Posted May 5, 2015 joj ja sam marshutkom isao Tbilisi Batumi i nazad...smrt! a za smjesne novce se i avionom mozeŠta "smrt?" Šta to znači "smrt?" Vozio si se u mrtvačkom sanduku ili si, možda, očekivao de luxe prevoz po putu koji je više nego očajan, u kaubojskoj državi pa si se razočarao u njihove maršutke i puteve? Koja smejurija. I ja sam se vozio od Sarpija do Tbilisija maršutkom za 9 i po eura, i to u ne baš nekoj prijatnoj maršutki, ali mi je doživljaj bio više nego extra. Sve zavisi kako ko nešto doživi, šta očekuje, itd. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 5, 2015 U pravu si. Vidikovci na Zakavkazju su predivni. Ne mogu da se setim za drugu sliku. Mzoda i jesam.Za drugu ne znam da li si bio, znam samo da retko ko je tamo došao, ja sam imao tu sreću da mi je vozač bio dobar kućni prijatelj sa mojim domaćinima iz Gorisa, pa sam tako mogao da obiđem svaki kamen i svaku rupu, ukoliko sam hteo.Na ovoj drugoj slici, ja sam na toj slici leđima okrenut ka ulazu u Đavolji most - rekao si da si bio tamo. Nego je u tom momentu naišla žičara, pa sam ja to uslikao. Rekoh sebi, više nikad žičarom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 10, 2015 (edited) Šta "smrt?" Šta to znači "smrt?" Vozio si se u mrtvačkom sanduku ili si, možda, očekivao de luxe prevoz po putu koji je više nego očajan, u kaubojskoj državi pa si se razočarao u njihove maršutke i puteve? Koja smejurija. I ja sam se vozio od Sarpija do Tbilisija maršutkom za 9 i po eura, i to u ne baš nekoj prijatnoj maršutki, ali mi je doživljaj bio više nego extra. Sve zavisi kako ko nešto doživi, šta očekuje, itd.Ja sam proputovao jako puno zemalja, ali ja nisam tip putnika koji spava u parku ili necijem kaucu. Da li to sada tebe mozda cini vecim, boljim ili iskusnijim putnikom. Naravno da ne! Jednaka strast za tupovanjima je i u meni i tebi. Ja ne volim jednu stvar, a to je sto je trenutno kao kul biti backpacker i truditi se da se prođe sa minimalnom svotom novca pa makar i na uštrb mnogih zadovoljstava, poznajem mnoge backpackere koji ne zele da plate ulazak u muzej ili neku znamenitost. Za mene to nisu putnici, to su seljačine jer ce kao ustedjeti, a vazno se samo čekirati na fb. Meni u marshutki nije bilo lijepo, ja imam 1,97 cm visine i u avgustu i na +45 mi je bilo grozno. Da sam znao da ima avio isao bi avionom i ustedio sebi 16 sati koje sam mogao mnogo produktivnije iskorisriti od sjedenja u marshutki. I jesam li ja sada kao losiji putnik. Opet naravno da ne. Ali me ne mozes ni ti ubijediti sa si uzivao u toj istoj marsutci, ona je samo nuzno zlo... Mozda jeste zanimljivo uskustvo, ali da je najbolje nikako nije. Hvala i doviđenja. Edited May 11, 2015 by Duya -uvrede Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 11, 2015 Molio bih da ne nastavljate s linijom rasprave ko je bolji putnik i koliko je udobna maršrutka.Hvala i doviđenja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 3, 2017 (edited) Ako volite planine i zelite odraditi nekoliko dnevni trekking u Gruziji, preporucujem region Svanetija. Bez problema se stize Marsrutkom do grada Mestia, a odatle pocinje cetverodnevna tura kroz planine. Ovaj region Gruzije je manje razvijen, sto se tice turizma, ali kao i u ostatku zemlje, infrastruktura za turizam razvija se prilicno brzo. Za vise detalja, provjerite nas opis ove ture https://malisvijet.net/gruzija/planinarenje-u-svanetiji/ znam da je opis malo stur, ali mozda nekome budu korisne informacije iz clanka i i galerija slika. Edited February 3, 2017 by Murugan Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites