Posted August 16, 201213 yr jel bio neko tamo , jer vredi ići posetiti ga ? Ima li neki interesantni gradić u Mađarskoj koji bi trebalo posetiti po vama a da nisu : Pešta , Segedin , Pečuj , Debrecin ?
August 16, 201213 yr Esztergom, sa ogromnom i jako lepom katedralom, centar katoličke crkve u Mađarskoj. To je gradić severno od Budimpešte, na Dunavu, na granici sa Slovačkom. S druge strane mosta je Šturovo, odakle je najlepši pogled na katedralu i uopšte Dunav. U Esztergomu sam čak sreo i naše srednjoškolce koji su tu bili u prolazu na ekskurziji. Ali to je mali gradić, nema ništa drugo posebno da se vidi.
August 19, 201213 yr jel bio neko tamo , jer vredi ići posetiti ga ? Ima li neki interesantni gradić u Mađarskoj koji bi trebalo posetiti po vama a da nisu : Pešta , Segedin , Pečuj , Debrecin ? Probaj Budim Shalim se ....bio je jedan moj prijatelj u Djeru i kaze da je jako interesantan gradic i da ga svakako treba videti. Sent Andrej je OK mestasce (ukoliko nisi bio). Ja predlazem gradic bogat istorijom - Eger.
August 20, 201213 yr Author Đer je prelep gradić i preporučujem ga svakom da ga obiđe ! Vozom sa Keletija treba oko sat i po. Pošto se grad nalazi na trasi pruge prema Beču , Minhenu itd. vozovi idu često. Pored Đera isto tako bi preporučio i gradić Vac na Dunavu koji se nalazi na trasi pruge prema Bratislavi i Pragu. Vac je od Budimpešte udaljen oko pola sata vožnje vozom , vozovi najčešće idu na Nugaty stanicu ali ima pokoji i sa Keletija. Oba ova grada možete obići u jednom danu.
August 22, 201213 yr Győr (madjarski), Raab (nemacki) ili Gjur (srpski) je lep manji grad na reci Rabi, pritoci Dunava. Zgodno je pozicioniran za obilazak na putu od Budimpeste do Beca ili Bratislave i interesantan je za srpske putnike jer je imao znatno srsko stanovnistvo, a i danas postoji srpska crkva.