Posted September 27, 2014 Bilo kakva iskusta i savjeti su dobro došli, neman više manje nikakav plan, idem jer mi je puka film i naletila sam na relativno jeftine karte Di spavati, šta posjestiti... ništa neman određeno Naravno, i ako neko ide u isto vrijeme ili ako se želi pridružiti neka se slobodno javi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 27, 2014 Imaš dosta informacija o Briselu u temi o Belgiji Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 27, 2014 Ali mi ne znamo koje je isto vreme, jer nemamo pojma u koje ti vreme ideš Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 28, 2014 Imaš dosta informacija o Briselu u temi o Belgijihvalaaaa Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 28, 2014 (edited) Ali mi ne znamo koje je isto vreme, jer nemamo pojma u koje ti vreme ideš hahah ups početkom 10. mjeseca, najvjerojatnije 7.10., a ostajem tjedan dana Edited September 28, 2014 by Marelica Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 7, 2014 Bio sam u Briselu 3 puta. Kada ga malo vise prodjes, nije grad koji nesto narocito moze da te odusevi. Cim izadjes iz sireg centra, u kojem je uvijek nevjerovatna guzva, kao da si u nekom drugom gradu. Probaj obavezno njihovu domacu cokoladu, neko pivo.. udji u radnju sa bombonama, onim gumenim i isprobavaj ih do besvijesti (besplatno naravno) podji obavezno i do Atomijuma, Mini Europa koji je odmah do Atomijuma.. Centar je svakako navjise zanimljiv, kao i dio lijevo od Central Station-a.. tu ces i najvise vidjeti. Ostalo je.. ostalo je manje vise drugi svijet. Mnogo svakojakih ljudi, dijelova grada koji lice na americka geta mozes naici i na dosta prljavstine itd itd. Jedi i kupuj van ovog sireg centra i probaj obavezno njihove savrsene Wafle.. mozes ih kupiti i u bilo kojoj prodavnici. Meni su omiljeni cokoladni Lijep provod za sve one koji podju put Brisela. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 13, 2014 (edited) Za jedan dan možeš obići sva mesta na koja idu turisti, Atomium, Gran plac, "malog pišorka", prodavnice čokolade, crkve... a već sledećeg dana možeš otići u muzej stripa, videti spomenik Neponovljivom Gaši (Gaston), obići neke male pivnice po zabačenim ulicama i upoznati "lokalce" (lokalaca ovde skoro i da nema) - moj predlog je i da obiđeš deo oko Nord Station, pijacu i marokansku četvrt.I to bi bilo to, kad si već kod Nord Station, kupi kartu za Briž, mislim da je oko bila 8e i uputi se na to neverovatno i nestvarno mesto a ni severno more nije daleko od Briža, pošto ti je i Gen-t uz put možeš obići i njega i kada sve to završiš veće će biti vreme da se vratiš kući. Edited November 13, 2014 by Geng Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 13, 2014 Meni su se u Briselu najviše dopale dve stvari: afričke pijace (ne znam kako da ih nazovem) i buvljaci.Na prvima se može kupiti milion vrsta maslina, prvoklasan mango kakav sam video samo u Africi, najrazličitije vrste voća i povrća kakvih kod nas nema, kao i ulična hrana iz raznih zemalja. Pored toga, na njima se može uživati u neviđenoj živosti, šarenilu, gužvi i galami - ko voli. Ja sam za tih par dana pojeo tonu manga, a doneo sam i u Novi Sad, na poklon mojoj mami koja ga nikad nije probala. U Srbiji možete kupiti samo jezivo loš mango, istovremeno zelen i prezreo, bezukusan i toliko prepun vlakana da se ne može sažvakati, i pritom neuračunljivo skup. A i izbor maslina je prilično ograničen, kao i gomile drugih stvari. Na briselskim 'imigrantskim' pijacama možete probati uličnu hranu od Iraka do Maroka.Na buvljacima se prodaju starudije, ali ne, kao kod nas i u drugim siromašnim zemljama, iskopane iz đubreta, nego pažljivo odabrane. Takvih stvari kod nas takođe nema, možda zato što se ovde nikada i nisu proizvodile, niti su u tolikoj meri dovlačene iz celog sveta. Mislio sam da će briselski buvljaci biti otrov-skupi, pa sam pripremio dvadesetak evra i rekao sebi da ću za njih kupiti neku sitnicu. Međutim, ispostavilo se da većina stvari na buvljacima košta 2-3 evra. Primera radi, dugo sam kod nas tražio da kupim lep peščani sat, a nalazio sam samo kinesko plastično đubre koje košta desetak evra i istekne za isto toliko minuta. U Briselu sam za 3 evra kupio stari peščani sat, od stakla i drveta, u kome pesak iscuri za tačno jedan sat, precizno u minut. Naravno, ovo su samo moje vrlo subjektivne preporuke, jer sam se odavno umorio od gledanja zgrada i obilazaka muzeja. Nisam išao u Atomium niti ušao i u jedan muzej. Ali priznajem da sam pojeo mnogo čokolade sedeći po trgovima i parkovima, gledajući fontane i prolaznike. Obišao sam i par grobalja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 13, 2014 Meni se najvise dopala ta sloboda koju sam osjetio gore, i koju zapravo osjetim u svakom zapadnom gradu.Nije da mi se dopala atmosfera u tom gradu jer je nekako previse poslovna za mene ali dopalo mi se to, kao sto je rekao Lazar, sjesti na neki stepenik, trg, plocnik, jesti cokoladu i gledati prolaznike, jednog odlicnog stepera, slusati ulicne svirace.. zadnji put sam nabasao, sasvim slucajno, u jedan bangladeski pijac/centar i prijalo mi je izmedju ostalog, porazgovarati sa tim ljudima. Sto kaze Geng, dovoljan je dan obici te glavne atrakcije, ukoliko te to zanima ili na buvljak sto kaze Lazar i svakako na kraju otici u neku zabacenu pivnicu. Oni imaju preko 100 vrsta piva.. a onda dalje.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites