Followers 0

viza za Bugarsku

338 posts in this topic

Pa kreni pa im u Siriji iskukaj kako ti treba tranzitna viza ... ne znam kako drugacije?

Kad mislish da krenes?

Ja 6-tog uvece krecem iz Istanbula.

ne znam kako funkcionise to da odes u bugarsku ambasadu u siriji i kazes: zeznuli me vasi u srbiji, dajte mi vizu da se vratim kuci! Odustajem....nemam ideju gde otici sem hrvatske, odmor mi pocinje za 2 dana...ne bih da to malo dana odmora provedem u bgd

Pa upravo tako... odesh u ambasadu i pocnes da kukas i oni ti za pola sata izdaju vizu!

Ne odustaj...

u Cro mozesh bilo kad!

;D

Ja  bih svakako otishao. U povratku mozes da trazis od bugarskog konzulata u Istanbulu, da ti daju vizu da se vratis kuci. A ako ti ne daju, odesh u nash konzulat, takodje u Istanbulu, duzni su da smisle nesto da te vrate kuci, nek oni pregovaraju sa Bugarima.

Mada mislim da Bugari nece smeti da ti odbiju tranzitnu, s obzirom da se vracas u svoju, kakvu-takvu, drzavu. Za to ti sigurno ne treba pozivno pismo :)

U svakom slucaju, zapishi adrese doticnih konzulata, i lepo kreni na put... a o povratku razmisljaj kada za to dodje vreme. I ne brini :)

FOREIGN MINISTRY MULLS SIMPLIFIED VISA RESTRICTIONS FOR SCHENGEN VISA HOLDERS

13:00 Thu 25 Oct 2007

Pending the drop in tourist numbers from countries such as Macedonia, Montenegro and Serbia, Bulgaria's Foreign Ministry is mulling a simplified visa regime for non-EU citizens with no ban for entry to the country.

Restriction waiver for non-EU citizens with a valid Schengen visa is also in the making. From November 1 2007, all foreign citizens with a valid Schengen visa for a period of one year or more would be able to get a Bulgarian entry visa automatically without special authorisation from the Sofia visa centre.

Namely, the plan tackles increasing tourism numbers from neighbouring countries and Russia and entails visa issue with no coordination with the visa centre in Sofia, Bulgaria's Deputy Economy Minister Milen Keremedchiev told Wednesday representatives of the Union of Investors in Tourism in Bulgaria.

At present, the simplified regime is valid only for the summer season. Plans are to waive restrictions whatsoever in a bid to promote Bulgaria as a year-round tourism destination.

The meeting comes days after the State Tourism Agency (STA) announced that the number of tourists coming from Macedonia, Montenegro and Serbia has decreased by 72-73 per cent on average in the first nine months of the year.

The goal of the Wednesday meeting was to discuss difficulties stemming from the visa regime with Russia, Serbia, Montenegro and Macedonia.

Ne razumem ove Bugare. Zasto jednostavno ne uvedu sistem po ugledu na Sloveniju i Maltu gde se sa Sengen vizom moze i boraviti a ne samo tranzitirati. Ovo prakticno znaci da iako imas Sengen vizu (i to minimum na godinu dana) ponovo moras da ides u BG konzulat po njihovu vizu samo ce ti je ovog puta izdati bez saglasnosti Sofije.

Koliko ljudi u Srbiji ima Sengen na godinu dana? Verovatno skoro niko. Prema tome ne vidim svrhu ovih olaksica.

Verovatno nije bila praksa ni u ostalim zemljama koje sada postaju schengen da se ta viza moze dobiti na granici... a mozda bi jedino tako ova njihova odluka imala smisla...

:mrgreen:

Narode, imam veoma bitne i sveže novosti oko bugarske vize - posebno za vas koji tranzitirate ka Turskoj. Konzulat će primati zahteve samo do 12. decembra, a zahtevi će biti obrađeni do 22. Od 22. decembra, pa sve do 2. januara, konzulat će biti ZATVOREN!!! Dakle, ne dozvolite da zakasnite i tako sebi upropastite kopneni put u Tursku!

HVALA punona ovoj infromaciji.

Ja idem sutra (danas vec) u TURSKU AMB.

da kupim tu njihovu ;)

pa cim je dobijem , idem do BUG ambasade.

Ko jos ide do TURSKE :)  ?

vozom ?

Idem ja  :party:  vozom 

ali krenucu najranije 30 ujutru i moram nazad 2 ili 3 januara  :death:

moram nazad na posao nazalost. tako da ostajem vrlo kratko.

Uzeo sam sirijsku vizu i idem sutra da  molim da mi daju bugarski tranzit na osnovu nje :banana:

cek cek

ja sam neupucena...

sa SIRIJSKOM vizom

mozes da  BORAVIS u Turskoj ?

sta je potrebno za sirisjku vizu ?

koliko dugo se sredjuje ?

* hvala

ne, sirijsku vizu vade da bi mogli da dobiju bugarsku tranzitnu bez turske vize u pasosu, a nju bi zatim kupili na granici za 10 evra i time ustedeli 12, posto je turska viza u bg-u 22 evra.

za sirijsku vizu su potrebne samo dve slike, nista vise. dobija se za dan, dva.

samo 2 fotke ????

nista od dokumenata ??

YEYYY :)

nisam ovo znala, ladno...

a u BUG amb. ne prave nikakav problem,  ?

kada imas tu SIRIJ. vizu ??

zavisi kako su raspolozeni i od tvoje moci ubedjivanja. i toga da li im je vec dosadilo toliko interesovanje za siriju. o nekim utiscima mozes procitati na sestoj i sedmoj strani u ovom topicu.

Molim vas za jedan info...

Spremam se sutra u ambasadu prvo Tursku, a zatim i bugarsku zarad dobijanja tranzitne vize...

Da li neko ko ima iskustva može da mi kaže koliki je red ispred obe ambasade u ovo doba godine i da li je potrebno mnogo ranije otići...

Hvala unapred

Ispred bugarske ambasade u ovo doba godine praktično i nema reda. Ja bio pre deset dana da predam papire i juče da podignem vizu i nije bilo skoro nikoga....  :)

Puno hvala :)

Reci mi samo, pošto si bio skoro, da li je došlo do nekih promena vezano za dokumenta...

Ovde sam našla info da je za Tursku vizu potreban vaučer uz dve fotografije, a za bugarsku tranzitnu fotka, osiguranje, turska viza, fotokopija prve stranice pasoša i turske vize i formular...

Da li je formular moguće naći i na netu ili samo tamo, i kome se tamo obratiti za njega?

Hvala unapred...

Ej deco ... moj plan bese da idem u Tursku, kroz Bugarsku, pa onda u Grcku pa u Makedoniju! Imam samo Grcku vizu sa jednim ulaskom! Da li je to izvodljivo? Trazio sam grcku vizu sa 2 ulaska ... da mogu kroz Grcku do turske al mi dadose samo sa jednim ulaskom! :-( Da li ce me Bugari pustiti da udjem u njihvu  ::crazy: drzavu ako imam samo Grcku vizu sa jednim ulaskom?

Misliš, da izvadiš bugarsku tranzitnu... ili oni sad puštaju ako imaš šengen u pasošu?

Ma nemam kad da izvadim bugarsku tranitnu! Pitam da li oni sad pustaju tranit kroz bugarsku ako imas sengen! Ko sto su madjari pustali!?

Pa oni su od samog uvodjenja viza Srbiji dopustili tranzit sa Sengenom.

Ako te pitaju gde ides ti kazi da ides u Grcku preko Bugarske a onda lepo odi u Tursku,

Ja licno nisam siguran kako je moguce da kaze da ce ici u Grcku preko Bugarske, jer Bugari za tranzit sa sengenom traze potvrdu o odobrenoj sengenki ili upisanu sengensku u pasos.

Probaj na kraju krajeva pa ces videti kako ce odreagovati.

Mozda i prodje. :dance: