Followers 0

Moskva-Novosibirsk-Irkutsk-Vladivostok i nazad...

12 posts in this topic

Pozdrav društvo,

ja i drug idemo Jula gore pomenutu rutu, ako je neko iole zainteresovan dobrodošo je u tim!  :spot:

Inače ja i on krećemo iz Niša avionom do Moskve.

Uzgred ako neko ima neki predlog ili savet shoot!

Pozdrav iz Beča.

A odmah nazad? Kakav vam je plan, imate li karte već, i za avion, i za voz? Koji jul je u pitanju?

Moguće je da i ja baš tada krenem istom rutom. Krećem takođe iz Niša, samo bih verovatno išao kopnom do Moskve. Koliko planirate da vam put traje? Pozdrav!

Jeste imali otprilike ideju koliko bi to koštalo? Cene karata itd? Ja sam nešto računao svojevremeno, i realno može se više isplatiti da idete u jednom smeru avionom (od ili do Vladivostoka) a nazad vozom (što je negde oko 200e u jednom smeru)

ево из мог извештаја Москва Владивосток.....надам се да ће бити од користи....у питању је септембар 2009

......U srdu oko 19:30h smo stigli na železničku stanicu ’Jaroslavski vokzal’ , odakle svakog drugog dana u 21:20h kreće voz za Vladivostok. Pošto sam na ovo  putovanje krenuo sam, kartu sam kupio za ‘plackartni’ vagon, što je na srpskom : otvoreni vagon bez kupea sa ležajevima i stolovima. Cena karte za sedmodnevno putovanje od Moske do Vladivostoka  u ovoj klasi iznosi 6655 rublji ( 145e ) dok za ležaj u kupeu, kojio se tretira kao viša klasa , treba izdvojiti 17000 rublji (385e ). Ukoliko ste pravi avanturista , o kupovini kupe karte nećete ni razmišljati osim ukoliko nemate još tri saputnika sa kojima bi delili kupe koji je opremljen sa četiri ležaja i plazma televizorom.

Imao sam sreću da se ukrcam u ‘Rosiu’ najmoderniji voz koji pokriva ovu deonicu od skromnih 9380 km.U svojoj komoziciji ovaj voz ima 15 vagona od čega su dva plackartni , tj nižeg ranga, 12 višeg a jedan je bar restoran. U Vladivostok se stize u sl sredu u  6:30.

Znaci krenes u sredu u vece i stignes u sredu u zoru!!!

ево из мог извештаја Москва Владивосток.....надам се да ће бити од користи....у питању је септембар 2009

......U srdu oko 19:30h smo stigli na železničku stanicu ’Jaroslavski vokzal’ , odakle svakog drugog dana u 21:20h kreće voz za Vladivostok. Pošto sam na ovo  putovanje krenuo sam, kartu sam kupio za ‘plackartni’ vagon, što je na srpskom : otvoreni vagon bez kupea sa ležajevima i stolovima. Cena karte za sedmodnevno putovanje od Moske do Vladivostoka  u ovoj klasi iznosi 6655 rublji ( 145e ) dok za ležaj u kupeu, kojio se tretira kao viša klasa , treba izdvojiti 17000 rublji (385e ). Ukoliko ste pravi avanturista , o kupovini kupe karte nećete ni razmišljati osim ukoliko nemate još tri saputnika sa kojima bi delili kupe koji je opremljen sa četiri ležaja i plazma televizorom.

Imao sam sreću da se ukrcam u ‘Rosiu’ najmoderniji voz koji pokriva ovu deonicu od skromnih 9380 km.U svojoj komoziciji ovaj voz ima 15 vagona od čega su dva plackartni , tj nižeg ranga, 12 višeg a jedan je bar restoran. U Vladivostok se stize u sl sredu u  6:30.

Znaci krenes u sredu u vece i stignes u sredu u zoru!!!

I kako mu dodje to putovanje platskart vagonima? Jel prljavo, sigurno, udobno? Gledao sam neke slike na googlu tih vagona, ne izgledaju mi bas najbolje. Nije mala razlika u ceni, pa zbog toga pitam, kakvo je putovanje takvim vagonom?

није прљаво јер се вагон свакодневно усисава и брише али је ипак нижа класа вагона у питању.

Ја сам путовао сам па нисма хтео да будем у купеу са досадним туристима већ сам се интегрисао са  руским путницима.

Воз Росиа има најбољу композицију.

Ентеријер плацкартног вагона у возу Росиа

http://www.dodaj.rs/f/3r/Az/4RQfHsIL/transsibir-2.jpg

ово су млади Руси из Иркуцка, сликано око поноћи када је светло пригушено

http://www.dodaj.rs/f/2e/cM/3zOxIMrv/transsibir-1.jpg

ово је сликано у пре подневним сатима

zdravo ja sam novi  na ovom forumu,interesuje me ova ruta,jeste li razmisljali o svracanju u mongoliju i kinu,i kolika bi sredstva trebala pozdrav iz podgorice

Obavezno da izvestavate o daljem toku akcije u vezi s ovim putovanjem... Nadam se da primate putnika koji nece znati do zadnjeg casa da li ce dobiti odmor u doticno doba... Ipak info je bitna stvar dotad. Hvala:)

Do petka izbacujem rutu sa sve troškovima i planiranim usputnim stanicama.

Izvinite što ne odgovaram na postove glava ne znam gde mi je od obaveza!

Pozdrav putnicima iz Brna.