Followers 0

Radna dozvola i državljanstvo za Kanadu (Uslovno osuđivan)

5 posts in this topic

Poštovanje svima,

Imam hrvatske papire i pasoš. Preko porodičnih prijatelja sam stupio u kontakt s osobom koja bi me stalno zaposlila u svojoj kompaniji. Planiram tražiti stalnu radnu dozvolu u Kanadi i državljanstvo, PR (Permanent Residence) oko čega bi mi pomogao poslodavac ali imam mrlju u dosijeu. U oktobru 2013. sam uslovno osuđen za djelo krađe (mobitel) na uslovnu kaznu u trajanju jedne godine. Uslovna je istekla u oktobru prošle godine, ja nisam načinio nikakvo novo krivično djelo niti bilo kakav prekršaj kao ni prije toga. Da li će Kanada uopšte tražiti i provjeravati moj dosije? Da li će tražiti potvrdu o nekažnjavanju? Da li ta potvrda znači da se samo u trenutku vađenja iste ne vodi krivični postupak protiv mene, ili će u njoj stojati i to od 2013.?

Hvala.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Da li će Kanada uopšte tražiti i provjeravati moj dosije?

Hoce

Da li će tražiti potvrdu o nekažnjavanju?

Hoce

Da li ta potvrda znači da se samo u trenutku vađenja iste ne vodi krivični postupak protiv mene, ili će u njoj stojati i to od 2013.?    

U potvrdi ti pise i da li si osudjivan i da li se trenutno protiv tebe vodi postupak. I trebace ti potvrda za svaku zemlju u kojoj si ziveo vise od 6 meseci od 18 godine.

To sto imas dosije ne znaci automatski da neces dobiti dozvolu. Imaces mogucnost da prilozis pismo i napises zasto si osudjen, pa napisi da je u pitanju petty theft, mozda budu lenient, ne znam, posto ja nisam osudjivana.

Takodje, radna dozvola, PR i drzavljanstvo su tri razlicite stvari. Za radnu dozvolu ne traze potvrdu o nekaznjavanju, ali za PR traze.

Edited by walrus

Share this post


Link to post
Share on other sites
Imaces mogucnost da prilozis pismo i napises zasto si osudjen, pa napisi da je u pitanju petty theft, mozda budu lenient, ne znam, posto ja nisam osudjivana.

Kad vidis kakve probleme imaju Amerikanci sa DUI [i od pre 20-30 godina] da udju u Kanada, ne bih rekao da su bas lenient...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam kakoide o sada, ali sam na nekom forumu citao da te male presude se brisu iz dosijea posle p godina, pozovi policiji ili sud pa proveri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не знам како је у Хрватској, али у Србији може да се обрише податак о осуди и пре истека законског рока. За то се подноси специјална молба. Распитај се код адвоката.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0