Followers 0

Aviokarta Tivat Beograd

4 posts in this topic

Pozdrav svima, ovo mi je prvo oglašavanje i prva tema. Pretražila sam teme, nisam našla ništa slično.

Kao prvo, 01.10. sam se vratila iz Tivta (sa sinom), jutarnjim letom u 9:10 i to zadovoljstvo nas je koštalo oko 19.500,oo, preko JumboTravela. U upitniku sam čekirala mesto pored prozora, jer je bila i ta opcija. Za te pare smo dobili  mesto pored "slepog" prozora,  :?.

Čovek pored nas je platio oko 7000 din kartu, ali nije znao ime agencije...a načula sam da su ovi ispred mene platili oko 50 EU. Nisma pitala preko koga....

Kada sam on-line pretraživala, stanje je bilo sledeće:

1. edreams je najpovoljniji (55 eura po jednoj osobi) sa najširim dijapazonom polazaka

2. aerogaga je oko 20 eura skuplja od edreamsa (po istim letovima, tj što je tamo 55, kod aerogage je 75), ima skoro isti ili malo manji dijapazon polazaka

3. avio-karte.rs su nešto jeftiniji od JumboTravela i imaju solidan broj polazaka

4. Jumbo Travel-moj muž je insistirao da kupim kartu preko njih, jer imaju dobre preporuke i pouzdani su ;)

Na kraju sam uradila kako je on insistirao, jer sam se zapetljala u plaćanje preko prva dva (traže brojeve pasoša). Zanima me kakava su vaša iskustva (ako ih imate sa navedenim ili ostalim agencijama),  sa plaćanjem i uslugom, na ovoj destinaciji ? Ima li skrivenih troškova, koliko su poslovni?

Sada kad sam uporedila, ispali smo prave ovce, vratili smo se u Beograd jutarnjim letom (umesto poslepodnevno-večernjim), platili više od ostalih-nismo imali prozor, a recimo  ostali imaju i jeftiniji i bolji izbor letova (povratak u beograd posle 15h)

Kolko ja znam, uvek je najbolje da kupis karte direktno sa sajta jat airways ili montenegro airlines, jer onda izbegavas posrednika i samim tim najjeftinije prolazis. Sta mislis kako te agencije zaradjiju? Pa na vrednost aviokarte, dodaju i svoj procenat koji ide tebi iz dzepa, jednostavno. Nije mi jasno zasto bi iko danas isao u agenciju, gubio deo dana na to i fizicku kupovao kartu koja je skuplja, kad to mozes da zavrsis od kuce i da te ispadne jeftinije.

A to sto si imala "slepi" prozor, to vec nije odgovornost agencije :) Dobila si sediste do prozora, koje si i trazila. Mala ispravka za edreams, cena jeste najniza, ali kad odes do poslednjeg koraka, dodao bi ti jos nekih 10-20 evra ili koliko vec, pa izadje na isto, ali, svakako manje od 19800din. Doduse, cena karte zavisi i od toga kad ste je kupili. A i nemaju sve karte iste cene, tako da vas u agenciji mozda i nisu bas mnogo ojadili. Ali, uglavnom je uvek skuplje preko agencije, objasnjeno u prethodnom postu.

Ako nije preka potreba let do Tivta, biraj bilo koju drugu destinacija, hvala Bogu, sad ih ima dosta iz BGa i to za male pare. Odes na sajt www.wizzair.com i biraj. Sediste se bira po principu, "ko pre devojci, njegova je", dakle, ko prvi udje u avion, ima veci izbor, ili ti, sedista nisu numerisana ;)

Kolko ja znam, uvek je najbolje da kupis karte direktno sa sajta jat airways ili montenegro airlines, jer onda izbegavas posrednika i samim tim najjeftinije prolazis. Sta mislis kako te agencije zaradjiju? Pa na vrednost aviokarte, dodaju i svoj procenat koji ide tebi iz dzepa, jednostavno. Nije mi jasno zasto bi iko danas isao u agenciju, gubio deo dana na to i fizicku kupovao kartu koja je skuplja, kad to mozes da zavrsis od kuce i da te ispadne jeftinije.

Ovo nije bas uvek tacno. Agencije nekad "otkupe" od avio kompanije karte po nizim cenama [consolidator fares] i desi se da avio kompanija rasproda karte u jeftinim klasama, a da ih agencija i dalje nudi.

Najbolje resenje je proveriti na vise mesta, pa onda kupiti tamo gde je [naj]jeftinije.