Followers 0

Digitalni fotoaparati srednje kategorije

30 posts in this topic

Juče sam zaspao na svom fuji a805 aparatu i uništio mu displej, a ionako sam planirao da nabavim malo bolji aparat u budućnosti, pa me zanimaju vaše preporuke...Pod srednjom kategorijom mislim na neki cenovni rang od 15 do nekih 20 hiljada dinara max.

Ja sam naleteo na ovaj http://www.tehnomanija.rs/fotoaparati/fujifilm-digitalni-fotoaparat-finepix-s2800.html

To mi je prvi pik za sada, pa me zanima da li neko ima iskustva sa njim ili ako može da mi preporuči neki drugi.

Ne treba mi ništa zahtevno ali ipak tražim bolji zum i bolji video zapis od ekonomičnih modela.

Link ne može da ti otvori, a bolje da si napisao model.

Za bolji zum, više pažnje obrati na optički zum nego na digitalni.

Za bolji video zapis, onda gledaj neka bude HD.

Sve ostalo ti je više/manje indentično kod modela srednje kateogorije.

Ja sam 2010. kupio Canon SX210 i mogu da prenesem pozitivne ustiske. Vidim da je tu oko 200 evra.

Prepravljen link...Fujifilm S2800 je u pitanju. I ako neko može da mi preporuči neku jeftinu torbicu za njega.

Imam ja sličan aparat: http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=fujifilm_s2800hd&products=fujifilm_s1800 .

Kvalitet video snimka nije vrhunski i možda je neznatno  bolji od tih jeftinijih. HD na njima nije ništa posebno (šta više, razočaravajući je.)

Što se slika tiče sasvim zadovoljavajuće.

Posebno se kupuje torbica (oko 1000 i nešto din, moja je lowepro 100 clips), memorijska kartica (ako planiraš dosta filmova barem 8 GB, ja imam 4GB), i punjive baterije sa punjačem (oko 2000 din)

Ne izgleda loše ovaj aparat za tu kategoriju. I ima 18x optički, što je super, moći ćeš dobro da zumiraš, samo ne znam kako su oni rešili stabilizaciju na maksimalnom zumu. Za ove pare, lep aparat.

Evo komparativnog prikaza s2800 vs. sx210.

Mada mi izgleda čudno da sx ima manuelni fokus. :/ Ako zaista ima onda je to super. Automatski fokus ume da smara ponekad.

Ja sam u ovakvu torbicu, uspeo da smestim s1800. (Vidi dimenzije u prethodnom postu.)

Vidiš, morao sam i ja da pogledam ovo za manuelni fokus, moram da priznam da si me zbunio. Ali onda sam se setio da imaju na točkiću sa unapred definisanim podešavanjima i MANUAL opciju za celokupna podešavanja, pa verovatno na to misle.

Da dodam još i da igranje sa zumom troši bateriju, pa vodi računa o tome!

moj glas za Canon...ako ima gde da se nadje Canon s95...po meni najbolji mali aparat ikad....potpuna manuelna kontrola celog aparata...

Ja koliko sam video po Mađarskoj, sa povratom ova dva ispadnu oko 20k, a deluju super:

Nikon Coolpix L810 http://www.eponuda.com/digitalni-fotoaparati/nikon-coolpix-l810-blue-digitalni-fotoaparat-cena-216170 (ima specifikacija ispod slike)

Fuji Finepix S4300 http://www.eponuda.com/digitalni-fotoaparati/fujifilm-finepix-s4300-digitalni-fotoaparat-cena-217175

Na njih sam se namerio, samo da skupim keš:)

Što se tiče Fuji S 2800 generalno sam zadovoljan kako me služi, ali je kvalitet slike loš a panorama često ne spoji kako treba pa sam dosta slika morao da škartiram...

Malo je van teme, ali ce mozda neko znati da mi pomogne. Imam aparat Nikon coolpix s200, star je negde oko 2 i po godine. Pre neki mesec je poceo sporije da ucitava slike, kad hocu da ih pregledam preko onog dugmenceta "play". Zatim bi se desilo da neke slike posle nekog vremena jednostavno nestanu iz memorije, pise "no image data" ili tako nesto. Mislio sam da je mozda kartica prepuna, i bila je relativno, obrisao sam dosta slika, ali opet isto. Da bi od nedavno pocelo da, cim pritisnem dugme "play", aparat zablokira skroz i pomaze jedino vadjenje baterije. Slike vise uopste ne mogu da pregledam, pa mu sad dodje ko obican idiot :) Formatirao sam karticu(inace ima 8GB), ali i dalje isto.

Ima li neko neku ideju, savet sta da radim?

Najbolja opcija je Canon S95 koji u Madjarskoj sa povratom poreza kosta 200e. To je ubedljivo najvise sto moze da se dobije za tu lovu.

Nije bitno koje sve opcije poseduje, vec i kakav je kvalitet slike. ;)

Baš tako, jako je bitno često fotkati i eksperimentisati i sve dođe na svoje mesto..

Pozdrav svima i srecna NG. Planiram da kupim foto aparat do 150 evra. U moru marki i podvrsta svake marke zaista neznam za sta da se odlucim. Uglavnom, bitno mi je da su slike kvaitetne i ostre (pogotovu nocu), da aparat nije glomazan sto se tice nosenja i da po mogucstvu ima sto bolju bateriju. E sad ovo sto se tice baterija nije mi bas najjasnije, postoje aparati u koji idu klasicne baterije koje se menjaju i ovi koji se pune preko usb kao mob telefoni. sta je bolje? Ja trenutno imam canon A720 is u koji idu dve baterije, al nesto nije u redu jer vec posle 10-ak slika isprazni baterije (probao sam i sa kvalitetnim i manje kvalitetni baterijama i isto). Hvala!

kupi bilo koji sony aparat sa njegovom cetvrtastom baterijom uz koju dobijas specijalni punjac.....baterija traje oko 150 slika uz gledanje slika svaki cas a slike su super za tu cenu cak i u nocnom rezimu slikanja....

Na trzistu ima dosta vrsta fotoaparata: kompaktni, bridge, prozumer, DSLR, MILC, rugged... i svi imaju svoje prednosti i mane. Kao neko ko voli da putuje odlucio sam se za obican kompaktni i prozumer aparat jer su mali, koriste AA baterije koje izdrze oko 500 okidanja, kompakni aparat nosim uvek u dzepu, dok prozumer je uvek u torbi i ponekad dobro dođe njegov 10x optički zum.

Kvalitet senzora aparata jeste bitan, ali mnogo bitnije je znanje, bar osnove. Tako da je moguće i sa najvećim kršem napraviti fantastične fotografije. Ima mnogo tutorijala na youtubeu kako savladati osnove fotografije za kratko vreme. Moja preporuka je nabavka stativa (bar onog džepnog mini) koji uveliko pomaže pri fotografisanju noću i ako putuješ sam možeš sam sebe fotkati :) Evo dve fotografije koje sam nedavno snimio u Budimpešti u prolazu preko lančanog mosta sa aparatom starim oko 7-8 godina koji sam platio 20€

1536531_10202912329069650_53026147_n.jpg

1521565_10202912332309731_1801045060_n.jpg

Ima i boljih, ali me je mrsko da ih uploadujem na net :)

Kupio sam sony w350 u Svici. Placen 70 franaka nov, mislim da je to jeftino mada neznam koliko sad kosta ovde ali verujem da nije ispod 100 evra. Medjutim nisam bas zadovoljan, jer sam ocekivao mnogo vise. Preko dana, napolju, su slike ok, ali nocu nista posebno. takodje kad se slika nesto u pokretu slika je mutna (ocekivao sam da tu ima neki stabilizator ili kako se vec zove). E sad, da li je neka fora u podesevanju a ja ne umem da namestim ili ne nemam pojma. U svakom slucaju ocekivao sam vise od Sonya u odnosu na neki Nikon ili canon u tom rangu. E da i jos jedna stvar, baterija mora da se skine kada se puni, a mislio sam da moze da se puni preko usb kao i mobilni.

ja sam sa mojim sony-jem starim 6 godina pre dve godine napravio fantasticne foografije po nemackoj u mrklom mraku ....bez blica uz stativ....Drezden i njegov obljesak u reci Elbi....neprocenjivo...

Ljudi, sta mislite o ceni i kvalitetu ove lepotice https://www.winwin.rs/fotoaparat-nikon-voa050k006-torba-sd-kartica-154268.html?_sgm_campaign=product&_sgm_source=154268%7Cbrand%7CNIKON&_sgm_action=search&_sgm_term=foto-aparat Fotoaparat Nikon VOA050K006  ?