvi post Zanima me da li nekog mozda zna,da li mi treba Kanadska viza ukoliko letim iz Frankfurta za Kankun,a imam presedanje u Montrealu? Unapred HVALA Dobrodosao! Treba ti kanadska viza. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 20, 2012 netreba ti kanadska viza jel ti ne izlazis u montrrealu nego ides dalje za cancun.to je isto kada iz srbije letis za cancun preko majamia.ti dobijes meksicku vizu u beogradu a presedas u americi u majamiu.na pass controli vide u vizi gde letis i sve je ok..nemozes napustit aerodrom to je jedino tacno nego cekas svoj let gde presedas vec Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 28, 2012 yandel što se ne snalazim na ovom sajtu pa to ti je,sista minuten pa letovi a on mi izbacuje cele tur aranžmane.a vidim svi letovi su skupi ništa specijalno low cost?stavim recimo pretragu od geteborga do tajlanda a on nista kao nije nasao znači li da u tom periodu nema nista džabaka ili ništa uopšteno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 28, 2012 netreba ti kanadska viza jel ti ne izlazis u montrrealu nego ides dalje za cancun.to je isto kada iz srbije letis za cancun preko majamia.ti dobijes meksicku vizu u beogradu a presedas u americi u majamiu.na pass controli vide u vizi gde letis i sve je ok..nemozes napustit aerodrom to je jedino tacno nego cekas svoj let gde presedas vec Netacno! Cak i kada avion tehnicki sleti na teritoriju Kanade ili USA, potrebna je tranzitna viza! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 4, 2012 Ljudi daju pogresne odgovore tek tako i prave se pametni...Za sletanje u SAD i Kanadu, a i u Britaniju na primer, i u tranzitu,nosiocima srpskog pasosa treba viza, najmanje tranzitna.Tacka. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites