Followers 0

Kako dobiti vizu za stalni boravak u Austriji

33 posts in this topic

Pozzz

Treba mi pomoc tj ja zivim u Bosni a djevojka mi zivi u Austriji.....ne mozemo da zivimo skupa imamo problem kako da ja odem tamo jer zelimo zivjet skupa ona vec jedno djete ima a i na putu je nase vec drugo.....tako da ja necu moci da dobijem vizu jer ona ne radi a djete dolazi...pa ako moze par iinformacija ili savjeta......

Ne treba ti viza za boravak 90 u 180 dana.

Ali ne mozemo da zivimo skupa u Becu jer ja nemam vize a ni drzavljanstvo njihovo...ne mogu tako smao otici moram se vratiti

Molim vas da mi objasnite kako mogu dobiti sve potrebne informacije da zivim u Austriji(Bec)....imam djevojku tamo dugo smo zajedno imamo planove vjencat se a i dolazi nam djete nase ubrzo na svijet...kako da budemo skupa

Izvod iz Pravilnika foruma:

"Davanje naslova

Kada otvarate temu, dajte joj naslov koji odrazava njenu sustinu. Recimo, "Viza za Liliput" ili "Kako do Marsa" su dobri naslovi, a "potrebna pomoc" i "HITNO" su loši naslovi."

edit: Naslov teme promenjen u skladu sa Pravilnikom foruma, kako bi se sto lakse dobili adekvatni odgovori.

Moja drugarica se udala u Beču za našeg lika koji ima rot vajs rot, ali evo i posle skoro pola godine koliko se udala za njega i dalje ne može da sredi papire, poprilično je duga procedura u svakom slučaju. tako da je iako udata za lika koji ima dozvolu za život u austriji, ona je malo tamo malo ovamo, jer ne sme da prekorači tih 90 dana, jer bi to posle moglo skupo da je košta.

... a i dolazi nam djete nase ubrzo na svijet...

Ne zelim da ti stajem na muku,ali o tome si,tj. ste trebali ranije da razmisljate.

Mislim da je pogresan korak prvo napraviti dete,a tek onda da razmisljas kako ces da odes tamo da zivis.

Al dobro,tvoja (vasa?) stvar...

... a i dolazi nam djete nase ubrzo na svijet...

Ne zelim da ti stajem na muku,ali o tome si,tj. ste trebali ranije da razmisljate.

Mislim da je pogresan korak prvo napraviti dete,a tek onda da razmisljas kako ces da odes tamo da zivis.

Al dobro,tvoja (vasa?) stvar...

ja sam trazio pomoc informacije kako i sta ja ne bjezim od toga i to meni nije muka vec radost da cu dobiti djete...znaci samo informacije zelim

Zanima me sledeca stvar. Ako sad odem za Austriju, npr. 1-og marta i vratim se 1-og juna, znaci do 1-og septembra ne mogu opet da idem? A ako mi u medjuvremenu npr. 15-juna  rodjak iz Austrije posalje vizu, garantno pismo ili sta vec, da li mogu i pre tog 1-og septembra da odem opet tamo? Molim vas da mi odgovori neko ko zna pouzanu informaciju. Hvala. :)

Morao bi da se vratiš 29 maja, to je 90 dana boravka i mogao bi ponovo u Austriju nakon 90 dana, pa izračunaj.

Rođak ti ne može poslati vizu. Ne turističku Vizu za duži boravak izdaje austrijski konzulat u Beogradu (ako si iz Srbije) na osnovu relevantnih dokumenata.

Pa,najgore ti je ono sto se i svima drugima tebi slicnim moze desiti...novcana kazna (ako nemas da platis - zatvor) + zabrana ulaska u EU.

bok.

dajte molim Vas dali bi mi itko mogao reći: rodio sam se u Austiji, živio prvih 7 godina...i ovaj, dali bi ja sad mogao dobiti radne papire ???

pozz.imam jedno pitanje,imam dugotrajne italijanske papire illimitato lungo periodo CE,vec 10 god od kada sam u Italiji sve regularno bez ikakvih problema i hteo bi da se preselim u Austriji,interesuje me dali sa italijanske papire dugotrajne mogu da radim u Austriji i gde treba da se javim...Hvala unapred.

pozz.imam jedno pitanje,imam dugotrajne italijanske papire illimitato lungo periodo CE,vec 10 god od kada sam u Italiji sve regularno bez ikakvih problema i hteo bi da se preselim u Austriji,interesuje me dali sa italijanske papire dugotrajne mogu da radim u Austriji i gde treba da se javim...Hvala unapred.

Mozes sa tim CE dozvolom za dugi boravak (soggiornanti di lungo periodo) da emigriras u bilo koju zemlju UE, osim Velike Britanije, Irske i Danske, ali u roku od 3 meseca moras da se prijavis lokalnim organima i da trazis da ti potvrde, odobre ili sta vec.. boravak. A to se radi u skladu, naravno, sa normama i zakonima zemlje u koju si emigrirao, a to moze i obicno i znaci da ce to malo teze ici, pogotovu sto je sve to novo i sto su generalno u svim zemljama UE vrlo neorganizovani u pogledu svih malo slozenijih pitanja vezanih za emigrante i imigrante, pogotovo ako je rec o priznavanju neki prava. Ruku na srce, nisu tako brzi i efikasni ni kada se radi o primeni kaznenih mera. :)

Sta da ti kazem - sidi di si, ni za di si nisi...  ;)

Pozdrav svima na forumu, voleo bih dobiti neke informacije koje ce mi nadam se koristiti. Interesuje me jel ima neko iskustva sa poslovima zastite na radu, zastite od pozara i zastite zivotne sredine u Austriji. Zavrsio sam fakultet zastite na radu, master studije. Ima li mozda neko neku informaciju koja bi mi pomogla da se obratim nekom.  :kamp:

ovim poslom se bavim u Srbiji. Pozz

ako mislis da se zaposlis u struci ovde  austriji odmah da ti kazemda zaboravis,ne kazem da  nije moguce alli je mnogo tesko tako dobiti papire,kao prvoda bi uopste mogao da konkurises negde za posao i takoda pravis vizu,moras da zavrsis kurs a2 nemackog dok za sklapanje porodice je  dovoljan i a1,onda ti onii gledaju pod uslovom da te hoce neka firma dali ima neko u Austriji sa  ttim zanmanjem bez posla, ako nema gledaju dali ima u eu ttako neko pa tek ako ne nadju onda mozes ti,to je mnogo velik i tezak put ali ne i ne moguc.Moj savet da zaboravis to,lakse je da nadjes neku ovde koja ima sve,vencas je i kad dobijes vizu imas pravo da radis odmah taj posao ili bilo sta drugo,veoma mali broj ljudi dobije papire preko posla jer su male kvote za takve.mozda cela austrija primi 300 ljudi godisnje iz zemalja koje nisu u eu

Pa,najgore ti je ono sto se i svima drugima tebi slicnim moze desiti...novcana kazna (ako nemas da platis - zatvor) + zabrana ulaska u EU.

Navedi mi molim te jednu osobu koja je otisla u zatvor jer nije imala da plati kaznu za prekoracenje bezviznog rezima?

Zdravo treba mi pomoc...kako da dobijem vizu ili papire ja sam rodzen u njemacku sad zivim u bosnu.imam 20god,,,sta trebam da uradim da dobijem papire morel mi iko ista popocii....hwala unapred

pozz.....

kako da dobijem vizu ili papire....morelmi iko ista pomoci ja sam rodzen u njemackoj sad zivim u bosni imam 20 godina...kako da dobijem nestoo..

Navedi mi molim te jednu osobu koja je otisla u zatvor jer nije imala da plati kaznu za prekoracenje bezviznog rezima?

Pa evo ja :)

Salim se...

Ali,kad mi se desilo jednom prilikom da sam prekoracio dozvoljeni boravak u EU na granici (madjarksoj) su mi rekli da je kazna ... (zaboravio sam koliko tacno evra),a ako nemam to da platim sleduje mi zatvor (u Madjarskoj valjda).Tako da samo prenosim zvanicne informacije.

Edited by Duya

Cao svima,ja sam nova na forumu iskreno zbog velike muke sam se registr da bi nesto saznala...Ako neko zna il je imao slicno iskustvo molim vas pisite mi..E ovako :moj brat vec par meseci zivi u Austriji u Wien,i dobijo vizu , svi znamo kako se vecinjom sredjuju balkanci da bi dobili vizu..tako i on sa Eu Drzav..al pre neki dan stiglo pismo pozvani na razgovor u kriminalisticku polic..da odnese slike sa vencanja..sada sta mislite dal imamo razlog za brigu i strah ili ce to biti samo obicni informativni razgovor za oboje ..molim vas pisite mi 

Edited by Makedonka88

Sredil papire

Just now, Ady said:

Pozdrav,novi sam u forumu.

Ako je moguce 

Jedno pitanje: Situacija je sledeća:

Moja porodica želi da se preseli u Austriju.

Moja mama i sestre imaju mađarske pasoše.Mama je našla stan i posao.Tata ima srpski pasoš i znam da on može da dobije vizu za spajanje porodice na osnovu braka sa EU državljankom.Moje pitanje je: Pošto ja imam SRB pasoš ,da li i ja mogu da dobijem vizu za spajanje porodice pošto imam 18 godina ? Ako mogu ,koji su uslovi i kako da je tražim?