Posted February 18, 2014 Da li si priložila i svoje tekstove o Kini? Haha, nisam. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 7, 2014 Update od 6.03.2014 Agencija FBT Effect from 6th March 2014,we have the following types of visas available (1) Option One Same day service. ( Issued by PSB Public Security Bureau ) (a) Effective from 10th Mar 2014 same day service for 30 days single entry business “M” visa is available for certain nationalities Invitation letter and company’s BR (Business Registration Copy) Attached please find the sample of invitation letter and its BR are required from a company or any other trading units you have business relation with in China (This invitation letter needs to be checked and conformed by the visa officers so telephone numbers on the invitation letter must be sure accurate and the contact person in charge should be in aware of it Visa will not be stuck on the passport after the application is approved Applicants need to pick up their visas with our issued official receipt from the fixed border within 5 days and they have to enter into China from there (They can not enter from other borders) Price is HK$900.00 (some nationalities need to pay additional charge) (b)30 days ( from the day of issue ) single entry group visa in same day service but (group visa should be two or more than two people traveling together. They should enter and exit together from the same border it can not be separated or make any visa changes inside main-land China) price is HK$500.00 per person Time of application for both (a) and ( stops at 12:00am Monday to Friday (2) Option Two 2-4 working days service ( Issue by Hongkong Visa Consulate ) Single and double entry “L” and ”M” visas can be offered.( duration of stay in China each entry is 30 days ) It needs 2 working days for Serbian passport Application before 14:00pm and pick up by 16:00am next day (Monday to Thursday) Price is HK$1,120.00 for single entry tourist “L” and business “M” visa and HK$1,120.00 for double Only passport with one photo required for tourist “L” visa but one business card ( 名片 ) from a company in your home country is needed if you want to ask for business "M" visa Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 8, 2014 Ja sam dva puta radila tu dvomesecnu, s tim sto sam isla preko agencije pa je bila za nijansu visa cena. Ne treba business card jer je L viza, zapravo ne treba nista sem novaca i pasosa. U stvari, ako dolazite iz Kine, sacuvajte ono papirce koje dobijete na ulazu u HK (koje meni samo ubace u pasos pa ga redovno gubim) jer to treba isto da ide s pasosem. Sem toga, ja sam pravila svoje karte i rezervisala smestaj, mada nije potrebno svuda, ili agencija navodno pravi. Resih da se ipak oslanjam na sebe. Ajd' sad nek' neko ispljune informaciju za duzu vizu... Ko ima vrapca u ustima? hi hi hi... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 8, 2014 Ja sam dva puta radila tu dvomesecnu, s tim sto sam isla preko agencije pa je bila za nijansu visa cena. Ne treba business card jer je L viza, zapravo ne treba nista sem novaca i pasosa. U stvari, ako dolazite iz Kine, sacuvajte ono papirce koje dobijete na ulazu u HK (koje meni samo ubace u pasos pa ga redovno gubim) jer to treba isto da ide s pasosem. Sem toga, ja sam pravila svoje karte i rezervisala smestaj, mada nije potrebno svuda, ili agencija navodno pravi. Resih da se ipak oslanjam na sebe. Ajd' sad nek' neko ispljune informaciju za duzu vizu... Ko ima vrapca u ustima? hi hi hi... Za duzu sam nasao varijantu, a za turisticku L sam sa naglaskom pitao zbog nekih drugih namera. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 9, 2014 Pozdrav ljudi U Kini sam u Xinjiang provinciji sa turistichkom vizom od 30 dana(1 ulaz). Zanima me da li je moguce produziti turistichku vizu , ako jeste na koliko i gde Shkola koja treba da me zaposli vec sutra mi kaze da ce da mi sredi Z vizu. E sad, koliko sam prochitao ovde chini mi se da Z viza traje samo mesec dana? Ispravite me ako greshim. Ovi iz shkole me ubedjuju da ta viza vazi godinu dana. Bio bih vrlo zahvalan ako neko moze da me uputi malo bolje u sve ovo poshto sam totalno zbunjen. Da bih dobio Z vizu moram da palim u Hong Kong, a koliko sam prochitao za Hong Kong nije potrebna viza ako se boravi do 14 dana. Da li je ta informacija tachna ili ne? Hvala unapred. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 10, 2014 Pozdrav Đole, dobrodošao u Čajnu! Ne znam šta prvo da ti pišem... Možda da ti kažem da si prvo trebao doooooobro da iščitaš prethodnih 7-8 stranica na ovom postu. Iščitaj moj post na prethodnoj stranici. Zatim i onaj od pre par meseci gde isto jedan momak pita za Xinjiang (Urumqi - pretpostavljam da tu ideš da radiš). Za Z vizu Bog najbolje zna jer, kao što 15x ponovismo, prilično sam siguran posle dužeg vremena da ovde ne samo da postoje razlike u viznoj proceduri između provincija, već i između samih opština u provincijama! Ono što bi valjda trebalo biti 101% tačno a na primeru ostalih stranaca koje poznajem i imaju Z vize, u HK ideš sa papirima u ambasadu, podnosiš, čekaš 3 radna dana i dobijaš Z vizu sa trajanjem od mesec dana. Zatim se tu odmah prijaviš u imigraciono gde radiš i oni ti daju boravišnu potvrdu na godinu dana. Znači, konkretno za tvoj slučaj teško da iko zna kako stoje stvari sa procedurom u Urumqiju, ili gde si već. BTW, od svih naših koji rade teaching ovde (a koje znam - ima ih recimo preko 30 da poznajem), znam samo da je Nenadova supruga nekako uspela da dobije tu vizu i niko više, a neki njegovi zemljaci su još u pokušaju (već 2-3 meseca). On će bolje o tome, prilično je aktivan na forumu i ovoj temi. To što na oglasima Kinezi pišu kako ''obezbeđuju Z vizu'' imao sam prilike da se uverim kako izgleda u praksi u priči sa buljukom stranaca. U prevodu na srpski: I na tarabi svašta piše! Eto, ubeđuje jedan juče mene kako se Z viza dobija lako za 2-3 nedelje! Nekad kad ti je dosadno, uzmi pa zovi tako agente i škole, čisto da se ismeješ ljudski. Ono što mene više brine je ''status'' te provincije u očima kineskih vlasti. O tome šta se događa u Xinjiangu proteklih XX godina imaš na YT i ostalim sajtovima. Ajde srećno, u napad na Z vizu, držim(o) ti palčeve, pa javi šta je na kraju bilo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 14, 2014 Update od 6.03.2014 Agencija FBT Effect from 6th March 2014,we have the following types of visas available (1) Option One Same day service. ( Issued by PSB Public Security Bureau ) (a) Effective from 10th Mar 2014 same day service for 30 days single entry business “M” visa is available for certain nationalities Invitation letter and company’s BR (Business Registration Copy) Attached please find the sample of invitation letter and its BR are required from a company or any other trading units you have business relation with in China (This invitation letter needs to be checked and conformed by the visa officers so telephone numbers on the invitation letter must be sure accurate and the contact person in charge should be in aware of it Visa will not be stuck on the passport after the application is approved Applicants need to pick up their visas with our issued official receipt from the fixed border within 5 days and they have to enter into China from there (They can not enter from other borders) Price is HK$900.00 (some nationalities need to pay additional charge) (b)30 days ( from the day of issue ) single entry group visa in same day service but (group visa should be two or more than two people traveling together. They should enter and exit together from the same border it can not be separated or make any visa changes inside main-land China) price is HK$500.00 per person Time of application for both (a) and ( stops at 12:00am Monday to Friday (2) Option Two 2-4 working days service ( Issue by Hongkong Visa Consulate ) Single and double entry “L” and ”M” visas can be offered.( duration of stay in China each entry is 30 days ) It needs 2 working days for Serbian passport Application before 14:00pm and pick up by 16:00am next day (Monday to Thursday) Price is HK$1,120.00 for single entry tourist “L” and business “M” visa and HK$1,120.00 for double Only passport with one photo required for tourist “L” visa but one business card ( 名片 ) from a company in your home country is needed if you want to ask for business "M" visa Uveli su restrikcije za grupne vize... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 15, 2014 Pod restrikcije misliš ovo da osobe koje su na grupnoj vizi moraju ulaziti i izlaziti zajedno? Mislim da to pravilo vrijedi već neko vrijeme. Mi smo radili sad drugi put grupnu vizu pa neznam kak je bilo prije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 15, 2014 Od sada, valjda, svi na grupnoj vizi moraju biti iz iste države ili iz država kako je birokratija spojila da može... Nemoj me držati za reč, obavezno kontaktiraj agenciju koja ti pravi grupnu vizu Špijun iz HK-a javlja sledeće: Serbia can get the group visa. Colombia cannot get group visa. So you need seperate with your colombia friend join the other country partner. But no Russia and Ukraine. Kao i uvek sa Kinom, konfuzija maksimalna Ova grupna je najbolja viza koja postoji, nema je u pasošu, a nema ni pečata koji nepotrebno puni pasoš birokratskim sranjima! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 16, 2014 Hvala ti na odgovoru. Da ovo da treba biti iste nacionalnosti mi je nova vjest. Al nemam brige zbog toga! Hvala još jednom Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 16, 2014 ... a neki njegovi zemljaci su još u pokušaju (već 2-3 meseca). On će bolje o tome, prilično je aktivan na forumu i ovoj temi. Hehe .. pa nemam šta da dodam. Situacija sa vizama se menja iz meseca u mesec. Naravno da nismo jedini slučaj ... ima na stotine naših ljudi koji rade sa radnom vizom u Kini. Nije to nikakva misterija, lično poznajem pet,šest njih. Samo je glavni štos da se nadje dobra firma/škola i sve je moguće. Kroz nekoliko dana dvoje drugara apliciraju za kinesku radnu vizu u Hong Kongu, pa ću da vas izvestim kako su prošli. Nama vize ističu kroz 3 meseca, pa ćemo se uskoro opet upuštati u proceduru podnošenja papira ... Vidim da su se izmenjali i neki propisi od kako je došla nova vlast u Kini. Sada se od stranaca koji apliciraju za radnu vizu tražli i dokunent iz MUPa Srbije da niste krivično gonjeni/ osudjivani. E sad, evo jednog interesantnog rešenja : možete da studirate u Kini ili da upišete kurs kineskog jezika, pa će vam univerzitet srediti studentsku X vizu. Poznajem ovde jednu devojku iz Ukrajine, kojoj je gorelo pod nogama i nije htela da se vrati u Ukrajinu, a nije imala rešenje. Na kraju je otišla do univerziteta i upisala šestomesečni kurs kineskog jezika. Ovde u Nanningu, to zadovoljstvo je koštalo oko 6.000 juana (1000 USD). Vizu su joj sredili u roku od par nedelja, dobila je pogodnosti da za smešne pare stanuje u univerzitetskom kampusu, predavanja su samo ujutru, tako da joj ostaje dobar deo dana da radi u školi i dodatno zaradjuje. Eto, i to može nekom da bude opcija ... da se spoji lepo i korisno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 18, 2014 Postovanje, trebala bi informacija za moju sestru, ja imam 12mesecnu poslovnu F vizu dobijenu u Amsterdamu, sad me interesuje posto sestra zivi u srbiji i hocu da je dovedem kod mene za pocetak. Na kojoj adresi treba da aplicira za vizu u Augusta Cesarca ili u Uzickoj ulici posto sam nasao dve adrese. I vidim na formularu da za apliciranje stoji da moze da aplicira do 12 meseci sada da li ce dobiti u to ne ulazim. Zanima me da li je ta stavka jos uvek aktuelna. Sto se sredstava tice ja joj na racun mogu prebaciti da moze godinu dana da zivi bez probleka da nista ne radi, sada naravno samo na uvid ima da radi i zaradi i to sto je mladja sestra ne znaci da je povlastena Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 18, 2014 Aplicira se u Augusta Cesarca. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 21, 2014 @RevolutionGP - pa probaj da na pozivnom pismu napises da ce ona biti tu recimo 6 meseci jer hocete da putujete po Kini i Aziji pa da joj daju multi entry vizu, ALI ja koliko znam najduze na sta sad izdaju turisticku vizu je na 3 meseca. Jedini izuzetak su Ameri koji tamo kod njih mogu da dobiju turisticku multi na godinu dana, ali s tim da svaka dva meseca moraju da izadju i da se vrate. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 25, 2014 Pozdrav ljudi, evo ovako... Pošto se situacija oko viza menja bukvalno iz meseca u mesec (koliko sam primetio), biću vrlo dosadan..jebiga... U Kini sam trenutno. Dobio sam turističku na mesec dana (kažu to je maksimum), pa me sada zanima šta mi od dokumenata treba za produžetak vize, koliko se čeka i koliko puta mogu turističku da produžim u samoj Kini? POmažite ))) Poz Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 25, 2014 Pozdrav ljudi, evo ovako... Pošto se situacija oko viza menja bukvalno iz meseca u mesec (koliko sam primetio), biću vrlo dosadan..jebiga... U Kini sam trenutno. Dobio sam turističku na mesec dana (kažu to je maksimum), pa me sada zanima šta mi od dokumenata treba za produžetak vize, koliko se čeka i koliko puta mogu turističku da produžim u samoj Kini? POmažite ))) Pozdrav! Ovako... zavisi od provincije do provincije. Moras da odes do Immigration service-a u gradu u kojem se nalazis i pitas sta treba za produzenje vize (ili da ih pozoves telefonom) i oni ce ti dati pravu informaciju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 25, 2014 Uglavnom, koliko znam, nista ti od dokumenata ne treba iz Srbije, sve ovde nabavljas pored naravno pasosa... Ako bi rekao, kakvi su ti planovi u vezi Kine, mogli bi i vise i konkretnije pomoci... Zeznuta postala Kina, cuo sam pre neki dan, po prvi put, da se i otkaz moze dobiti Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 26, 2014 E ljudi, hvala na brzom apdejtu U Šangaju sam. Po ovome što sam iščitao ne bi trebalo da bude problematično, a kažu da je u šangaju procedura lakša i brža nego inače (nadajmo se da je tako). Inače, jel zna neko neku kombinaciju da se dobije viza na duže? Riba mi studira ovde, pa sam došao i nešto mi se ne vraća kući bar sledećih godinu dana Za šljaku se već snalazim Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 26, 2014 Inače, jel zna neko neku kombinaciju da se dobije viza na duže? Opcije za duži boravak: 1. Uzmite se, tvoja devojka i ti 2. Uzmi neku Šangajku 3. Upiši jednosemestralni kurs kineskog na faksu 4. Svakih nekoliko meseci izlazi iz Kine do Japana ... imas jeftine letove iz Shangaja: https://www.china-sss.com/en 5. Nadji posao u Šangaju i pokusaj da sredis radnu vizu: Ovo je ODLIČNA agencija koja posreduje izmedju English teacher-a i obrazovnih ustanova u Šangaju ( i šire): http://www.linguatutor.com/ Nalazi se kod same metro stanice "ZhongShan Park". Pozdrav! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 26, 2014 A ako vec znas da ces odguliti celu godinu i ako se vec snalazis za posao, onda se spusti do Hong Konga, kupi godisnju vizu i to je to... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 26, 2014 Hvala puno na opcijama koje ste mi predložili. Za ove koje mi je Nightwatcher dao već znam naaaadao sam se da postoji još neka opcija, ali jebiga... Sve jedno hvala na pomoći Ovo sa Japanom nije loše, samo ne znam da li je za HK jeftinije ? Proveriću. Što se tiče turističke, jel samo jednom može da se produži u samoj kini? Bar tako piše po forumima. E sad, koliko je ta kupovina vize sigurna? I koliko košta? Ljudi hvala, stvarno ste od pomoći. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 26, 2014 92% je turisticka samo jednom produzetak...zavisi od agencije do agencije, ali ne bi smela godisnja biti skuplja od 1000€... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 26, 2014 Što se tiče turističke, jel samo jednom može da se produži u samoj kini? Bar tako piše po forumima. Sada je tako, a reče mi drugar da je sa 30 dana smanjeno na 15 dana Ako imaš više od dve vize koje si dobio u Kini, a nemaš dve vize koje si napravio u konzulatu Kine negde u belom svetu, nije moguće dobiti M vizu na 6 ili 12 meseci! Inače, ova M viza se lako dobija u Hong Kongu, pod uslovom da ispunjavaš nevedene uslove Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 26, 2014 Pa nisu smanjili na 15. Nego je on verovatno prvi put isao u KKinu pa su mu dali na 15. Ja nisam prvi put, zapravo treći sam put ovde, a vizu sam dobio pre desetak dana, tako dane bi trebalo da su u medjuvremenu baš smanjili Inače ovo za M vizu sam i planirao. Ispunjavam uslove. Sve tri vize u pasošu su mi izvađene u Beogradu, a još uvek nemam vize vađene u Čajni. Tako da ne bi trebalo da bude problemA. POZDRAV Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 26, 2014 Mislim da nismo mislili na istu stvar Pisala sam u vezi produženja L vize u Kini Ako sam ga dobro razumela, sa 30 su smanjili na 15 dana... U Kini se vizni režim menja iz sata u sat Kada sam ja produžavala L vizu u Kini, moglo je 2x30 dana, i bilo je besplatno... Drugar je ne tako davno izvukao 1x30 dana, i platio je negde oko 150 juana... A sada se pominje 1x15 dana Verujem da ni oni sami više ne mogu pohvatati šta je šta u vezi viza Za M vizu 6 ili 12 meseci, moraš imati papirić da si ušao u Makao, jer tamo nose pasoš na viziranje! Jedino što ne znam da li se iz Kine mora izaći na 30 ili 60 dana... Neke agencije rešavaju na 30, a neke na 60 dana... Ako si u Šenzenu to nije problem, ali malo je komplikovanije za ljude koji su u unutrašnjem delu Kine... Možda ovo što sam ovde pisala sutra već neće važiti s obzirom na tempo promene viznog režima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites