Posted October 1, 2017 Znazi u slucaju ovde u svic da me pitaju gde mi je ulaazni pecat sta bi trebao da kazem ako mozete da mi odgovorite jos na ovo pitanije Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 2, 2017 ništa, nisi ti dužan da vodiš računa da li ti je, kada i gde carinik lupio pečat tako da je teško da će tebe neko pitati gde je pečat meni recimo jednom u Švajcarskoj na ulasku u zemlju nisu udarili pečat, nije bilo mesta u pasošu; žena se smorila i samo mi bacila nazad pasoš... u povratku sve regularno, nikakva pitanja ni ništa Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 3, 2017 On 10/1/2017 at 2:00 PM, Miki555 said: Znazi u slucaju ovde u svic da me pitaju gde mi je ulaazni pecat sta bi trebao da kazem ako mozete da mi odgovorite jos na ovo pitanije Ako ne izgledas kao neki "sumnjivi" lik,ne vidim zasto bi te neko pitao tek tako za pecat (pre nego sto napustis tu teritoriju).Letos sam skoro 90 dana bio na putu po srednjoj Evropi i niko me nikad nije pitao "a gde ti je ulazni pecat" ili bilo sta slicno.Ne pravi probleme i niko te nece nista ni pitati. Ako te slucajno i pita,reci to sto su ti vec ljudi rekli (ne znas kako nije udaren pecat u pasosu,nije tvoje da vodis racuna o tome).I (ako je policija u pitanju) da mogu u bazi podataka da provere kad si zaveden da si usao.To ti je u svakom slucaju validniji "dokaz" od bilo kakvog pecata. E sad...ako nisi zaveden ni da si usao u zemlju...onda si brale usao ilegalno i onda snosi posledice. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 5, 2020 On 10/2/2017 at 10:12 PM, yogi said: meni recimo jednom u Švajcarskoj na ulasku u zemlju nisu udarili pečat, nije bilo mesta u pasošu; Mesta uvek ima, pa cak i na zadnjoj korici pasosa gde su meni izlupali (gde se nalazi objasnjenje o vlasnistvu pasosa i bla bla) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 12, 2021 Imam pitanje ko zna da mi kaze Biosam u svedsku iso sam avionom iz BG Do Skavsta medjutim u BG i tamo kad sam stigao imam obe pecati sto sam preso granice ali je problem kad sam se vratio autom iz madjarske i naša granica nisu mi udarili pečat sto sam se vratio nisu ni skenirali pasos ni ti pečat samo su gledali sliku pozivao na ime prezime i to je to a sad sam vadio nov pasos imam želim ici opet u svedskoj dali je to problem nesto sto nisu na stari pasos nisam imao te pecati sto sam se vratio za srb a sad hocu da predjem sa novim pasosom hvalla Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2022 Cao, ja sam pre 7 god bio u Nemackoj, kad sam isao iz Srbije na granici su mi udarili dva pecata jedan srpski jedan madjarski to su ulazni ... po povratku iz Nemacku nisaam dobio izlazne pecate ? Da li ce mi to prestavljati problem ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2022 Ako si legalno napustio zemlju i nisi prekoracio dozvoljen boravak, ne znam zasto bi sad uopste lupao glavu oko nekog pecata od pre 7 godina. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites