Posted April 15, 2012 Zdravo drugari Vise puta sam nalazio korisne informacije na ovom sajtu, a pogotovo na forumu, pa sam zeleo da vam se prikljucim. I prvo pa musko, otvaram temu i nadam se ne na pogresnom mestu Pa se nadam da cete mi pomoci U julu, moram biti u Brizu u Belgiji par dana... a posto sam strastveni putnik, zeleo sam da odlazak tamo malo zakomplikujem... izgledalo bi to jos komplikovanije i obimnije, nego me je budzet sprecio u tome. U principu sam karte do Brisela nalazio jako povoljno, sa prosekom cene od nekih 46-47e. E sad, posto su ovo gradovi koje prvi put obilazim, potrebni su mi saveti. Koliko ima od aerodroma u ovim gradovima do centra istih? Pogotovo me to zanima za Rim, posto slecem na Fluminicino. Takodje videh na mapi da je Fluminicino blizu primorja... ima li na tom delu Italijanskog primorja nesto interesantno da se vidi... da li je neko bio... neka plaza... lep pogled? Naravno, ono sto me uvek zanima... jeste cega se treba paziti , obzirom da su to turisticki gradovi, pogotovo vec pomenuti Rim, ima li nesto na sta "padnu" turisti , jer cu sa ogromnim rancem na ledjima biti lako uocljiva meta Kakva su vasa autostoperska iskustva, Fluminicino centar Rima, Nica.... Brisel do Briza... obzirom da kartu do Briza jos nisam nabavio... Da li je relaciju Brisel - Briz jeftinije preci autobusom ili vozom. E sad, u okolini briza imaju jos dva interesantna gradica Ostende i ... ima li neko iskustva sa njihovim obilaskom? Takodje me zanima... posto je sav budzet trenutno potrosen ... spavanje u ovim gradovima... najpovoljnija varijanta... da li je zakonom zabranjeno naci kutak na periferiji i rasiriti sator, ili spavati u vreci za spavanje Iskustva sa Couch Surferima, obzirom da je centar sezone, a mesta su popularna... I tako, sve zivo me zanima Obzirom da su sve avio karte do Brisela kupljene, ostaje samo resiti problem relacije Brisel - Briz, i nazad za Bg... Sto znaci kolega i ja smo tamo, a sta raditi tamo, kako preci manje destinacije.... gde jesti i spavati... to mi morate pomoci Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2012 u blizini Fiumicina ti je sjajno mesto Lido di Ostia, letovaliste, a odmah pored ti je i Ostia Antica, nesto sto zaista treba videti Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2012 Hvala Ovakve info zivot znace... ne bih voleo da budem u blizini neceg interesantnog a da ga iz neznanja ne obidjem.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2012 u blizini Fiumicina ti je sjajno mesto Lido di Ostia, letovaliste, a odmah pored ti je i Ostia Antica, nesto sto zaista treba videti Bio sam u oba mesta...Ostia antica ako volis te neke stare iskopine ,u suprotnom ce bi biti dosadno 4 stanice od Ostia antica ti je more (mozda je i ranije ali ja sam ovde sisao i ima lep pogled :)Stanica se zove Castel fusano.Od RIma treba nekih 45 minuta tim vozom do mora. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2012 Hvala Zare Jesi li bio davno ili skoro... pitam zbog cena karti? Kakve su sanse da se te distance predju autostopom? Moja iskustva u juznim krajevima su mahom sjajna (Grcka) dok su me u Svedskoj gledali kao ludaka Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2012 Tesko da ces autostopom....a ne vredi stopiranja cena karte (direktan autobus) aerodrom Fiumicinio do Lido di Ostia je 1.20 ili 1.40 euro. ne secam se vise. To pricam o centru Lido di Ostia. Za Castelfusano, ako me secanje ne vara, moraces u na zadnjoj stanici u Lido di Ostia (Lido Centro) da uzmes voz i da ides jos dve stanice, pa se uzme lokalni autobus 061 ili 062 (u zavisnosti od sezone, nekad voze oba a nekad jedan) da bi stigao do kampa. Sto se tice Ostia Antica, to nisu bas samo "neke rusevine", ili bi se moglo reci i da su Pompei "samo neke rusevine".....Inace u Lido di Ostia sam bila polovinom aprila ove godine i placen je smestaj u hotelu, u centru na samoj obali 59 eura trokrevetna soba sa doruckom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2012 Bio sam prosle godine u ovo vreme recimo.Kupio sam Roma pass u Rimu tako da sam sa njim imao besplatan prevoz sto ukljucuje i ovaj voz do Ostie. A to ti je ujedno i najjeftiniji nacin da iz Rima stignes do Fiumicina (pisao sam detaljno na nekoj temi o Rimu). LJudi su davali po nekih 15 evra za voz do aerodroma,medjutim ako odes do Ostie i platis taj bus 1.20 evra mnogo ces ustedeti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites