Jump to content

Featured Replies

Posted

Treba da idem u ovu nazovi državu sad u subotu na sedam dana ali su me odbili u francuskoj ambasadi dva puta za sedam dana. Pošto radim neki freelance posao, nemam nikakav ugovor, i za druge zemlje su mi uvek davali turističku vizu. Ali ovi neće da čuju. Sve sam im priložio što treba, uključujući kupljenu povratnu kartu preko Istanbula, rezervisan hotel, uverenja sa faksa i još gomilu papira+ pasoš mi je pun viza i pečata.

Ali ne vredi, malopre me drugi put obaveštavaju da neće da daju jer nemam dokaz da radim za firmu za koju radim...

Najgore je što na ovom linku http://www.24sata.rs/vesti/aktuelno/vest/bez-vize-u-56-zemalja-sveta/440.phtml  piše da viza za tamo ni ne treba za državljane Srbije (do 10 dana).

Jer može neko da mi da neki predlog, da odem u drugu ambasadu ili nešto tako. Ovde stoji https://www.klubputnika.org/vize/20-afrika/43-dzibuti  da se u Kairu dobija odmah ali mi onda treba viza za Egipat a ne bih imao dovoljno vremena.

Aj ako neko ima pametan savet nek napiše odmah, stvarno mi je hitno.

Hvala unapred.

• Author

Šta znači to 'odmah' Draganče? Zar je moguće da ovi u francuskoj ambasadi nisu obavešteni, polomih se sa njima poslednjih nedelju dana. Čak mi kaže ona što radi tamo 'ovu hotelsku rezervaciju si i ti mogao da otkucaš' , ni to mi čak ne veruje. Znam da zvuči neverovatno ali je istina. Platio sam i kartu preko 700e (koja će mi sad propasti) a ona mi kaže 'pa što si kupovao, šta da ti radim'.

Timatic kaze da i srpski drzavljani mogu da je uzmu prilikom ulaska u zemlju:

05DEC12 / 1718 UTC

National Serbia (RS)            /Embarkation Serbia (RS)
Destination Djibouti (DJ)      

Djibouti (DJ)

Passport required.
- Passport and/or passport replacing documents must be valid
 on arrival.
Admission and Transit Restrictions:

- Admission refused to holders of non-biometric passports
 issued to nationals of Serbia.

Visa Issuance:
Visa required, except for Nationals of Serbia can obtain a

visa on arrival. Fee:
Stays of max. 1 month: DJF 15,000.-, EUR 75.- or USD 90.-.
Stays of more than 1 month: DJF 20,000.-, EUR 100.- or USD
120.-.

Samo tom prilikom nemoj da im zoves zemlju 'nazovi drzavom' ;) ...mozda ti tada ni oni nece dati vizu...

• Author

Hvala puno jms_uk !

Jel znaš možda koliko je pouzdan taj sajt, tj. da li mi se isplati da sletim dole pa da ih ubedjujem tamo na aerodromu da me puste. Pošto kapiram da će Turkish da mi dozvoli da se ukrcam na bazi info sa Timatica.

Samo tom prilikom nemoj da im zoves zemlju 'nazovi drzavom' Wink ...mozda ti tada ni oni nece dati vizu...

:)

Imas 2 opcije. Ili da ti propadne karta ili da pokusas da odes tamo :) Sudeci po svemu sto pise, trebalo bi da mozes da udjes bez problema. Ma da, nadam se da si svestan u kakvu zemlju ides, tako da je sve moguce. Ne znam sta znaci to "odmah", samo sam prosledio informaciju. Srecno!

Samo da dodam da se ovaj [TIMATIC] info odnosi samo na [turisticku] posetu.

• Author

Hvala na savetima Draganče.

Treba ujutru da podignem pasoš u ambasadi pa ću videti još sa njima. I dalje ne mogu da verujem koliko je neprofesionalna žena koja radi tamo uvek i sve poslove, ladno mi spušta slušalicu danas na moje insistiranje da mi objasni kako da pronađem hotelsku rezervaciju koja će se njoj/njima svideti (pošto se ova moja može otkucati a inače postoji neka koja ne može  :?).

I sad vidim da to izgleda ništa nije ni trebalo  :bang:

Ako neko ima još predloga, dobrodošao je...

• Author

@ jms_uk 

Ok, turistička... Imam rezervaciju hotela, povratnu kartu.  Nema razlike za njih na aerodromu.

@ pedjalon

To bi me koštalo previše, propala bi mi ova karta a morao bih da kupujem za Egipat dan-dva pre. Na sve to nije ni sigurno da može odmah da se dobije u Kairu, mislim to je Afrika, nikad se ne zna... Hvala za info u svakom slučaju.

• Author

Izbegavati Francusku ambasadu u najširem luku, ako je moguće.

Uzeli (ukrali) su mi 35e i gomilu vremena za vizu koja se dobija na aerodromu bez ikakvih problema i procedure.

I još me odbili dva puta sa nekim smešnim obrazloženjima.

A žena koja prima zahteve tamo, Francuskinja valjda,

je posebna priča...ne dobija mi se ban tako da... nema svrhe...

Hvala na pomoći, inače verovatno ne bih nikada otišao.