Jump to content

Featured Replies

Posted

Bio sam prošli vikend, pa da podelim sa vama.

Ako idete autoputem, koristite pravac Beograd - Zagreb, pa Zagreb - Rijeka (ili Split), i isključujete se prema Karlovcima. Odatle ima nekih 80km do jezera i put je sličan Ibarskoj oko Rudnika..

Postoje dva ulaza u park, pošto postoje dve celine koje bi se mogle obići. Savet je otići na drugi ulaz, gde se nalazi i parking koji se plaća oko 7kn po satu.

Ulaznice za park su u ovom periodu oko 110kn za odrasle.

Pazite sad - ako produžite pravo, malo posle drugog ulaza koji se nalazi sa leve strane, postoji hotel i restoran sa desne strane i tu sam video da ima manji broj parking mesta i čini mi se da može da se parkira bez plaćanja.

Druga stvar - meni i devojci niko nije proveravao karte sve dok nismo ušli na brodić koji vozi prema drugoj celini (manja staza od 3km, najviši vodopad, parking br 1.). Do tada smo koristili njihov vozić koji vozi do tačke odakle počinje staza od 5km naniže (nije bilo provere), i na samom vrhu odakle počinje staza nije bilo provere. 110kn dođe skoro 15e, a čini mi se da ima prostora da se u park uđe bez plaćanja.

Moram dodati i da je voda odlična za kupanje :dance:  Zabranjeno je, ali pošto se nisam mogao složiti sa zabranom (onoliko jezero a zabranjeno kupanje? ajte molim vas), a voda je savršena, naravno da sam našao mesto za kupanjac. Zaboravih tačno gde je, moguće da brodići kreću odatle. Uglavnom, prođe se nekom stazicom kojom niko ne ide sa druge strane brdašca, taman da budete dovoljno zaklonjeni od svih pogleda. Tu smo naleteli i na neku devojku sa detetom koja se kupala, ona nam je objasnila da redovno dolazi, a i kako da se besplatno uđe, no taj deo sam zaboravio.

• Author

Ju, sram te bilo! :)

Znam, čuo sam za to. Mada, nisam smeo da se usudim ovoga puta jer je bilo hladno ;)

Inače, možda nekome ovo bude interesantno - 1. juna se održava 29. Plitvički maraton. Prijave su do 12. maja!