Posted September 12, 20159 yr Dvadesetak fotografija sa Islanda. Saznajte gde se razdvajaju evroazijska i severnoamerička geotektonska ploča, gde se nalazila prva skupština u Evropi, šta je to crni vodopad i gde je najbolje da odete ukoliko želite da vidite plave ili grbave kitove... Pročitajte Island: od gejzira do Tingvelira
September 13, 20159 yr Ako se ikada budem ženio (pu pu pu, daleko bilo) moj izbor će biti plava i hladna žena sa Islanda!Doviđenja, doviđenja prelepe gospe sa juga! Ne mogu više stvarno da sarađujem sa vama.Uzmu ti sve... a kada više skoro ništa nije ostalo, e onda ti uzmu i dušu.Moja buduća islandska žena ima da mi pravi supicu od kitovine kada se vratim kući kasno s pos'o, a ja ću da udarim šakom o astal i kažem:"Helga, sada ću da jedem, a posle idemo zajedno da zalegnemo za madrac i pokrijemo se vunenim ćebencetom i mazimo do jutarnjih časova. Nadam se da sam bio dovoljno jasan."Ali da ne trolujem više. Slike poseduju kvalitet. Strašna zemlja je taj Island. Bio sam par puta i moram priznati da sam oduševljen (ili zgrožen?). Nisam ni sam siguran, znači da mora da je dobro!A i poslednje poglavlje jedne od mojih omiljenih knjiga Američki bogovi se odvija baš na Islandu. Prijalo mi je da je čitam dok sam bio u tim krajevima. Edited September 13, 20159 yr by Behemot