Posted August 29, 2014 https://imageshack.com/i/ipWujuQOjhttps://imageshack.com/i/p4z1FX66jhttps://imageshack.com/i/ipupbg2vj Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 29, 2014 Ne moras bas da se odjavljujes, ali treba ponovo da se prijavis u policiji...inace, nije bas Chongqing idealan za posao (kao uostalom nijedan drugi grad u unutrasnjosti posle uvodjenja obaveznih izlazaka na svakih mesec dana)...Pratim temu, pa me intreresuje to pravilo za izlaske iz zemlje. Primenjuje li se za nosioce M vize? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 29, 2014 Pratim temu, pa me intreresuje to pravilo za izlaske iz zemlje. Primenjuje li se za nosioce M vize?Ako na M vizi piše nešto tipa duration of ič stej 30 dana after entri (viza, druga stavka sa desne strane), kada presečeš granicu, vratiš se u Kinu i nebitno što nisi menjao adresu boravka, moraš do gestapoa ponovo da se prijaviš da ti u prijavu upišu datum do kada imaš boravak u Kini (zveraju u zadnji ulazni pečat i računaju 30 dana od datuma na pečatu.. dan ulaska se ne računa). Imaš dve solucije: ili nikada da se ne prijaviš i praviš se blesav, ili da se svaki put kada presečeš granicu javiš na raport kod Von Smolhauzena. Ako se prijaviš i posle te nema ponovo sa novim pečatom, postoji šansa da ti Her Flik dođe u stan da vidi da li si se vratio a nisi se prijavio, ili da si ostao u Kini a nemaš više vizu, ili da si menjao mesto boravka. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 30, 2014 (zveraju u zadnji ulazni pečat i računaju 30 dana od datuma na pečatu.. dan ulaska se ne računa). Računa se i prvi dan, ne znam odakle ti to. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 30, 2014 Uvek smo se držali tog sistema i nikada problema na granici, a "pet miliona" puta smo ušli/izašli iz Kine, valjda bi nas bar 1x neko ošišao za 500 juana koliko košta jedan dan prekoračenja. Na prijavi boravka milicija tim sistemom računanja napiše datum do kada imaš legalan boravak u Kini. Inače, M godišnja viza važi 13 meseci. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 31, 2014 Uvek smo se držali tog sistema i nikada problema na granici, a "pet miliona" puta smo ušli/izašli iz Kine, valjda bi nas bar 1x neko ošišao za 500 juana koliko košta jedan dan prekoračenja. Na prijavi boravka milicija tim sistemom računanja napiše datum do kada imaš legalan boravak u Kini. Inače, M godišnja viza važi 13 meseci.Raspitaću se prvom sledećom prilikom na granici kod jedno 3-4 Kineza, ja sam bio ubeđen da oni računaju i taj dan. To je super ako taj dan ne računaju. Znači, ako sam te dobro razumeo, vi ste sledeće radili uvek, ušli ste na dan X i od sledećeg dana počeli da brojite, došli do brojke od 30 i tog 30-og izašli i nijednom (od tih 5 miliona puta) niste imali problem?M viza važi 13 meseci ako moraš da izlaziš na 30 dana, a 14 ako imaš onu sa 60. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 4, 2014 Vise nije moguce dobiti poslovne vize u mup.Jel guzva ovih dana u ambasadi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 4, 2014 Vise nije moguce dobiti poslovne vize u mup.Jel guzva ovih dana u ambasadiKako to? Od kad? Na MSP i dalje stoji da je moguce dobiti M vizu u MUP-u. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 8, 2014 Cao svima, procitala sam koliko sam stigla postove na temu... izvinjavam se unapred ako sam promasila odgovore koji me interesuju, nadam se da ce neko moci da mi odgovori. Elem... kroz par dana planiram da apliciram za turisticku vizu za Kinu, prvi put. Konkretnije, idem u Shenzhen a ostatak plana je fake. Planiram da trazim posao (dizajner enterijera i namestaja) i imam tamo neke kolege poznanike ali su oni otisli ranije i imali su vec ovde status zaposlenih pa me interesuje sledece> Koje su sanse da dobijem vizu ako predam potvrdu da sam na birou i da nisam ovde zaposlena a nemam ni status studenta jer sam nedavno zavrsila master.. Da mozda nesto laziram? Ili se to ne preporucuje? Da li to uopste gledaju? Idem sa deckom koji je u slicnoj situaciji.. Help please! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 8, 2014 (edited) pa za kinesku vizu generalno i ne trebaju papiri o zaposlenju..mislim, nisu neophodni...samo ponesi izvod sa racuna iz banke, i potrudi se da bude 1500-200 evra , i kupljenu povratnu avio kartu..ako nemas povratnu iz kine, nego iz neke druge azijske zemlje, u blizini, onda moras da im napises plan puta kako ces da dodjes do tamo...to je touostalom, citaj malo forum, i servis, sve lepo pise... Edited September 8, 2014 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 8, 2014 pa za kinesku vizu generalno i ne trebaju papiri o zaposlenju..mislim, nisu neophodni...samo ponesi izvod sa racuna iz banke, i potrudi se da bude 1500-200 evra , i kupljenu povratnu avio kartu..ako nemas povratnu iz kine, nego iz neke druge azijske zemlje, u blizini, onda moras da im napises plan puta kako ces da dodjes do tamo...to je touostalom, citaj malo forum, i servis, sve lepo piseHvala. Info o papirima o zaposlenju sam i nasla na servisu i na sajtu njihove ambasade, ali sjajno ako nisu potrebni. Kapiram da je taj racun bitniji a to mi je manji problem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 14, 2014 Najlaksi nacinNek ti neka firma gde znash ljude na memorandumu otkuca potvrdu da si zaposlena i udare pecat. Niko ne proverava.Meni u lokalnom supu gde sam izvadio bar 7-8 viza pa i jednu poslovnu za rusiju rekli da su vize vracene ministarstvu, i sigurno ih u lokalnim stanicama ne mozesh dobiti bar 6 mesecci po recima ove zene - Moja poslednja je imala oko godinu dana.Od papira sada trebaPozivno pismo - Potpisano na Kineskom niposto na engleskom - Zbog toga sam ovog puta dobio jedan ulazak umesto m na 6 meseiAvio karta - Ja uvek predam izmenjenu zadnju kartu - znaci niko ne proverava ali nek se sloze datumi- Zdravstveno osiguranje - Obavezno- Da na raccunu imate za svaki dan bar 50 eura- Kopija ako imate prethodnih viza- Ja uvek otkucam plan puta na srpskom- Rezervacija hotela - Mozete uraditi na booking.com rezervacije bez placanja garancije.To je to, uvek prolazi, uvek za nesto cimaju, uvek nesto izmene. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 17, 2014 Najlaksi nacinNek ti neka firma gde znash ljude na memorandumu otkuca potvrdu da si zaposlena i udare pecat. Niko ne proverava.Meni u lokalnom supu gde sam izvadio bar 7-8 viza pa i jednu poslovnu za rusiju rekli da su vize vracene ministarstvu, i sigurno ih u lokalnim stanicama ne mozesh dobiti bar 6 mesecci po recima ove zene - Moja poslednja je imala oko godinu dana.Od papira sada trebaPozivno pismo - Potpisano na Kineskom niposto na engleskom - Zbog toga sam ovog puta dobio jedan ulazak umesto m na 6 meseiAvio karta - Ja uvek predam izmenjenu zadnju kartu - znaci niko ne proverava ali nek se sloze datumi- Zdravstveno osiguranje - Obavezno- Da na raccunu imate za svaki dan bar 50 eura- Kopija ako imate prethodnih viza- Ja uvek otkucam plan puta na srpskom- Rezervacija hotela - Mozete uraditi na booking.com rezervacije bez placanja garancije.To je to, uvek prolazi, uvek za nesto cimaju, uvek nesto izmene.hvala, upravo (danas) aplicirali mada su nam odmah objasnili sa sve sto mozemo da dobijemo (kako sam ukapirala, zato sto prvi put trazimo vizu) jeste 30 dana 1 entry... ali nadam se da i dalje postoji ta opcija da se tamo produzi.. ovih 30 nam ne znaci puno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 17, 2014 A kad sam vec kod toga.. obzirom na to da bi trebalo da idemo u Shenzhen, ako dobijemo jedan ulazak.. postoji varijanta da produzimo u HK-u ili moramo negde u Kini? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 18, 2014 A kad sam vec kod toga.. obzirom na to da bi trebalo da idemo u Shenzhen, ako dobijemo jedan ulazak.. postoji varijanta da produzimo u HK-u ili moramo negde u Kini?Ne valja rabota. Daklem i Kinezi u Srbiji počeli da zatežu konopac, više nema u startu viza dužih od mesec dana, cccc... Naši ljudi su krenuli u žešću kolonizaciju ovog dela sveta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 19, 2014 A kad sam vec kod toga.. obzirom na to da bi trebalo da idemo u Shenzhen, ako dobijemo jedan ulazak.. postoji varijanta da produzimo u HK-u ili moramo negde u Kini?Trebalo bi da moze dva puta po 30 dana da se produzi u Shenzhenu (ili gde vec budete), a onda posle toga u HK po sledecu vizu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 3, 2014 Ljudi,ko je skoro vadio vizu u konzulatu u Beoogradu,turisticku,ineresuje me,u aprilu bih isao u Peking i Sangaj,pa sad gledam i karte,ima po ok ceni.Je l' karta bese mora da se kupi za razgovor ili...hvalaa Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 8, 2014 Ima li neko neku informaciju?ne mogu da dobijem konzularno nikako vec 2 dana...zvao sam ambasadu,rekose da se ne javljaju,ali pokusajete ponovo... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 8, 2014 Da nije ovo: http://www.travelchinaguide.com/essential/public-holiday.htmNational DayOct. 13 days(Oct. 1 - 3)Oct. 1 - 7 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 8, 2014 ne znam,8-mi je danas,ako im je bio taj praznik...zena u ambasadi me rece,da se ne javljaju oni u konzulatu,ali eto,pokusajte ponovo..nisat,hvala,onda im mail saljem ako ne uspem da ih dobijem.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 8, 2014 8 je u kineskoj kulturi srećan broj, nije dobro prekidati praznik osmog dana da se ne probude zli duhovi... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 9, 2014 ja sam skupio sve papire,samo jos rezervaciju karata da uradim,sta mi preporucujete.da odem direktno tamo,jer ne mogu da ih dobijem..? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 10, 2014 A odakle si ti prijatelju? BG ili van? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 10, 2014 Ne treba ti kupljena karta, rezervacija je dovoljna...P.S. Mada ne znam koji je "rok trajanja" vize tj da li ce vaziti jos uvek u aprilu, ako podneses sad (cini mi se da moras uci u periodu od 3meseca) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 10, 2014 Iz Zemuna sam...hm...eh...pa sad...valjda vaznost vize vazi,mislim bitno je na koliko ti je daju,pa da taj rok ne predjes,a kako ovako..ja sam s eodlucio sada da apliciram iz razloga sto sam nasao povoljnu cenu karata,a ako sacekam januar,mozda cena skoci..nadjoh za 65.800BGD-PEK,SHA-BEG... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites