Followers 0

Belgija - Tomorrowland - Jul 2013.

77 posts in this topic

Pozdrav svima i srecni praznici.

Ja sam nov ovde. Otvaram ovu temu zbog ovogodisnjeg Tomorrowlenda koji se odrzava u mestu Boom na 30 km od Brisela u Belgiji.

Mozda cete pomisliti da je prerano da se nesto planira jer se festival odrzava od 26. do 28. ali s obizirom idem sa drugom koji je totalno neorganizovan i sve ceka da ja zavrsim i da nam je ovo prvi put da letimo, ne bi bilo lose malo pomoci.

Imam nekoliko pitanja. Prvo oko prevoza do Brisela. Nesto sam ja trazio i dosao do zakljucka da je najbolje wizzairom iz Beograda za Brisel. E sad, ja proverio i imaju polazak 26. u 12:35, a vratio bih se 29. Cena povratne karte je 11500din.

Pa me zanima prvo da li sam bio u pravu kada sam rekao da je wizzair najjeftiniji do Belgije? Stvar koja me ustvari najvise zanima je da li je bolje da se rezervise sada karta, posto nismo toliko pri parama. Ja sam mislio tamo negde marta/aprila, ali me zanima da li je moguce da se cena karte do tada drasticno poveca? Takodje me zanima ima li nekog popusta za studente?

I jos me zanima kada stignem u Brisel, rekli su da do tog mesta Boom ima 30km, pa sta mislite da li je bolje busom ili vozom? I koja bi recimo bila cena za tu realiciju, tih 30km ?

Hvala unapred.  :pivoooo:

From Brussels South Charleroi Airport (CRL)

By public transport

Leave the airport building via door 2 (“porte 2”). Take bus A (public transport company: TEC) to the train station

Charleroi-Sud. There you take the train to Boom (on Friday) or to Mechelen (on Saturday and Sunday).

A handy public transport planner can be found on www.b-rail.be

Friday July 27

From Charleroi-Sud, take the train to Antwerpen (Anvers),

get off the train in Antwerpen-Berchem and take the train to

Boom (L-train Antwerpen-Centraal – Puurs).

A free shuttle bus service will bring you directly from the

railway station in Boom to the festival grounds.

Saturday July 28 and Sunday July 29

From the train station Charleroi-Sud, take the train to

Mechelen (direction: Antwerpen/Anvers) (1 train/h at  h40).

In Mechelen take bus 500 to Boom  (1 bus/h at h05). The

bus stop is located in front of the railway station (platform

10).

By car

Follow the  signs  “E420/A54  Bruxelles”.  In Brussels  you

arrive on the ring road (R0), there you follow the direction

E19 Antwerpen. On the E19, take exit 8 Rumst after about From the airport to Tomorrowland 2012 2

22 km. At the exit turn left (direction Rumst/Boom). Follow the signs “festival”.

Hvala puno na odgovoru. Procitao sam ja to sa sajta Tomorrowland, samo me zanima cena toga ako je neko mozda bio u Belgiji pa zna otprilike cenu za tih 30km.

to vidi na sajtu belgijskih zeleznica www.b-rail.be , cena zavisi od toga koliko imas godina, da li je putovanje za vikend i ostalo...Sve ces naci na sajtu. Lep provod!

Za wizz ti je sigurno prerano...cekaj minimum april, a najverovatnije da ce maj biti idealan...  :mah:

Hvala na odgovoru Un I.Q. ue

Ja sam i prezadovoljan ovom cenom s obizorom da je preko JAT 250usd povratna karta. Samo sam se plasio da wizz ne podigne cene kad krene sezona.  clap.gif' alt=':clap:'>

Najveci problem u toj prici jeste zapravo kako ces doci do karte za festival. Biva razgrabljena nakon par sati, a ogroman broj agencija ih takodje trebuje..

@Omerta

Poznat mi je taj problem. Imam rodjaka u inostranstvu koji ce mi kupiti karte. Znam da je frka, ali eto, nadam se da cemo imati srece :)

Jel zna mozda neko kad se otprilike pustaju karte u prodaju ? Ja mislim da je prosle godine aprila bilo, ali nisam siguran.

@Omerta

Poznat mi je taj problem. Imam rodjaka u inostranstvu koji ce mi kupiti karte. Znam da je frka, ali eto, nadam se da cemo imati srece :)

Jel zna mozda neko kad se otprilike pustaju karte u prodaju ? Ja mislim da je prosle godine aprila bilo, ali nisam siguran.

Ne mogu da se setim, ali mislim da je bilo nesto kasnije, tipa krajem maja ali ne drzi me za rec... Najbolje je da im pustis meil i da ih pitas ;)

E ljudi javio se novi problem. Wizzair ide 26. :S a festival isto pocinje 26. pa sam ja mislio da odemo 25. i prespavamo u dreamvillu (mesto za kampovanje) jer svakako moramo da kupimo ulaznice za dreamville preko neta za sva 4 dana, ali to je nemoguce. A festival pocinje 26. od 13h do 01h. Jel postoji neka druga solucija ?? Da li je moguce da imam toliko srece da wizzair uvede i tu liniju cetvrtkom ?  :102:

JAT ide 25. ali je karta 21 000 din, dok nam je wizzairom 11 000 din. Wizz ide do brisela i 22. ali check in u dreamvillu je moguc tek od 25. pa ne znam gde bih tri dana bio =/

A sada sam video da se kod wizzaira placa prtljag 25e. Jel zna neko jel ulazi jos nesto mozda u tu cenu ? Ako ispadne wizzair (sa prljagom) - 15k dinara, a JAT (sa prljagom) 20k dinara, onda mi se vise isplati da idem JAtom dan ranije. I poslednje pitanje je da li postoje studentski popusti ?

Wizz-om ti se računa kofer po 25 eura u jednom pravcu,što znači još 25 u drugom.. A i naplatiće ti još 800 din što plaćaš kreditnom karticom.. Osim ako ne budeš plaćao bankovnom doznakom.. Možeš da ne nosiš kofer nego da uzmeš ranac pa u njega strpaš par najosnovnijih stvari i on ti je za džabe ali ako ostaješ na duže ne gine ti tih 50 eura za kofer... Ne znam koliko ti se isplati JAT pošto je JAT krš neviđeni ne bi me čudilo ni da ne poletiš za Brisel....  :maddd:

Kao prvo hvala puno na odgovoru.

Upravo sam proveo ceo dan trazeci nesto po netu i taman sam se odlucio da idem JATom jer im je cena isto kao i wizzair sa prtljagom, a idem dan ranije JATOM, i onda sam procitao ovaj tvoj komentar i totalno se izbedacio. Ne mogu sve da strpam u ranac jer moramo da nosimo sator =/

Ja sam ocekivao da su oni neodgovorni (ipak je ovo Srbija), ali bas toliko da ne ode avion ? Nesto nam se ne bacaju po 250eur za kartu za tomorrowland, a da ne odletimo za brisel uopste =/

U svakom slučaju ti preporučujem Wizz.. I sa koferom i sa plaćanjem tih 800 din što ćeš platiti Visom ispašćeš jeftinije nego JAT-om.. Em su im avioni novi,stjuardese mlade i ljubazne a ne da letiš u Jatovom raspalom avionu iz prvog svetskog rata sa nekim babuskerama...  :death: Drugo pre par meseci JAT je za let do Osla prodao više karata nego što ima mesta u avionu računajući da se neće svi pojaviti na letu.. Tako da je 6 ljudi ostalo na aerodromu čekajući na drugi let i time propustili let koji su oni imali od Osla do nekog mesta(ne sećam se tačno)... JAT je raspad živi i neće još dugo opstati a uz to su jedni od skupljih.. Uvek imaju akcije kao 130 evra lupam Dizeldorf a kad probaš da nadješ tu kartu od 130 evra ta karta je toliko ako je kupiš lupam sad za avgust....  :bang:

Hvala svima na odgovorima.

Ja sam se pomirio sa cinjenicom da moram da platim oko 20 000 din za kartu, tako da jedini razlog zbog koga bih izabrao JAT ispred wizzaira je datum. Ipak, otvaranje festivala je jedan od najlepsih delova, stvarno bi bilo steta propustiti takav spektakl.

Pronasao sam jos ponuda, recimo swiss ide po istoj ceni samo sto u povratku pravi pauzu od 11h u minhenu, sto mi nikako ne odgovara jer nemam gde. A lufthansa takodje nudi istu cenu ali jedini je problem sto se u Brisel stize oko 21h. U svakom slucaju to i nije toliko veliki problem ukoliko u dreamvillu mogu da se check in oko 22h (racunajuci da mi od brisela do antwerpa treba 1h). Ne znam kakva su vasa iskustva sa lufthansom i da li se kod njih placa prtljag kao kod wizzaira ?

Ne, kod Lufthanze se ne doplaćuje ništa. Oni su ipak svetske face. Ali to i platiš, u odnosu na Wizz, EasyJet i slične.

Pazi, za jedan dvosatni let zaista nije bitno kako te ugošćuju, i ja bih odabrao Jat da mi odgovara termin, da sam na tvom mestu. Ali se priča po forumu da Jat ukida liniju za Brisel, samo ne upratih od kada.

Ok, hvala. Znaci imam opciju JAT i Lufthansa. Razlika je 500dinara ali Lufthansa stize u vecernjim satima  zvizhd

Pa i taj swiss kad bi uzeo,šta ti je problem da izblejiš 11 sati na aerodromu??? Ili čak i da prošetaš kroz Minhen.. Nije to toliko puno veruj mi.. Ja sam blejao po celu noć na aerodromima.. Zakuntaš ili nešto jbg..  :)

Samo bih skrenuo paznju da ovde ocigledno postoje predrasude po pitanju raznih kompanija. Niti je JAT bas toliki krs, niti su Lufthansa svetske face. JAT je imao par nekih slucajeva oko kojih se digne prasina u nasoj javnosti, ali, generalno, letovi se obavljaju, vecinom bez problema. Nepouzdanost se uglavnom tice satnice, tako da, ko planira neku konekciju ili da bas stigne u odredjeno vreme, bolje da ih izbegne. Sad, to sto su avioni stari, ne znaci da treba da se poguraju da bi poleteli. Svi oni prodju istu tehnicku kontrolu kao i novi avioni i sa te strane su bezbedni. Sto neko preferira mlade i zgodne devojke umesto nekih teki i ciki u JATu, to je stvar ukusa. Usluga, generalno, nije losa. A ako bih mogao da biram izmedju Lufthansinog i JATovog sendvica, uvek bih odabrao JATov. Od Lufthnsinog nisam video grdji. Ali, to je opet nebitna sitnica.

Ko da jeftiniju kartu, njima letim :) Za 2 sata leta, nece nista da mi fali ni ako moram da se druzim sa tetkama iz JATa ;D

@Omerta

Ne mogu da se setim, ali mislim da je bilo nesto kasnije, tipa krajem maja ali ne drzi me za rec... Najbolje je da im pustis meil i da ih pitas ;)

Nznm da li ste videli, prodaja karata za tomorrowland pocinje od sredine februara...

Pa i taj swiss kad bi uzeo,šta ti je problem da izblejiš 11 sati na aerodromu??? Ili čak i da prošetaš kroz Minhen.. Nije to toliko puno veruj mi.. Ja sam blejao po celu noć na aerodromima.. Zakuntaš ili nešto jbg..  :)

Ipak sam pogledao i nije toliko zadrzavanje. Ko zna sta sam ja prvo gledao. Swiss air je sada jedna od mogucnosti ili JAT. Jel zna neko kada je najbolje vreme da se rezervise ako idem Jula ?

Samo bih skrenuo paznju da ovde ocigledno postoje predrasude po pitanju raznih kompanija. Niti je JAT bas toliki krs, niti su Lufthansa svetske face. JAT je imao par nekih slucajeva oko kojih se digne prasina u nasoj javnosti, ali, generalno, letovi se obavljaju, vecinom bez problema. Nepouzdanost se uglavnom tice satnice, tako da, ko planira neku konekciju ili da bas stigne u odredjeno vreme, bolje da ih izbegne. Sad, to sto su avioni stari, ne znaci da treba da se poguraju da bi poleteli. Svi oni prodju istu tehnicku kontrolu kao i novi avioni i sa te strane su bezbedni. Sto neko preferira mlade i zgodne devojke umesto nekih teki i ciki u JATu, to je stvar ukusa. Usluga, generalno, nije losa. A ako bih mogao da biram izmedju Lufthansinog i JATovog sendvica, uvek bih odabrao JATov. Od Lufthnsinog nisam video grdji. Ali, to je opet nebitna sitnica.

Ko da jeftiniju kartu, njima letim :) Za 2 sata leta, nece nista da mi fali ni ako moram da se druzim sa tetkama iz JATa ;D

A predpostavio sam da nije bas toliko ocajno koliko svi pricaju, mada ipak znam da i nisu bas toliko sigurno da mogu na njih da se oslonim. U svakom slucaju videcu sta cu da radim kada budem kupio karte. Hvala na odgovoru

@Omerta

Nznm da li ste videli, prodaja karata za tomorrowland pocinje od sredine februara...

Jesam, ceka se taj datum odavno :) samo je pitanje da li cemo imati dovoljno srece. Hvala na odgovoru

znam da je mozda malo izvan teme ali me zanima ako bi mogao da mi kazes koliko je ulaznica zva sva cetiri dana i koliko je kamp za ovu godinu? :)