November 9, 2024Nov 9 Sve sto je receno znam za kartice i valutu placanja, kao i za intesinu debitnu karticu, ali prikaz cene i konverzije na njihovom sajtu su zbunjujuce, pa bi mi iskustvo barem jedne osobe koja je direktno na sajtu kupila kartu znacilo. Hvala
November 9, 2024Nov 9 pa ja sam cesto kupovao na turkish sajtu, evo zadnji put pre par meseci, ali uvek kupujem kartu u evrima, i posto imam deviznu karticu u evrima, uvek mi i naplate tacno onoliko koliko pise na sajtu...e sad, tebe verovatno zanima ukoliko kupujes u dinarskoj protivrednosti, da li je to krajnja suma koju ti oni napisu na sajtu u dinarima, i koju ces platiti? nisam siguran, jos sam davno izracunao da mi se uvek najvise isplati kad kupujem u evru i placam karticom na kojoj su evri, a zasto je to tako ne mogu da se setim heheh...vrlo je moguce da oni tebi na sajtu upisu cenu koju preracunaju po nekom njihovom kursu, a kad se to posalje na naplatu, da banci stigne suma u valuti dolar ili evro....i onda banka sama preracunava po svom kursu, pa ispadne druga krajnja cena u dinarima..... Edited November 9, 2024Nov 9 by bam-bam
November 9, 2024Nov 9 Hvala vam obojici na savetima i zelji da pomognete. Evo sta sam ja uradila i otkrila. Karte sam kupila, odabrala sam turske lire za valutu placanja i debitna eur kartica (intesa) me zaduzila po tom karticarskom kursu, znaci bez provizije (kurs 117), cena karte+7% zadrske sredstava dok se placanje ne rasknjizi. Pre toga sam vecinu od ponudjenih valuta/iznosa proverila u xe converteru, i svaka je davala iznos uvecan za 2% od cene karte (osim lira i dinara u kojima je cena iskazivana do momenta placanja). Dakle - tuska lira = bez provizije.
November 11, 2024Nov 11 On 11/9/2024 at 7:17 PM, sandrolina said: Hvala vam obojici na savetima i zelji da pomognete. Evo sta sam ja uradila i otkrila. Karte sam kupila, odabrala sam turske lire za valutu placanja i debitna eur kartica (intesa) me zaduzila po tom karticarskom kursu, znaci bez provizije (kurs 117), cena karte+7% zadrske sredstava dok se placanje ne rasknjizi. Pre toga sam vecinu od ponudjenih valuta/iznosa proverila u xe converteru, i svaka je davala iznos uvecan za 2% od cene karte (osim lira i dinara u kojima je cena iskazivana do momenta placanja). Dakle - tuska lira = bez provizije. Tako je, to ti i rekoh. U dinarima bi ti Intesa naplatila losiji kurs, u lirama ti je najbolje, jer je verovatno obracunska valuta aviokompanije, ili ti je let negde iz Istanbula. Intesa ti obracunava po karticarskom (skoro pa srednjem) kursu konverziju euro-lira, svakako bolje nego da ti sama aviokompanija na svom sajtu "preracuna" u evre, kao sto si i sama zakljucila. Sad od zarade od 2% imas par pica gratis