Posted March 17, 2015 Izdaleka je mogao biti i Rovinj i Piran i Toledo.Izdaleka je mogao biti i džinovska kulisa za nekakav skup i dosadan film o basnoslovnim stradanjima koja me više ne privlače.Učinio mi se poslije kao gluha galija nasukana u maslinjaku.Jarboli nad gradom čamili su kao okamenjeni svatovi iz starih priča moga zavičaja.Vjetar nije imao ukus tamjana.Palube kamene lađe bile su pobožne i puste...Lijevo od porte bila su dva dućana i jedna aščinica. U prvom dućanu prodavali su se krstovi od kosti. Krstovi su bili mali, srednji, veliki i još veći. Drugi dućan bio je zatvoren. U aščinici je bilo mnogo pirinča, mnogo ovčetine i jedna slika Artura Milera sa suprugom. Vlasnik aščinice nikada nije čuo za Artura Milera. Nepristojnim znacima prstiju aščija mi je objasnio da su pisac i ljepotica u njegovom zagrljaju otprilike muž i žena.Jedan kaluđer kusao je sutlijaš. Poslije mi je kaluđer pokazao grob nekog čuvenog krstaškog generala koji je bio vojvoda lorenski, osvajač Antiohije i kralj jerusalimski. (Možda...Pročitajte Trube u Jerihonu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites