Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

Hrvatski klub putnika organizuje putopisni festival u Šibeniku koji će trajati od 11. do 13. maja. Kažu da će se tamo okupiti mnogobrojni hrvatski putnici i putopisci. Bili su fini, pa su pozvali i sve nas iz regiona da im se pridružimo.

Festival će biti podijeljen na tri teme: Afrika, Aziji i Južna Amerika, i svaki dan će biti posvećen po jednoj od tema, u sklopu kojih će se održavati predavanja, promocije knjiga, izložbe, foto radionice itd.

Naš drugar Uroš,  :fool:, koji je tako sjajno ispekao misionarski zanat, propovedaće im o Africi i pokazaće im sliku gospođe sa šeširom koji treba da podseča na kravu. Ko je već čuo/video sigurno će želeti opet  :P. Ko nije,  :stop:, pa u Šibenik. Naše zapadne komšije su još rekle da ukoliko bi išlo 20 ljudi iz Srbije, imaju dogovor sa železnicama za popust od 70% na cenu karte.

Za sada je dogovor da idemo Uroš i ja: on jer će da govori, a ja kao poslovna pratnja  :party:

Osim toga, čuli smo da se tamo spominje i nekakvo dobro vino.  pijjj:pij:

Ako bi kogod želeo da se pridruži, mi se nećemmo buniti. The more the merrier  :banana:

Kakva je organizacija smestaja? Ako uopste postoji... Tj. sta cete vi da radite po tom pitanju?

Evo šta su nam javili:

Putopisni spektakl "CROATIAN TRAVEL FESTIVAL" u organizaciji Hrvatskog kluba putnika održat će se u Šibeniku u razdoblju od 11.-13.05.2012. na kojem će se okupiti gotovo svi poznati hrvatski putopisci i globetrotteri. Festival će biti podijeljen na tri teme: Afrika, Aziji i Južna Amerika te će svaki dan biti prilagođen jednoj od tema u sklopu kojeg će se održavati predavanja, promocije knjiga, izložbe i humanitarne aukcije fotografije u sklopu našeg projekta "Involve me and I'll understand", foto radionica u suradnji za Foto klubom "Šibenik"...

U sklopu festival u Šibeniku dogovoren je koncert TBF-a i predgrupe šibenskog benda «Kost i koža», koji će se održati u subotu 12.5.2012. sa početkom u 21:00 sat.

Javite se nam se na mail [email protected] vezano za smještaj u vrijeme CROATIAN TRAVEL FESTIVAL  jer preko nas će biti jeftinije. Već smo počeli zaprimati rezervacije, tako ukoliko imate namjeru doći u Šibenik osigurajte se već sad jer nema puno smještajnog kapaciteta u centru grada.

Program i konačni popis gostiju-predavača koji će biti na festivalu biti će objavljeni do 15.4.2012.

Svoj dolazak zasad su potvrdili:

- Goran Milić

- Jasen Boko

- Hrvoje Ivančić

- Davor Rostuhar

- Boris Veličan

- Siniša Glogoški

- Dvina Meler

- Nevena Rendeli

- Nenad Vlahović

- Domagoj Jakopović- Ribafish

- Leo Lemešić

- Držislav Markovina

- Hrvoje Jurić

I još:

Pozdrav Uroš,

što se tiče 20-tak osoba to se odnosi na sve osobe iz Kluba putnika i opcenito iz cijele Srbije koje se odluče doći na Festival u Šibenik. Ono što bi vi trebali da se raspitate među svojim članovima i da saznate koliki bi taj broj zainteresiranih bio te mi javite da vam organiziram popust preko HŽ-a.

Za smještaj smo dogovorili sa hostelima u Šibeniku cijenu od 100 kn/noć, apartmani su 120 kn/noć a u hotelskom naselju Solaris smo dogovorili: Smještaj u apartmanima –

Ville Kornati****

Apartman (2+2) 440,00 kn po danu/apartmanu (max 4 osobe)

Apartman (3+2) 500,00 kn po danu/apartmanu (max 5 osoba)

Apartman (4+3) 700,00 kn po danu/apartmanu (max 7 osoba)

Cijena uključuje samo smještaj bez prehrane.

App 2+2: 30m2, spavaća soba/boravišni prostor s 2 kreveta , kuhinja, soba s 2 kreveta

na kat, kupatilo s tušem i wc, grijanje/hlađenje, sat tv, balkon.

App 3+2: 55m2, 2 spavaće sobe (1 soba s 2 kreveta standard, 1 soba s 2 kreveta na

kat) , kuhinja i dnevni boravak s dodatnim ležajem na razvlačenje za 2 osobe, 1

kupatilo s tušem i WC, 1 WC, grijanje/hlađenje, sat tv, balkon.

App 4+3: 70m2, 2 spavaće sobe sa 2 kreveta, (u jednoj sobi dodatni ležaj za 1 osobu),

kuhinja i dnevni boravak s dodatnim ležajem na razvlačenje za 2 osobe, 1 kupatilo s

tušem i WC, 1 WC, grijanje/hlađenje, sat tv, 2 balkona.

Pogledao sam ovo vaše predavanje na TEDu i jako mi  se svidjelo te bi se odlicno uklopilo u naš Festival tako da ću vam s guštom osigurati prostor i termin za vaše predstavljanje svega što se naveli u mailu.

Javite mi samo za prijevoz i smještaj tako da sve rezerviramo, a za vas  cemo osigurati besplatni dvodnevni puni pansion u restoranu i smještaj. Blo bi dobro da što prije nam javite za ostale da se ne popuni sav smještajni kapacitet u gradu, jer već su počele rezervacije.

Bit će mi jako drago da razmijenimo iskustva vezana za Klubove te da udarimo temelje za suradnju.

Lijep pozdrav iz Šibenika!

Nažalost, ovaj besplatan smeštaj i pansion važe samo za Katarinu i mene (premda i za Katarinu nije 100% sigurno). :(

Trebalo bi proveriti kako Šibenik stoji na www.couchsurfing.org. Nemam iskustva sa CS-ovanjem po hrvatskom primorju.

• 3 weeks later...

Drugari,

Izvinjavam se na kasnom odgovoru. Bilo je jako puno obaveza.

Ovo je okvirni plan: Katarina i ja bismo krenuli dva dana ranije, prvo otišli u Mostar, pa onda Šibenik. Verovatno bismo već u sredu (9-og) krenuli za Bosnu. U Šibenik planiramo da stignemo u petak. Posle festivala vratili bismo se preko Hrvatske.

Putovali bismo autobusom do Mostara, tako noćili kod nekih prijatelja ili CSera, a onda stopirali ili hvatali nešto do Šibenika. Druga opcija: možda će sa nama da putuje i Nenad Morača i možda će da putuje kolima. U tom slučaju bi bilo mesta za ukupno pet osoba u tim kolima. Ali, ovo još uvek nije sigurno.

Uglavnom, ako je neko zainteresovan da putuje sa nama, neka nam se što pre javi! :pivoooo:

Sve najbolje,

Uroš