Followers 0

Kako do Andore?

14 posts in this topic

Upravo sam se registrovao na ovom sajtu i odusevljava me koliko neki ljudi vladaju materijom. Sve znate. Pretpostavljam da cete i meni da pomognete. Putovanja me i nisu interesovala toliko da bih sam organizovao isto. Ipak, to se promenilo i sad samo o tome razmisljam. Zelim da moja prva destinacija bude Andora. Surfovao sam malo po netu, ali kao laiku mi nista nije jasno kako da do nje stignem. Video sam da imaju neki autobusi sa aerodroma u Tuluzu i Barseloni. Za smestaj sam mislio da probam sa couchsurfing-om, pa sta mi da Bog. Jos jednom hvala!

Dobrodosao na forum!

Malo neobicna destinacija za prvo samostalno organizovano putovanje, ali, dobro, tvoj izbor :) Ono sto ja znam, to je da je moj drugar isao u neku organizovanu turu do Andore sa polaskom iz Barselone. Dakle, ta konekcija postoji, samo se treba malo raspitati kako funkcionise. Mora biti nesto na netu! A do Barse mozes lowcostom, Wizzom, npr, iz Temisvara ili Budimpeste, ili iz Srbije nekom redovnom kompanijom po nekoj promoceni, Alitalia i Swiss ponekad imaju prihvatljive cene. Naravno, ako je cena ogranicavajuci faktor, dolazi u obzir kombinovanje svih mogucih lowcostova i presedanja. A kako i da li funkcionise CS u Andori, to bi trebalo proveriti pre nego se zaista odlucis na put.

Hvala Dragance! To mi svi kazu. Mislenja su podeljena vezano za moj odlazak tamo. Jedni mi govore kako cu puno para potrositi na odlazak tamo i da nema sta da se vidi, dok mi drugi kazu da je tamo prelepo i da cu se lepo provesti. Ako nista drugo jedna zemlja manje na spisku. Pronasao sam neki FrogBus koji krece sa aerodroma Barselone i Tuluza. Povratna karta iz Barse je 52, a iz Tuluza 60 evra. Da li je to previse skupo, s obzirom da je to 136 km? I jos jedno pitanje za laika. Pronasao sam neke dosta povoljne karte u Wizz-u, medjutim ja ne mogu da vrsim online booking, pa rekoh, moze li se kupiti u nekoj poslovnici ili bilo gde drugde u Beogradu? Ili bih morao da otvorim racun? Sto se tice CS-a, ja sam vrlo skeptican povodom toga, ali me sestra ubedjuje da je to super resenje za smestaj. Pronasao sam nekoliko ljudi koji zive u Andori i koji su voljni da pruze smestaj. Imate li vi neka iskustva povodom ovoga? Ako imate neki savet ili nesto da dopunite, bio bih vam veoma zahvalan!

postoje svakodnevni polasci sa autobuske stanice u barseloni za andoru. koliko se ja secam karta nije bila vise od 30, 40 eura povratna. autobuska stanica je blizu trijumfalne kapije.

link https://plus.google.com/113320510608407265162/about?gl=rs&hl=en

kako si se raspitao za smestaj tako isto slobodno pitaj lokalce i za informacije o prevozu. oni sigurno najbolje znaju gde, sta i kako.

Sad sam bas gledao i povratna karta je jeftinija par evra. Ovaj FrogBus ide direktno sa aerodroma, sto mi je nekako bolje, ali cu ovu stanicu drzati u rezervi ako budem morao da cekam puno na aerodromu. Jel ima neki bus sa aerodroma do Trijumfalne kapije ili moram taxijem? Hvala za tip Danilo! clap

I ja uskoro krećem na put u tom pravcu, i s obzirom da imam taj fetiš prema tim državicama, da li je neko nešto saznao kako najjeftinije do Andore? Na putu svakako imam i Gibraltar u planu, ali mi se čini da je to mnogo lakše odraditi. Čitao sam o nekim mestašcima L'Hospitalitet u Francuskoj i neke selendre sa španske strane, pa odatle, ali naravno info iz prve ruke su dobrodošle.

@jimmy Gibraltar je engleska teritorija, pa ti je potrebna viza. Verovatno znaš, ali za svaki slučaj.

Neki su jos ranije pisali da su usli sa spanske strane busom, pogledaj malo na search, mozda nadjes.

Imao sam u planu jesenas kada sam isao u Barselonu da posetim i Andoru, medjutim ipak sam se odlucio da ostanem u Barseloni jer me je grad totalno kupio. Koliko sam ja cackao po net-u iz Barselone za Andoru mozes ALSA autobusima https://www.alsa.es/en povratna karta je oko 50 evra. Put traje oko tri-tri i po sata u jednom pravcu.

Evo najsvezije informacije, ja sam pre 10 dana bio u Andori.

Posto je dosta popularan kod nas Ljoret de Mar (i sad sam bio tamo na apsolventskoj ekskurziji), resio da odem do Andore. Evo kako:

1) Iz Ljoret de Mara na autobuskoj stanici kupi se kombinovana bus+vozna karta koja kosta 16 evra povratna (ide se do Blanesa autobusom, pa iz Blanesa do Barselone vozom). Autobus i vozovi krecu na svakih pola sata, stize se za dva sata iz Ljoreta do Barselone. Vazno je znati da u Barseloni postoje dve velike autobuske stanice, jedna je Nord a druga Sants. Ovom kombinacijom se stize na Sants zeleznicku stanicu, odakle i krece autobus za Andoru.

2) Na Sants autobuskoj stanici u Barseloni (koja se nalazi odmah pored zeleznicke, sa njene desne strane) kupi se karta za Andora la Velju (glavni grad Andore) koja kosta 45 evra povratna za osobe do 25 godina starosti, a 50 evra za starije preko 25 godina. Nije potrebna rezervacija preko interneta za kupovinu karte ali je potreban pasos prilikom kupovine. Firma se zove Direct Bus, autobusi imaju WiFi i jako su kvalitetna, kozna sedista, te je putovanje jako udobno. Putuje se tacno tri sata sa zadrzavanjem na granici i nema stajanja prilikom putovanja. Ovde je njihov link sa polascima i dolascima u Andoru. http://www.andorradirectbus.es/en/

E sad, morate da znate jos nesto. Nemojte da pokusavate da idete tamo preko Couchsurfinga, jako je malo ljudi koji imaju profil tamo, a i mogu da naprave problem na granici. Mene su pitali na granici koliko para imam i da ima pokazem (!?), u kom hotelu odsedam i koliko ostajem u Andori, tako da je ispalo dobro sto sam rezervisao hotel umesto CS opcije :). Ukoliko ste u mogucnosti idite obavezno, predivno je i necete se pokajati. Veliki pozdrav za Klub putnika!

Јел ударају печате у пасош? Веома је интересантно да једна мала Андора није део Шенгена.