Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Snezana, znam da nije tema, ali ne znam gde na forumu da te pitam; reci mi molim te sta mislis o elektricnim biciklima? 

I takodje sta mislis o triciklima, narocito mi se dopada onaj tricikl koji je kao fotelja, zavalis se pa obrces, ali i klasican dolazi u obzir?

Pitam jer moj osecaj ravnoteze nije najsjajniji pa ne mogu bez tri tocka.

Hvala.

Snezana, znam da nije tema, ali ne znam gde na forumu da te pitam; reci mi molim te sta mislis o elektricnim biciklima? 

I takodje sta mislis o triciklima, narocito mi se dopada onaj tricikl koji je kao fotelja, zavalis se pa obrces, ali i klasican dolazi u obzir?

Hvala.

Veoma malo znam o tim napravama, veruj mi. Na električni bajs nikad nisam sela mada kapiram da je super da se ne cimaš uzbrdo nego uključiš motor a nizbrdo i po ravnom pedalaš. Ko nije isključiv kao ja po pitanju mehaničkih naprava (samo mehanika i nikakva elektronika) i ne voli izazaov pedaliranja uzbrdo, to je verovatno super opcija.

Što se tiče rekumbenata (naziv tzv. 'ležećih bicikala'), samo sam jednom sela (legla?) u to i bilo mi je neobično. Doduše, model koji sam probala da vozim je twins, gde dvoje sede okrenuti leđima jedno drugom i zato mi je bilo skroz blesavo. Ono što znam od ljudi koji imaju rekumbente je da je super za kičmu, a i za čuvanje energije - ležiš a voziš. Loše strane su što si na većini modela prilično nisko iznad zemlje, što je zeznuto kad te napadanu kučići, kao i zbog smoga, prljavštine, prašine, pa i automobila. No to sve opet zavisi od zemlje u kojoj voziš. I još znam da nisu baš idealni kad su visoke uzbrdice.

E sad, ima i onih klasičnih tricikala, koji su visine normalnog bicikla, samo što imaju tri točka. Šta znam, to bi trebalo da 'radi' isto kao i ovaj sa dva točka, jedino što je verovatno teži a i veća je verovatnoća da imaš bušnu gumu :) A nije loše to što si malo širi, pa su hteli-ne hteli vozači kola prinuđeni da te zaobiđu u širem luku.

Ako te zanima zaista iskustvo iz prve ruke i uslovno rečeno stručno mišljenje u vezi sa rekumbentima, poslaću ti kontakt drugara koji godinama vozi rekumbent i putovao je njime. A ima i jedan lik koji pravi po meri ležeće bajseve, negde u Vojvodini. No to će sve bolje znati Igor (dečko s kojim mogu da te povežem).

A možeš da pitaš i na ovim forumima: www.freebiking.org i www.cikloberza.com

Edited by Snezana011

• Author

Hvala za detaljan odgovor. Ne sada, sada sam kancelarijski pacov, ali me interesuje za kasnije. Sta cu kad volim sve da planiram unapred i da se lagano pripremam. :spot:

U pravu si, jeste tezi, ali modeli koje sam gledao imaju veliku korpu pozadi za koju se tvrdi da moze da nosi do 50 kila, plus korpu spreda do 20. Tako da ti sa tim triciklom ne bi trebale bisage, a i stabilnija bi bila. Isto sam video da imaju i neke modele koji se sklapaju, odlicno kada se koriste druga prevozna sredstva.

Edited by noskich

• Author

A evo ga prototip prave stvari za mene, ovo je ideal: http://www.gizmag.com/odyssey-electric-trike/31158/

One charge will be good for a range of 50 miles (80 km) on power only, which if you are prepared to pedal, can be stretched out to 80 miles (129 km).

Herte puts the recharge time at approximately three hours with the charger using a standard 110-volt two prong plug,

A ovaj tip je iskonstruisao svoj convertable elektricni tricikl :)

Edited by noskich

• 1 year later...
On 05.05.2014. at 8:15 AM, noskich said:

Hvala.

Za tricikl ne znam, ali imam e-bicikl, i mogu reći da sam zadovoljna,  puno mi ga je lakše voziti nego običan bicikl, imam pedaleca. Elektronika mu ima doseg 100-120 km, a baterija se puni za oko 3 sata, što taman dobro dođe za odmor. Jedina mana koju bih istaknula kod ovih bicikala je visoka cijena, osobito baterije koja košta oko 700 eura.