Jump to content

Featured Replies

Posted

Razmisljam o necemu, pa bih hteo da vas pitam, sta vi mislite. Radi se o overlapping-u izmedju foruma i mejling liste.

Recimo, poziv za neko "tursko veche" ili predavanje o Juznoj Americi je okej da se posalje na listu, jer ce tako sasvim sigurno svi brzo i efikasno biti obavesteni, kao i u slucaju da je nesto dodato na sajt, da se organizuje pentranje na neku planinu itd itd.

Stvari poput "kako stici u Ilok" ili "da li neko zna za hostel u BG" mi se chine prikladnijim za forum - recimo, pitanje za hostele u BG je vec bilo jednom ranije, pa bi se jednostavnom pretragom foruma moglo pronaci, bez potrebe da se ponovo salje na listu isto pitanje i slicni odgovori. Sem toga, ono sto je na forumu na raspolaganju je svim posetiocima sajta, bez obzira na to kada ga posete. Predavanje o J. Americi je samo jednom, ali hosteli u Beogradu se nece zatvoriti pa ce sledeci kome to bude trebalo moci da nadje doticnu informaciju na forumu.

Ima jos nesto. Recimo da pitanje glasi "kako dobiti vizu za Liliput". Osoba koja to salje bi svakako zelela da dobije odgovor, ali verovatno to ne zanima bas svakoga, jer neko vise voli Brobdingnag ili Glubbdubdrib. Mozda da radimo ovako:

1) postavis pitanje na forumu

2) posaljes isto pitanje na listu zajedno sa linkom na tu stranicu foruma

3) ljudi pisu odgovore na forumu, a ne na listi

Tako bi i forum lepo funkcionisao, a lista se ne bi opterecivala. Ako za sve budemo koristili listu, forum ce umreti.

Rad bih bio cuti sta vi mislite o svemu.

LP

Dobra ideja, mada moram priznati da mi je komunikacija preko mail-a malo bliza nego komunikacija na forumu

Predlog prihvacen

Djera

evo, da se i ja, kao jedan od, ako ne inspiratora, a onda bar povodnicara ove teme javim.. mislim da ideja ima smisla, ali da ce nekim ljudima biti komplikovano da to izvedu. opet, ako ustanovimo da je to princip, naucice, pa ce imati jedno znanje vise. trenutno, ne mislim da je lista nepodnosljivo aktivna, tj. nikom ko inace koristi bilo kakvu mejling-listu ne bi trebalo da smeta 10-tak mejlova dnevno, ali ovo moze potencijalno da smanji guzvu na listi i poveca udeo sadrzaja koji sve interesuje.. isto tako, dobro sredjeni forum treba vremenom da postane nesto kao, pa, wikipedia u malom za temu kojom se bavi, a ovo svakako vodi tome.

eto, ja prihvatam inicijativu, poslacu kratak izvestaj o stopu do osijeka (i mozda iz osijeka), na forum, kad se vratim :)

luka

Dobra je Tamarina ideja o slobodnom podforumu, zato sto ce tako forum oziveti, a i ljudi ce onda biti aktivniji i po pitanju "putnickih pitanja". Ipak, da nas ne bi ujelo kuce koje hranimo, neka bude samo jedan takav, da se ceo projekat ne bi pretvorio u pricu "o Zivotu, Vaseljeni i Svemu Ostalom". Zaista bih voleo da se organizuje i juznjacki deo, jerbo je isti prilicno neaktivan. Voleo bih ja da mogu da "skoknem" na izlozbu Tibora Sekelja ili na sheeshanje, i mozda jednom... A dotad, mozda se i vidimo ovde negde...

Podrzavam predlog. Jednog dana kada se Google ili Yahoo zainteresuju da kupe SerbiaTravelers community aktivan forum ce vredeti mnogo vise od mailing liste. Salim se. :) Cinjenica je da forum stvara mnogo veci osecaj bliskosti i neposrednije komunikacije medju svojim clanovima od mailing liste tako da bi verovatno i clanovi koji nisu toliko aktivni na mailing listi postali aktivniji na forumu. Potrebno je samo steci naviku dolaska na forum. A aktivan forum ce sam po sebi vremenom rasti i privlaciti nove clanove.

Tri bambija poletaracu na ideji. :)

I ja podrzavam!  :-D

Znaci pokrenes nesto na forumu, i sibnes mejl sa istim pitanjem i linkom na listu. Tako i informacije ostaju svima na uvid, a inboxi ce malo da odahnu.

Uostalom i mnogo je drugaciji utisak kada neko nov svrati na sajt, pa pogleda forum i vidi gomilu aktuelnih tema i friske postove. Odmah se vidi da se nesto desava i da sajt nije zamro.

Jest, i mene ponekad mrzi da postujem, i deluje da treba vise vremena - dok odes na forum, pa se ulogujes, pa trt-mrt, ali i nije bas tako.... Stvar je navike, forum je ipak i pregledniji i dovoljno je otvoriti stranicu i procitati vise postova, a ne otvarati 10 mejlova posebno, pa pisati onda svoj odgovor...  :|

Znaci samo je fazon na listi linkom izreklamirati temu koju pokreces.... 

Moj glas za forum. Razlika u kvalitetu komunikacije je debelo u korist foruma i... ustvari nema potrebe da ponavljam za Lazarom. To je to.

Sad sam malo listao starije teme i nesto mi pade na pamet. Zasto ne bi uradili nesto u fazonu thorntree-a. Znaci da se forum podeli u vise podforuma, npr. Evropa, Azija, J. i S. Amerika i sl. Mozda bi se tako diskusija malo razvodnila ali bi svakako bilo lakse za pretrazivanje i pracenje. Naravno tu treba da se ubaci jos par podforuma kao sto je Tamara rekla. Razno za neobavezno cavrljanje, Tech (malo nesrecan naziv) za recimo tehnicku opremu koju svi nosimo (kamere i foto-aparate), izbor opreme (ranci, cipele, itd (sve je to dosta bitno)), pakovanje ranca, bla bla bla... I tako, ustah ja jutros pun ideja, odo sad da setam kuce dok mi ne isprlja tepih. :)

• Author
znaci da se forum podeli u vise podforuma, npr. Evropa, Azija, J. i S. Amerika i sl. Mozda bi se tako diskusija malo razvodnila ali bi svakako bilo lakse za pretrazivanje i pracenje.

Palo je i meni na pamet, samo mi se cini da je forum i dalje suvise mali za to - onda cemo za Aziju imati 10ak topica, za Evropu nesto vise, za Juznu Ameriku valjda nula, za Afriku nula.... da ne pominjem Australiju i Sev. Ameriku. Mislim, nije komplikovano otvoriti ogranak foruma za svaki kontinent i preseliti postove tamo... ne znam, ima li jos misljenja? :)

Razno za neobavezno cavrljanje, Tech (malo nesrecan naziv) za recimo tehnicku opremu koju svi nosimo (kamere i foto-aparate), izbor opreme (ranci, cipele, itd (sve je to dosta bitno)), pakovanje ranca, bla bla bla..

Dobra ideja, to za opremu. Bice uradjeno :)

LP

Palo je i meni na pamet, samo mi se cini da je forum i dalje suvise mali za to - onda cemo za Aziju imati 10ak topica, za Evropu nesto vise, za Juznu Ameriku valjda nula, za Afriku nula.... da ne pominjem Australiju i Sev. Ameriku. Mislim, nije komplikovano otvoriti ogranak foruma za svaki kontinent i preseliti postove tamo... ne znam, ima li jos misljenja? :)

Zavisi kako gledas na stvari. Ako mislis da forum ne treba da sluzi samo za komunikaciju vec i kao riznica korisnih stvari koje bi neko postovao onda i nije toliko losa ideja. :) Samo je potrebno da se neko koga interesuje odredjeni deo sveta pokrene i postuje korisne informacije. Na kraju krajeva, ne mora da to zazivi odmah ali kako se forum bude sirio sve ce doci na svoje mesto.

Just my 2c. :)

PS: Evo ja se javljam za J. Ameriku, verujem da ima jos ljudi koji su zainteresovani za sl. destinacije. (Nisam bio u vojsci tako da jos uvek nisam naucio da se nikako ne treba javljati dobrovoljno.:))

Apsolutno podrzhavam forum. Evo ja sam ga bukmarkovao i postavio trajanje sesije na forever i sad mi treba samo jedan klik da dodjem na forum i krenem sa brauzovanjem.

Ako niste kompjuterski nomadi sve je lagano ;)

Josh jednom palci gore za forum!!  8-)

P.S. E da, Lazare, je l' moze da se nabavi josh smajlija?

• 4 weeks later...