Jump to content

Featured Replies

Posted

zna li neko gde  u okolini bg ima napustenih fabrika skladista ili takvih lokaliteta;D

...dobra tema...ali bi postavio kontra pitanje...a gde nema napustene fabrike,tj.sve je napusteno!!! inace su dozivljaji u njima savrseni!

• Author

da osecaj je fantastican kad se istrazuju takva mesta.Vecina ljudi ne voli takve stvari al bas me i briga za vecinu.Pojedine fabrike ili citava postrojenja imaju neku vrstu cuvara tj portira pa ne dozvoljajvaju pristup takvim mestima ,pa me zbog toga interesuju one bas bas napustene gde nema zive duse mada i u one sa portirom je zaniljivo upadati bas zbog tog straha da ne budes uhvacen:D

ili jednostavno castis cuvara,kupis mu pivo i eto ti ulaznice...  ;) 

A umesto ulaznice, mozda moze i uz press karticu  :P

• Author

ahahhah to je dobra ideja uz press karticu.Ja stvarno volim da obilazim takva mesta pa ako neko zna neko dobro neka pise!

U Kumodraškoj ulici, negde oko broja 123 recimo, postoji toplana koja ne funkcioniše već nekoliko godina. Barem je mi zovemo tako, nemam pojma da li je zaista toplana. Stakla na prozorima su polomljena, deluje mi kao da su golubovi jedini posetioci.

Ima i na Karaburmi ceo jedan kompleks starih postrojenja, takođe deluje da su mnoga napuštena, iako tuda cirkulišu kamioni, automobili, postoji i kapija sa obezbeđenjem. Behemot bi to bolje mogao da objasni.

Ova dva mesta su u BG-a.

Meni je super ceo onaj deo u Novom Sadu, gde je bar Route66, pa iza njega.

• Author

elefteros jesi ulazio na neka od tih mesta??Kako se zove tacno ta ulica kod routa 66?

Adresa za Route 66 je Despota Stefana 5, ako dolaziš iz Beograda, odmah po isključenju sa autoputa, skreneš desno pre nego što vidiš znak za centar, i samo pratiš put.

Nisam ulazio u toplanu, a na Karaburmi sam bio u tom kompleksu, ali nisam ulazio unutra.

ima jedna napustena kuca u Krunskoj. Jedino ne znam da li moze da se udje jer je Krunska ipak prometna, bilo bi ljudima cudno  :102:

Kuca je prelepa i ogromna, ali dosta oronula...

Taj deo kod Route 66 nije vise takav... ;)

Mislio sam na ceo ambijent iza kluba, na one fabrike koje izgledaju kao da su stare 100 godina. Ja sam tuda prolazio u Junu poslednji put. Ali stoji da ne znam kako izgleda iznutra :)

• Author

E  pa super onda vec imam par mesta koja cu da obidjem al to tek kad dodjem u Bg.Znate li sta bi se desilo kad bi me neko uhvatio ili tako nesto.Ne verujem da bi mogli sad da mi napakuju ozbiljno posteone bi nista nasli kod mene u smislu da sam nesto ukrao ili tako slicno... ;D.

Ne znam za beograd ali po unutrasnjosti srbije imate toga kolko oces :) Ako ste za neku avanturicu preporucujem vam napustene rudnike kod Rtnja, a i na celom putu ima dosta napustenih kuca, i za kraj, uspon na planinu  :spot:

• Author

kakav je taj rudnik gde se nalazi koliki je ima li pomocnih zgrada i tih stvari jesi mozda bio tamo:D

U Kumodraškoj ulici, negde oko broja 123 recimo, postoji toplana koja ne funkcioniše već nekoliko godina. Barem je mi zovemo tako, nemam pojma da li je zaista toplana. Stakla na prozorima su polomljena, deluje mi kao da su golubovi jedini posetioci.

Ima i na Karaburmi ceo jedan kompleks starih postrojenja, takođe deluje da su mnoga napuštena, iako tuda cirkulišu kamioni, automobili, postoji i kapija sa obezbeđenjem. Behemot bi to bolje mogao da objasni.

Ova dva mesta su u BG-a.

Meni je super ceo onaj deo u Novom Sadu, gde je bar Route66, pa iza njega.

U tom postrojenju na Karaburmi ima raznoraznih radionica, toplana je tu takođe.

Ipak, ne bih ti preporučio tu da ulećeš jer možeš da naletiš na raznorazne fantome poput Miće iz jedne privatne radionice koji je nabo pacova na šrafciger i pržio ga upaljačem jer mu je packe krao doručak.

A pored toga ima i obezbeđenja ponekad.

U Kumodraškoj ima ta napušteno- šta god da je. Deluje kao kuća Tajler Dardena. Mislim da tu nema žive duše.

Danas sam prošao pored Kluza, i kolega koji živi tu mi reče da je fabrika napuštena, ali i da je pod ključem. Nešto niže ima i fabrika NIkola Tesla, koja takođe ne rade. U pitanju je Zvezdara, nisam siguran koji Mokri Lug tačno, da li mali ili veliki.

Ova kuca za koju znam ti je na uglu Nenadoviceve i Krunske, nema zive duse, nema cuvara...ali je zbog mnostva prolaznika sigurnije pokusati kad se smraci  ::crazy:

• 2 weeks later...

У кошутњаку може да се нађе напуштено подземно склониште. Није то неких великих размера али за оне који воле таква места може бити забавно.

Налази се преко пута Скојевског насеља у Београду. Преко пута коша у трећој групацији у близини цркве Светог Луке. Најнижи ниво налази сде на близу 4м испод земље.

Такође у кошутњаку налази се релативно напуштена железничка станица. У њој сада живе неки људи који суше веш ту поред пруге па је посета могућа само споља. Ово место се налази између железничке станице Топчидер и станице Раковица. У близини се налази и већа гомила напуштених теретних вагона.

• 3 weeks later...

Znam da si pitao za napuštene objekte u Beogradu, ali ako te put nanese u Novi Sad, evo dva mesta koja ne treba zaobići:

1. Radnički univerzitet (izgoreo u požaru, može se popeti stepenicama do poslednjeg sprata, fantastičan pogled na ceo grad) i

2. Podzemni hodnici ispod Petrovaradinske tvrđave (preporučuje se ići sa nekim ko se snalazi tamo).

Pre puno godina sam išao i u napuštenu zgradu televizije na Trandžamentu (kakva reč!). Kažu da ima nekakav čuvar, ali je kompleks prilično velik i mi ga nismo sreli.