Posted June 11, 2008 sta se desava ako zakasnis sat,dva pri izlasku iz bugarske da li carinici prave problem. sto me uopste ne bi cudilo posto namrgodjenije ljude od bugarskih carinika u zivotu nisam video. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 11, 2008 ovako jel moze neko molim da mi odgovori:dakle idem u bg na more preko turisticke agencije koja ujedno obezbedjuje i vizu...e sad interesuje me da li mogu u povratku da se zadrzim u Sofiji neki dan(ne vratim se sa agencijom),da li je ta viza individualana ili grupna??i da li traje samo za vreme trajanja aranzmana ili se daje na odredjeni broj dana?? npr15,20..)...pozzz svima!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 11, 2008 to morash pitati u agenciji jer ne rade sve agencije iste vize.. neki rade grupne, neki individualne.. ako pravish individualnu i traje ti duzhe od samog trajanja tog paket aranzhmana, onda ne vidim zashto bi bio problem da ostanesh.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 11, 2008 ..da tako i ja kontam..znam da individualna je duza,i prilicno sam siguran da individualne sad samo i daju..ali vise razlicitih informacija pa se covek zbuni:))..hvala na odgovoru u svakom slucaju!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 11, 2008 pozdrav,potrebna mi je pomoc,resili smo da u roku 10 do 15 dana odemo na letovanje i to u Bugarsku ali sa kolima tj. individualno u sopstvenoj reziji posto smo vec jednom tako isli pa nam se svidelo(to je bilo pre ovih j...... viza),posto nemogu da nadjem nijednu agenciju koja bi mi pomogla u dobijanju vize jer neidemo preko njih,na koji nacin bi mogao da dodjemo do vize,do vaucera ili neke garantnog pisma,na netu nemogu da nadjem nista tako.unapred zahvalan Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 12, 2008 Rezervishi hostel preko neta i sa tim papirima idi u ambasadu. Kad dobijesh vizu, zoves hostel, otkazesh rezervaciju i gotovo. Posle odesh dole i sam nadjesh smestaj. Klasika Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 12, 2008 Ne bih da budem "majstor kvarish" i baksuz, ali sam ja sa tim stvarima imao problema, kod onog naseg cuvenog "sacekajte malko" konzula. Kada sam prvi put to napravio (rezervacija preko neta smestaja u Bugarskoj), on me je pitao sta je to, o cemu se radi i sl. Do tada se nije sretao sa takvim stvarima, pa sam mu ja sve potanko objasnio. I, pristao je da mi da vizu. Nekih dva meseca posle toga, ja napravim istu stvar. Medjutim, na samom salteru teta nece da primi zahtev. Kaze da moram da imam pravi vaucer, a ne rezervaciju preko neta. Sva sreca pa je doticni konzul bio tamo u to vreme, pa sam ga podsetio na proslu pricu. Prilicno nevoljno je pristao da mi ponovo da vizu na taj nacin, ponovivshi da mi je potreban pravi vaucer. Posle toga vishe nisam isao na tu foru. E, da, to je bilo negde u januaru, februaru. Moguce je da se od tada nesto i menjalo - nemam pojma. Samo sam hteo da podelim moja tadasnja iskustva. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 12, 2008 Pozdrav svima sto vole da putuju!Muci me dosta stvari i molio bih svakoga ko ima licna iskustva i ko zna nesto da mi pomogne. Imam Srpski pasos i hteo bih da idem sa drugom u Julu na more u Bugarsku.E sad ja nikada nisam vadio vizu pa me interesuje sta tacno treba da uradim da bih je dobio na 10-tak dana preciznije imam rezervisan privatni smestaj u Pomorju.....E dakle je nemam nikakvog pojma sta prvo treba da uradim...I da li bi sve to mogao da obavim u Bugarskom konzulatu u Beogradu?Ako neko zna odgovore na ova postavljena pitanja neka mi odgovori.Hvala unapred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 12, 2008 Jos nesto Bugarski konzulat u Beogradu radi Ponedeljkom i Petkom od 9-12 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 12, 2008 Pokusao sam da rezervisem hostel preko neta ,ali oni traze 10posto uplate odmah prilikom rezervacije,jel mozes da mi posaljes link na kome cu moci da dobijem besplatnu rezervaciju,unapred zahvalan Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 12, 2008 Kako se viza racuna?Jel od onog dana kad si presao granicu?Pa se od tad odbrojava onoliko dana koliko ti pise na vizi ili??? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 12, 2008 Pozdrav svima sto vole da putuju!Muci me dosta stvari i molio bih svakoga ko ima licna iskustva i ko zna nesto da mi pomogne. Imam Srpski pasos i hteo bih da idem sa drugom u Julu na more u Bugarsku.E sad ja nikada nisam vadio vizu pa me interesuje sta tacno treba da uradim da bih je dobio na 10-tak dana preciznije imam rezervisan privatni smestaj u Primorju.....E dakle je nemam nikakvog pojma sta prvo treba da uradim...I da li bi sve to mogao da obavim u Bugarskom konzulatu u Beogradu?Ako neko zna odgovore na ova postavljena pitanja neka mi odgovori.Hvala unapred.Molim vas pomagajte!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 12, 2008 Dragi Ivane, a da neko od nas ode da za tebe sve ovo zavrsi??? Meni tako deluje tvoj post, iskreno. Salu na stranu, najlakse ti je da, kad vec postavljas ovu vrstu pitanja, licno odes u konzulat i tamo ih sve lepo pitas. Takodje, verovatno je da sve to mozes da obavis u njihovom konzulatu u Beogradu, jer sumnjam da su za te stvari zaduzeni madjarski, turski ili mozda rumunski konzulat. Ponesi i tu potvrdu o rezervisanom smestaju u "Primorju" (da to ipak nisu Pomorje ili Primorsko?), pa ce ti radnici BG konzulata sve lepo objasniti. Sama viza ti traje onoliko dana koliko ti pise u odeljku "duration of stay", a taj broj dana mozes koristiti u vremenskom periodu gde pise "od - do", na vizi. To moze da se poklopi tacno sa brojem dana na koliko si ti trazio samu vizu, a i ne mora. Dakle, racuna ti se broj dana na koliko su ti dozvolili boravak, od onog dana kada si usao u zemlju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 12, 2008 Hvala puno!Primorje je greska..Pomorje!!!Mislis da ovi u BG konzulatu imaju razumevanja?Da me ne oteraju u PM?E a to rezervacija je privatna mislim privatni je smestaj!!!!Da li je to problem? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 12, 2008 ljudi jel potrebno da pasos traje najmanje 6 meseci od datuma boravka u bg da bi se dobila viza??? posto mi pasos istice u septembru ove godine,a ovi u agenciji nisu sigurni?!?!(znam da je za tranzitnu potrebno tih 6 meseci) katastrofa ko danas sve radi!!!zena se bavi pasosima pa mi kaze prvo da je potreban samo vazeci pasos,a posle drugu pricu...boli njih patka:)))haha Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 14, 2008 Vidim ima novih kao sto sam i ja po pitanju vadjenja vize, kada sam pronasao ovaj sajt ja izcitao skoro celu temu o Bugarskim vizama. Dobro, ne morate bas celu jer su neke informacije zastarele ali mene interesuju iskustva, nije lose pogledati nekoliko strana unazad, 4-5, i moze se dobiti odgovor Ja sam prvi put vadio vizu preko rezervacije hotela na internetu i nije bilo nikakvih problema, to sam sve detaljno opisao, treba samo malo vise traziti po netu informacija o tom mestu gde zelite boraviti i naravno kontaktirati taj hotel npr mail-om. Sve to treba odraditi na vreme, nemojte cekati zadnjih 15-tak dana. Bugari su voljni da daju vize nama, imaju novcanu korist od toga ali ipak zele da koliko toliko se ispostuje neka procedura.. E sad kako je juce bilo ispred niskog konzulata - apliciranje 13.06.08. -Oko 7.30h bilo je 7-8 ljudi, polako se oko 8.00h hvata red do vrata.. -Do 9.00h u redu stoje oko 25 ljudi.. -U 9.20h pocinje da radi konzulat (valjda bugarima nesto kasne satovi..) -Propusna moc kroz saltere je oko 15 ljudi na sat (valjda dok se zalaumfuju) ja bio medju prvih 10 -Prijatno je cekati u red, krosnje lipa vas brane od sunca a i mirise 'hubavo' sto bi rekli bugari. Ovog puta sam isao sa garantnim pismom i trazio vizu sa vise ulazaka, videcemo sta cu dobiti.. Zdravstveno osiguranje u Delta Djenerali preko puta konzulata je 1dan=83din,a ja sam u DDOR Novi Sad osiguranju platio 96din po danu.. malo sam se zeznuo ali jad sad, nisam imao info o tome koliko sta kosta i gde sta kosta.. Pozdrav svima! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 14, 2008 Ja sam nasao gde bih mogao da rezervisem smestaj ali aj da naprimer krenem na neki hotel da li je mogu kasnije otkazati rezervaciju i dal se neknadno nesto placa!Ma samo da dobijem vizu na jedno 10 15 dana bicu najsrecniji covek na svetu!imam drugare tamo i hocu da vidim Teodoru Bugarsku pevacicu!!!! Ma da ja dobijem vizu pa cu ja u privatni smestaj kod jednog coveka u Pomorju!Jel tesko dobiti vizu ako imas sve papire regularne na jedno 10 15 dana cisto radi letovanja nisam bio na moru 15 godina! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2008 Ivane, gledam po novinama ima mnogo ponuda za Bugarsku preko agencija i to stvarno jevtinih.. Najmanje cimanje je tako a i sigurno je, platis, das paseport i tog i tog dana ides.. Hvala lepo, molim lepo. Ako zelis u samostalnoj reziji samo im prilozi papirologiju koju imas i nema problema, za vizu je bitno da ti imas gde da prespavas/smestaj (kada je hotel u pitanju) ili da neko garantuje za tebe (opet se spavanja tice) i normalno da te imaju u vidu gde si bio tj. boravio a za obe stvari ti treba nekakav pisani dokument, Bugari su u EU i malo su pravila izmenjena.. Mada mozda upali i bez nekakvih vaucera i garancija.. Neka topla rec u staklo saltera.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2008 Hvala na odgovoru!Ja sam hteo da idem sa drugarom u Bugarsku i sto se tice hotela ne znam kako da rezervisem!Mislim ja rezervisem neki hotel ii dalje ne znam ni koliko se placa ta rezervacija ni kako posle da je otkazem?Da li me rezumes?Jos nesto ja sam jako opsednut Bugarskom muzikom (Teodora,Slavi Trifonov...)i kada bih u BG konzulatu rekao da idem na letovanje i na koncert od Teodore da li bi to pomoglo da dobijem vizu na jedno 2 nedelje?Znaci potrebni papiri su : 1)Fotokopija pasosa 2)Slike 3.5x4.5 na beloj pozadini 3)Medjunarodno osiguranje 4)Rezervacija hotela ,garantno pismo itd. Sto se tice osiguranja koliko dana treba da se uplati i da li to moze da se obavi u bilo kojoj agenciji?Hvala unapred!Pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 17, 2008 bio sam da predam dokumenta za bugarski tranzit i guzve u konzulatu uopste nije bilo,10 ljudi naj vise.viza se ceka 7 dana,ja sam predao u ponedeljak vizu dobijam u utorak.ne znam sto se svi cimaju toliko oko tih bugara posao sam zavrsio istom brzinom kao u turskoj ambasadi. govorim o konzulatu u beogradu,za nis ne znam. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 17, 2008 gosn.shofershajbna znaci nema toliko cimanja?Jel si brzo obavio to? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 17, 2008 pa recimo da mi je trebalo oko 15-20 minuta,e sad podizem vizu za nedelju dana tako da ne znam da li ce tada biti guzve....doduse ja sam aplicirao za tranzitnu vizu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 17, 2008 1. da li traze Bugari za tranzitnu vizu tri slobodne strane u pasosu? 2. da li je neko probao da aplicira online? radi li to? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 17, 2008 Ja sam rezervisao smestaj u Burgasu na 5 dana!Al mislim da sam se zeznuo!Kad budem nosio papire u BG konzulat za vizu da li ja mogu traziti na 15 dana mislim dal ima veze to sto sam rezervisao smestaj na 5 a trazim 15?Samo tu dilemu imam!!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 19, 2008 Ide li neko polovinom jula na more u Bugarsku???Ako neko ide sam na divlje mogao bi samnom lakse je u drustvu se snaci!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites