Posted April 15, 2013 Spremam se ovog leta na mao duže skitanje po Španiji i Portugalu. Kažem malo duđe, jer sam dosada u Đpaniji bila samo dva puta i najduže ostala 10 dana a sada ceo put koji uključuje ove dve zemlje će da traje 6 nedelja. Zanima me kakva je situacija sa cenama međugradskog prevoza, kolike su prosečne cene za jednu i drugu državu? Da li se više isplati ići vozom ili autobusom? Da li postoje neke low cost autobuske kompanije i koje su ? Da li generalno postoje neke koje su jeftinije od drugih? Koliko recimo košta bus od madrida do Sevilje? Ili od Lisabona do Aveira? Svaki info je dobrodošao Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2013 Kompanija ALSA ima dobru mrezu linija u Spaniji. Koristio sam ih na relaciji Barselona-Saragosa, povratnu kartu sam platio 26 evra. Takodje sam se vozio i na relaciji Madrid-Toledo i secam se da je cena bila zaista pristupacna. Tacni su i udobni sto je u principu i najvaznije. Bitno je napomenuti da imaju cesto akcije i popuste za odredjene linije tako da lako moze da se naleti na neku bas jeftinu kartu. Secam se da sam video Barselona-Valensija 35 evra povratna, medjutim datumi mi nisu odgovarali. Voze i do Andore u slucaju ako resis i tamo da skoknes. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2013 Alsa daje 50% popusta za odredjene destinacije ,ako se karta kupi 120 dana ranije.Akcija vazi do 31.08.2013.http://www.alsa.es/en/offers/national/120-days-in-advance Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2013 hvala. pogledaću...Samo što mene ne zanimaju povratne karte, budući da ću praviti cirkularnu turu... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2013 Zna li neko od vas koje su vene voznih karata? Da li je to povoljnije ili manje povoljno od autobusa? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2013 Popust vazi i za karte u jednom pravcu.Bus je mnogo jeftiniji od voza.Cene mozes da pogledas ovde http://www.renfe.com/EN/viajeros/index.html Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2013 Hvala puno Sanja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2013 Iz mog iskustva: ekspresni vozovi su u Spaniji cesto popunjeni i mora da se rezervise dosta unapred; jednom sam morao da se iskesiram za prvu klasu od Barselone do Pamplone (80€) jer nisam znao za ovo. Sto se tice ostalih lokalnih vozova i autobusa, odnos je slican kao u Srbiji: Autobusi su "default" nacin prevoza, imaju pouzdanu i razgranatu mrezu, lokalni vozovi-pilicari su cesto jeftiniji od autobusa ali sporiji i nepouzdaniji. U Portugalu se ne secam cena ali sam nekako uvek isao vozovima i bilo je sasvim ok. sajt zeleznica je http://www.cp.pt Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2013 U Portugalu je voz relativno skup, autobus malo jeftiniji. Sve informacije o cenama i linijama imas na www.CP.pt , izbegavaj AP vozove jer su skuplji od IC, R i U. AP su fenomenalni, a ostali su tek malo sporiji, staju na vise stanica, ali i pored toga odlicni. Ovde imas informacije o cenama i linijama buseva u Portugalu. Imaju dobre popuste za studente i generalno su jeftiniji od vozova... I imaju net za dz. www.rede-expressos.pt EDIT: Majo, tek sad vidim da si to ti pitala Batali info za studente Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2013 EDIT: Majo, tek sad vidim da si to ti pitala Batali info za studente opet mi žao što nisam studentkinja ali svakako hvala za info Nataša, može nekom drugomkoristiti, možda berem za dete mogu da ostvarim taj popust ili ne mogu zato žto još nije studentkinja nego učenica... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2013 Pa da, i meni sto puta dođe da plačem A klinci svakako manje plaćaju.. Pola cene ili tako nešto. Vidimo se uskoro, by the way Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2013 Vidimo se uskoro, by the way Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 18, 2013 U Spaniji definitivno bus, brzi, a jeftiniji...kod voza nema ni sanse sverca, jer se karta trazi i na izlaznoj stanici... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 23, 2014 Meni treba pomoć vezana za prelazak iz Španije u Portugal i nazad,tj. što jeftinije.Polazak iz Madruda.Imam mesec dana da se spremim,jer krećem na put u avgustu.Da li da se odlučim za bus ili voz,neki popusti,povlastice...? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 23, 2014 Kada i na koje odrediste u Portugaliji putujes iz Madrida? Nije isto da li putujes u Lisabon ili Porto, o drugim mestima da i ne govorim. U ponudi imas avion, voz i bus. Racunaj na oko 40 evra po pravcu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 23, 2014 Moguce da postajem dosadan - blablacar, idealan za celo poluostrvo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 24, 2014 Da li se onda isplati Inter Rail?Tipa,voz ispadne najjeftinija varijanta oko 60e,a bus oko 100e (Madrid-Lisabon,povratna),s' tim što ja idem iz Lisabona za Castelo Branco,tj. kod jezera Idanha-a-Nova,pa možda jos i Benquerenca.Ili čak varijanta InterRail One country Pass za Španiju 129e+ 54e za Portugal?Baš sam u frci,a htela bih što jeftinije da mi ispadne. Izvinite ljudi,uhvatila me je malo panika... :/// Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 25, 2014 Ukoliko koristis Interrail za brze i duge linije, obavezna je rezervacija, ne sjecam se cijena, ali nije niska. Interrail se isplati u Spaniji i Portugalu ako ces se cimati lokalnim vozovima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites