Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima,

Oko 15. jula bih trebao da idem u Kairo, Egipat. Tamo bih se zadrzao 6 sedmica, odnosno do 26. avgusta (studentska razmena). Nikada pre nisam leteo avionom, pa nisam bas upoznat sa procedurom trazenja i kupovine avio karte. Posto sam mlad, i relativno bez para interesuje me kako najjeftinije do Kaira. Nebitno koliko se dugo putuje, da li mora da se preseda ili da se predje neka relacija autobuseom itd. bitno mi je da prodjem sto jeftinije. 

Ovo sam nasao da je najjeftinije:

skyscanner (Aegean Airlines + Turkish Airlines) 378 €

Interesuje me da li moze jeftinije od ovoga?

Preko nasih sajtova najjeftinije je bilo 49000 dinara ~ 425€, na vise njih. 

Cesto mi se desavalo da napravim profil i da zatim otvorim temu na nekom forumu u situacijama kada mi bas dogori do noktiju. Ovaj put nije izuzetak. Zato Vas cenjeni forumasi molim za brzu i adekvatnu pomoc. Izvinjavam se ako slicna tema vec postoji. Hvala. 

• Author

Ne znam da li mi je neto promaklo, ali izgleda da nemaju letova Istanbul-Kairo? Isao bih 15. jula +- 1 dan ako je jeftinije. 

I ja sam bio bacio oko na Air Arabiu, ali ne nađoh let.

Moj predlog je malo neobičan: nazovi par agencija ili vidi koji prevoznik leti čarterima do Hurgade i Šarm el Šeika (koliko sam video, jedan let vezuje oba mesta sa BG). Ako nude cele aranžmane po 500€, karte mora da su dvestotinak. Jedino što a) onda moraš videti bus do Kaira, to je 500-tinak km i B) čarteri su često vezani za turu, tj. kad odeš moraš se vratiti za 10/11 dana. Al ništa te ne košta da pitaš.

Bojim se da ćeš biti prisiljen da uzmeš tu prvu kombinaciju koju si sam napisao. Pogledao sam više opcija ali nema povoljnih, prosto je prekasno plus ideš u jeku sezone. Savjetujem ti da bukiraš let što prije da ne bi skočio, ako si nosilac pasoša Srbije onda ti def treba i vremena za vizu koju vadiš u ambasadi prije polaska.

• Author

Nema nista od ovoga sto je Duya predlozio, sve je puno do kraja jula. Sad gledam ovu opciju iz mog provo posta gde bih otisao Aegean Airlinesom a vratio se Turkishom. Okrenuo sam sam njihove kancelarije, i dosao sam do sledecih cena: odlazak 15. bi me kostao 195 € a povratak 26. avgusta oko 230 €. Ukupno 425 €, a na sajtu skyscanner ta kombinacija je trenutno 377 €?!? Kako ne moze ovaj povratak jeftinije? Da li bi bila usteda ako bih npr. isao do Atine busom, a iz Atine avionom?

Ne znam sta je sa Air Arabiom ... :(  Imali su taj let za Cairo ... prikazuje ga, ali ne otvara datume :102:

Ako imas vremena i volje da se iscimas, mozda mozes da pogledas Wizz Air-om opciju iz Sofije ili Budimpeste do Tel Aviva (Izrael) ... pa onda 10-ak sati busom do Kaira.
Ako ne, onda je definitivno ona prva opcija najbolja ...

• Author

Malo mi je komplikovano da idem vozom do Sofije pa iz Sovije Wizz Airom do Tel Aviva, pa tamo da hvatam bus za kairo. Mada bi bilo dosta jeftinije. 

Malo mi je komplikovano da idem vozom do Sofije pa iz Sovije Wizz Airom do Tel Aviva, pa tamo da hvatam bus za kairo. Mada bi bilo dosta jeftinije. 

Ти си прави човек, и мене нервирају ствари које нису и јефтине и једноставне :D

• Author

Sad sam se cuo sa nekim deckom iz Egipta, ne bi mi prepucio da idem preko Tel Aviva. Pitanje je da li bi bilo jeftinije. Tako da opet gledam ovu prvu opciju. Moze li neko da mi objasni kako je jedna cena na skyscanneru, a kada nazovem tu avio kompaniju karta je naravno skuplja? Moze li nekako da se kupi po ceni sa skyscannera?

Sad sam se cuo sa nekim deckom iz Egipta, ne bi mi prepucio da idem preko Tel Aviva. Pitanje je da li bi bilo jeftinije. Tako da opet gledam ovu prvu opciju. Moze li neko da mi objasni kako je jedna cena na skyscanneru, a kada nazovem tu avio kompaniju karta je naravno skuplja? Moze li nekako da se kupi po ceni sa skyscannera?

A sto ne mozes da je kupis online, sa sajta na koji te skyscanner preusmeri?