Jump to content

Featured Replies

Posted

HŽ od 9. prosinca ukida 44 od 56 međunarodnih vlakova

...svakodnevno će voziti po jedan par vlakova tek na relacijama: Zagreb - Beč, Beograd - Zagreb - Villach, Zagreb - Villach - Frankfurt i Beograd - Zagreb - Zurich. U ljetnoj sezoni vozit će još po jedan par vlakova na relacijama Budimpešta - Split i Sarajevo - Ploče. Tako u 21. stoljeću ostajemo bez praktički ikakvog javnog prijevoza, primjerice, zimi za Mađarsku.

http://www.hznet.hr/medunarodni-prijevoz

clap clap clap clap clap clap clap clap clap clap clap clap

Po sadašnjim informacijama ima samo jedna promena, neće voziti ni Beograd - Zagreb - Filah, a voziće ipak Rijeka - Ljubljana - Beč. Kako sada stoje stvari BiH ostaje železnički odsečena od ostatka sveta, osim letneg voza Sarajevo - Ploče (a i to je slepo crevo).

• Author

Po sadašnjim informacijama ima samo jedna promena, neće voziti ni Beograd - Zagreb - Filah, a voziće ipak Rijeka - Ljubljana - Beč. Kako sada stoje stvari BiH ostaje železnički odsečena od ostatka sveta, osim letneg voza Sarajevo - Ploče (a i to je slepo crevo).

Ne znam za ovu promjenu...

Jel info provjeren?

Čudno da su ostavili Rijeku a ukinuli BG-Zagreb-Villah.

Jel info provjeren?

Tako pišu po železničkim forumima. Problem nije samo u HŽ, već i u ŽS, koji nema dovoljno lokomotiva. Navodno će taj BG-Villach ići Vinkovci-Villach. Ima i neka varijanta da ostane, tj. da iz Beograda zajedno kreću za Villach i Sarajevo, te bi se u Vinkovcima delio voz na dva dela. Ima još do decembra, a naši uvek u poslednji čas nešto izmene...

O tome se pise vec duze vremena. Pise i na zvancinoj stranici H.Z. Pogotovo je problem nama iz BiH, a imali smmo tako lijepe veze sa BG i Budimpestom za bas male pare.

Jel info provjeren?

Tako pišu po železničkim forumima. Problem nije samo u HŽ, već i u ŽS, koji nema dovoljno lokomotiva. Navodno će taj BG-Villach ići Vinkovci-Villach. Ima i neka varijanta da ostane, tj. da iz Beograda zajedno kreću za Villach i Sarajevo, te bi se u Vinkovcima delio voz na dva dela. Ima još do decembra, a naši uvek u poslednji čas nešto izmene...

Zašto bi ukinuli voz BG-Ljubljana (Filah), pa ti vozovi su uvek puni!?

Edit: sad sam pročitao članak gde piše da tu liniju neće ukinuti.

Zašto bi ukinuli voz BG-Ljubljana (Filah), pa ti vozovi su uvek puni!?

Edit: sad sam pročitao članak gde piše da tu liniju neće ukinuti.

Ukinuće svakako Beograd - Filah što uveče kreće iz Beograda, ovaj što u 5 ujutru kreće iz Beograda je još pod znakom pitanja.

P.S. Ovde ima peticija protiv ukidanja - http://www.change.org/petitions/croatian-railways-reconsider-planned-cuts-to-international-passenger-rail-services#share

• 2 weeks later...

Predmet: Međunarodni prijevoz u voznom redu 2012/2013.

Nakon završene analize cjelokupnoga međunarodnog prijevoza i niza razgovora s

međunarodnim željezničkim partnerima HŽ Putnički prijevoz d.o.o. će u voznom redu za

2012/2013. održavati veze s europskim metropolama. Sukladno odluci vodstva tvrtke

svakodnevno će voziti po jedan par vlakova na relacijama:

Zagreb - Beč

Vinkovci - Zagreb - Villach

Zagreb - Villach - Frankfurt

Ploče - Sarajevo

Beograd - Zagreb - Zurich

Rijeka - Ljubljana (s vezom za Beč)

Rijeka - Ljubljana (s vezom za Munchen)

Zagreb - Villach

Sarajevo - Zagreb

Zagreb - Munchen

Budimpešta - Zagreb

U ljetnoj sezoni vozit će po jedan par vlakova na relaciji Budimpešta – Split.

Dakle, od 56 međunarodnih linija u voznom redu 2011/2012. u novome voznom redu ostat

će 24 linije. S pojedinim međunarodnim partnerima još uvijek se razgovara o mogućem

uvođenju još nekih linija. O dogovoru pravodobno ćemo izvijestiti javnost.

glasnogovornica HŽ Putničkog prijevoza

Mihaela Tomurad Sušac, dipl. novinarka